Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość h_ana

test pappa i USG ryzyko zespołu Downa 1÷11 ! załamanie...

Polecane posty

Gość gość
A skrobcie się. Dziwki.

Gość gość
Prawie 4 nm-ce ??? O matko, to j bym tak nie mogla, sumienie nie dalo by mi zyc :-(

Gość gość
Czyli urodzilabys chore dziecko?

Gość gość
To jest tragiczna wiadomosc, a jeszcze trudniej podjac decyzje. Miej sile autorko. Biorac temat na powaznie to prawdziwy dramat. Samo zastanawianie sie wprowadza w rozpacz. Domyslam sie ze jest ci bardzo ciezko. Ja tez szukalabym kogos kto byl w takiej sytuacji. Jakiejs rady. Wskazowki. Nie szukaj na kafe, bo to patologiczne forum.

Gość gość
piszesz o sobie? :-)

Gość gość
20,40 tak, nie moglabym zabic 4-miesiecznego dziecka/..

Gość gość
Już w drugim miesiącu w teście wyszło że mam dziecko z zespołem. Wcale się nie przjmuję.Już przejrzałam listę przedszkoli specjalnych w okolicy,żłobki,poinformowałam pomoc społeczną że będę potrzebować dodatkowego wsparcia. Niedaleko tez mam szkołę z oddziałami integracyjnymi i tam wyslę. Jaka to różnica dziecko normalne czy zespołem downa,każde jest tak samo kochane i ma takie same szanse,jeśli znajdzie dobre środowisko

Gość gość
I to jest mądre, pełne miłości i odpowiedzialności podejście.

Gość gość
hana - trzymaj się!

Gość gość
Zycze ci podjęcia dobrej decyzji. Miłość miłością, ale to świadomość wzięcia krzyża na całe zycie.

Gość gość
Mieszkam za granicą, kilka miesięcy temu z sąsiedniego bloku z okna wyskoczyła kobieta, matka 35-letniego syna z ZD. Ponoć mąż pomagał,ale musiał sporo pracować,więc w efekcie była z wszystkim sama. Ludzie z jej otoczenia mówili,że to w niej od lat narastało, dorosły mężczyzna,a myśli jak dziecko,ma niekontrolowane odruchy,nieraz musiała sięprzed nim bronić,bo był agresywny,seksualnie ją napastował...kobieta miała ogromną depresję.

Gość gość
To ile lat miała jak go urodziła 15 skoro był dorosły?

Gość Cleo1976
1:11 znaczy tylko tyle, że 1 na 11 kobiet z takim wynikiem może urodzić chore dziecko.Zrób amniopunkcję i nie załamuj się jeszcze.Wiele wad wrodzonych można dziś skutecznie leczyć jeszcze w łonie matki.

Gość gość
Cleo - autorka jest po amniopunkcji.

Gość gość
Do 20.28 . Dziecko z ZD też nie da ci źyć!

Gość gość
To sprawa sumienia, czy łatwiej będzie żyć z dzieckiem chorym czy że świadomością że się to dziecko zamordowało...dla mnie sprawa jest oczywista a wy robicie co chcecie, to wasze sumienia...

Gość gość
Cuda się zdarzają...tutaj podobny przypadek https://podaj.to/post/5832,1,lekarze-zaczli-cesarskie-cicie-a-gdy-w-kocu-widz-dziecko-nie-s-w-stanie-uwierzy-wasnym-oczom.html?pages=0

Gość gość
w życiu świadomie nie urodziłabym dziecka skazując go na męczarnię przez życie, jako matka nie mogłabym patrzeć na swoje dziecko jak się męczy, dla mnie takie matki co świadomie rodzą chore dzieci to są egoistki, bez serca

Gość gość
Gość 22:33 a gdyby się okazało po porodzie, że dziecko cierpi na nieuleczalną chorobę - też byś zabiła? Jak dziecko chciane i zdrowe, to piękna fasoleczka, kochany szkrabek, słodziak itp. Jak chore to won, mamusia takiego nie chce, swoje mordercze instynkty zasłania dobrem dziecka... Uprzedzając atak: tak, jestem mamą dziecka z ZD. I nie wyobrażam sobie, że przez chorobę miałabym ZABIĆ własne dziecko.

Gość gość
1:49 urodziłaś bo nie wiedziałaś że jest chore.

Gość gość
Ja prdl. Zaczyna się wojna ideologiczna. Weźcie się w garść, odpieprzcie od tej kobiety, a swoje frustracje wyładujcie obciągając staremu. :P To będzie jej decyzja. Nie zauważyłyscie, że ona nie pyta was o to co ma zrobić? To wynocha z buciorami. Temat rzeczywiście był założony w innym celu (czytanie ze zrozumieniem słów autorki się kłania)

Gość gość
Niech te obronczynie pochwala sie jak przyczyniaja sie w pomicy i adoocji tych chorych dzieci. Bo jak narazie to takie adopcje odbywaja sie za granice bo w Pl nikt ich nie chce.

Gość gość
Oczywiście, że nie. Taka przeciętna krzykaczka wyśle smsa, w przerwie głupiego filmu, na reklamowana fundację i myśli, że zbawila świat: "O jaka jestem fajna, macie ode mnie."

Gość gość
Dorabianie ideologi do odbierania życia. Tyle w temacie. Żałosne wymówki.

Gość gość
08:37 Wymądrzanie się samemu nie będąc w podobnej sytuacji

Gość gość
No tak. Chore usunac a zdrowe urodzić. Biednę dziecko...

Gość gość
Mam wrażenie że ludzie namawiający na urodzenie chorego dziecka zachowują się w myśl " a czemu tylko ja mam mieć przekichane, a inni niech też mają...."

Gość gość
13:21 Nie no, lepiej zafundować dziecku ciężkie życie, jego otoczeniu też, potem skazać na pobyt w ośrodku/wymusić opiekę na rodzeństwie. No ale najważniejsze że sumienie "czyste"

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się