Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zyje z Persem

Polecane posty

Gość gość

Witajcie kochani. Pozdrawiam Was na wstepie serdecznie i dziekuje za zainteresowanie moim postem. Chcialabym podielic sie z Wami moimi doswiadczeniami zwiazanymi z dzieleniem codziennosci z partnerem pochodzacym z innego kregu kulturowego. Otoz od kilku lat mieszkam za granica, nie wyjechalam tu na tzw. zmywak by dozebrac na studia czy cokolwiek innego. Nie mialam nawet jasnego celu ani tez nie brakowalo mi pieniedzy. Po prostu potrzebowalam mian w zyciu. Duzo przykrych spraw sie wydarzylo i nie potrafilam sobie z tym poradzic inaczej niz za posrednictwem najprostrzej drogi, jaka okazala sie - ucieczka. Parse poznalam po dwoch latach pobytu w Austrii. Urodzil sie w stolicy Iranu, kraju zaliczanego do muzulmanskich (nie arabskich) lecz pomimo istniejacego tam rezimu islamskiego, jest on ochrzczonym chrzescijaninem. Zakochalam sie chyba natychmiast, czarne przydlugie, krecone wlosy, tajemnicze spojrzenie, gral koncert gitarowy na przyjeciu. Po imprezie zaproponowal odwiezc mnie do domu. Gdy bylismy na miejscu, a ja pod wplywem procentow, wpadlam na pomysl by wykompac sie w jeziorze (o 4 rano!), co tez uczynilismy.

Gość gość
Po kapieli, zabralam go do domu, nie na seks jak ktos moglby sobie dopowiedziec. Tego nie robilismy jeszcze dlugo.

Gość gość
Wiele stracilam na tej znajomosci, o tym warto napisac. Kolezanki mnie odtracily bo byly zazdrosne. Wyrzekly sie mnie wiedzac, ze utrzymuje z nim kontakt. Pisaly mi wiadomosci, ze sie upodlilam, ze nie rozrozniam kolorow skory u mezczyzn (jego nogi sa bielsze od moich), podczas gdy same tkwia w zwiazkach ze swinsko rozowymi alkoholikami lub inna patologia.

Gość gość
Chłop to chlop,co za roznica skad.

Gość gość
haha, no wlasciwie tak. Podoba mi sie Twoje nastawienie.

Gość gość
Tak sobie to tłumaczysz,że odtrącily cię bo były zazdrosne? To jesteś totalnie głupia jeśli tak myślisz,bo naprwadę nie ma o kogo być zazdrosnym,a raczej współczuć ci.

Gość gość
Nie tlumacze sobie nic, wiem jak bylo bo widzialam jak na tej samej imprezie kazda z nich probowala sie do niego dobrac.

Gość gość
A czego mi wspolczujesz tak bardzo?

Gość gość
Wyobraz sobie, ze nic mi nie dolega, to w Polsce i przez polskiego partnera bylam latami maltretowana.

Gość gość
Nie ważne jest jakiego koloru jest człowiek, skąd pochodzi i jakiego jesr wyznania.. liczy się to czy ma wartości, jakim jest człowiekiem i czy jest dobry.. Jeśli tak jest w przypadku twojego przyjaciela, to nie przejmuj się słowami 'koleżanek' bo są po prostu głupie, chcą Ciebie ograniczyć i dyktować ci jak masz żyć, a na to nie pozwalaj nikomu..;)

Gość gość
"Nie ważne jest jakiego koloru jest człowiek, skąd pochodzi i jakiego jesr wyznania.. liczy się to czy ma wartości, jakim jest człowiekiem i czy jest dobry.. Jeśli tak jest w przypadku twojego przyjaciela, to nie przejmuj się słowami 'koleżanek' bo są po prostu głupie, chcą Ciebie ograniczyć i dyktować ci jak masz żyć, a na to nie pozwalaj nikomu" Masz racje kochana, kij im w oko, ale nie do konca sie zgodze z Twoja wypowiedzia. To jest oczywiscie wazne skad sie pochodzi. Ja podkreslilam na poczatku, ze moj partner jest chrzescijaninem, jako taki sie urodzil i w takiej rodzinie. Ale zwiazku z arabem, muzulmaninem nie umialabym sobie juz wyobrazic.

Gość gość
Mialam kiedys taka rozmowe krotka z muzulmaniniem. Pracowalismy w jednej firmie. Powiedzial mi miedzy slowami, ze moge robic co chce ale to mezczyzni rzadza swiatem i to oni sa jego sila napedowa. Kobieta ma ich w tym wspierac i nie marudzic:)

Gość gość
Ja mu na to odparlam, ze sa i owszem, slila napedowa wojen, g***tow i przemocy i ze bez nich bylby ten swiat o wiele lepszy. Odeszlam i nigdy nie wrocilam do firmy.

Gość gość
gość dziś Ja mu na to odparlam, ze sa i owszem, slila napedowa wojen, g***tow i przemocy i ze bez nich bylby ten swiat o wiele lepszy. Odeszlam i nigdy nie wrocilam do firmy. X Rozumiem, że był twoim przełożonym.. ta mowa o władzy meskiej nad światem.. i to, że odeszłaś, bo inaczej nie rozumiem dlaczego to zrobiłaś, przecież wyrażanie własnych opinii nie jest zbrodnią..;) X Wśrod muzułmanów można znaleźć ludzi złych i dobrych.. dla mnie religia nie gra takiej wielkiej roli, bo jeśli człowiek jest dobry, będzie taki z religią i bez.. A poza tym Biblia to tylko zbiór mądrych i pouczających tekstów i historii. Kiedyś WSZYSTKIE kościoły i religie upadną i nie będzie już problemów w różnicach wyznaniowych. Nie oznacza to, że zapanują demony.. bo ich nie ma :D Ludzie zrozumieją pewne sprawy i tyle.