Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynajem mieszkania matce z 2dzieci

Polecane posty

Gość gość

Czy będę wiarygodna osoba do wynajmu mieszkania?mam 29lat, córka 7letnia i jestem w końcówce 7miesiąca ciąży, nie ułożyło mi się życie Pracowałam.przez.ostatnie lata I nadal pracuje ale.niestety w.moim stanie jestem zmuszona pracować w zwolnionym tempie Chce coś wynająć Wyprowadzić się od toksycznej rodziny męża . On też już zaczął niszczyć nasze relacje Bo rodzinka ważniejsza, na dzień dzisiejszy mam pomoc chociażby 500plus,i praca na pół etatu Mąż też będzie musiał lozyc na córkę Tylko.bardzo żal 2dziecka Bo były takie piękne plany Tak to wszystko miało być niewiarygodnie dobrze, a.ja wole się wycofać póki mam jeszcze siłę Ale.kto wymajmnie takiej osobie jak.zamieszkanie

Gość gość
A w jakiej miejscowosci mieszkasz?

Gość gość
skontaktuj sie moze z agencja posrednictwa, i spytaj, bo oni zwykle maja duzo róznych ofert, mysle, ze na najem okazjonalny to chyba nie powinno byc problemu? Tylko ze jest tkai problem, ze zeby zawrzec taka umowę, ktos musi ci podpisac, ze w razie czego sie mozesz wyprowadzic do niego

Gość gość
No właśnie ,po porodzie jak.wszystko będzie dobrze będę miała.przez rok kosiniakowe.i dodatkowe 500plus Ale tego Noe liczę Wogole.dopóki szczęśliwie nie urodze Jestem strasznie rozczarowana życiem Tak bardzo to 2dziecko było planowane,oczekiwane,i jaką radość gdy się udało. I piorun wstrząsnął i wszystko zabrał.

Gość gość
Małopolska okolice nowego sacza

Gość gość
Nie chce robić nikomu problemu Chciała bym.stanąć na nogi, wrócić to ukochanej pracy, na pełen etat.

Gość gość
Hm okazjonalnie bym ci wynajęła, ale tak na zwykła umowę to nie. Tylko wlasnie z okazjonalnym musisz podać inny adres - oświadczenie napisane przez właściciela tego adresu, ze w razie niewywiązania sie z umowy, zapewni co lokum. A co do 500 plus na pierwsze dziecko, to jako mężatka będziesz brana pod uwagę wraz z mężem, a jesli będziesz po rozwodzie to musisz mieć wyrok sadu o alimentach. Moze warto złożyć separacje i wnieść o alimenty? Z tym ze Kosiniakowego tez liczy sie do dochodu.

Gość gość
A ty pracujesz na te pół etatu Na umowę? Bo jesli tak, to należy ci sie normalny macierzyński wysokości 1 tys co miesiąc, a nie Kosiniakowe, bo to dla bezrobotnych

Gość gość
Dochody się mieszczą ponieważ mąż ma najniższej krajowa na umowie, ja mam taką pracę ze pracować mogę ile chce, nie mam tego udokumentowane ale zapewniam że jest tp legalne Po porodzie prawidłowo będzie mi przysługiwało prawie 2500zł plus moja praca,ale to dopiero po porodzie a to jeszcze 2miesiące.gubię się w ty, wszystkim , gdybym przewidziała ze po tylu latach związku jednak się to rozleci,nie zrzekala bym się praw do domu rodzinnego i działki ,ale mieliśmy dom duży,ale mąż wybrał rodzinkę toksyczna

Gość gość
Dlaczego taka szmata dostaje tyle gratisow?

Gość gość
Jestem ubezpieczona w krus i z tego tytułu należeć mi się będzie kosiniakowe

Gość gość
Ty nie mył Kosiniakowego i macierzyńskiego z krus. Wg krus nie jestes bezrobotna, a opłacasz składki, wiec masz macierzyński. Kosiniakowe to taka sama stawka. Tysiąc co miesiąc, ale inaczej sie to Załatwia, Bo to jest skierowane do kobiet bezrobotnych, gdy były w ciąży.

Gość gość
Oby bachory z 500plus pozdychały na nowotwory :)

Gość gość
Dlaczego mnie obrazasz?nie znasz mnie więc nie oceniaj,zawsze żyłam uczciwie,a że mi życie zaczęło się sypać to nie moja wina, teraz ma się składać ponownie wnioski o zasiłki ,ja nie chciałam nawet iść i składać ,ponieważ mam świadomość ze nie powinno mi się to należeć Ale teraz inaczej na to patrzę Chce zawalczyć o spokój swój i dzieci, i chyba te zasiłki są aby chwilowo matce i dzieciom pomoc

Gość gość
Byłam pytałam i należeć mi się będzie kosiniakowe oraz ulga w składce prZez okres 3lat,także jestem w tym dobrze zapoznania,żeby mieć macierzyński muszę opłacać ZUS a tego opłaconego nie mam

Gość gość
Macierzyński w kursie nie istnieje,to tylko dla osób pracujących i oplacajacych ZUS..w kursie można sobie dorobić i nie mam umowy A pracę mam taką ze.pracuje ile.chce.I zarobki też tyle ile wy pracuje.teraz są to bardzo mało kwoty ponieważ potrZebuje jednak.dużo odpocZynku

Gość gość
To wejdź sobie na stronę krus i poczytaj, Że macierzyński istnieje dla kobiet, które sa podciągnięte do ubezpieczenia i składki opłacają. Ty mylisz pojęcia kobieto. Kiedyś ten macierzyński był jednorazowy w postaci czterokrotnej wysokości renty z krus, teraz to jest tysiąc przez rok co miesiąc, tyle samo co Kosiniakowe i widzę dlatego mylisz pojęcia:/

Gość besel

Najlepiej się zawsze zabezpieczyć przy wynajmowaniu w postaci sporządzenia umowy najmu okazjonalnego. Dla mnie podobną stworzyła notariusz Cejrowska i nie narzekam.