Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dac na kolacje 16 miesiecznemu dziecku zeby przespalo noc

Polecane posty

Gość gość

Do tej pory dawalam mleko ale corka w nocy byla glodna i sie budzila.Od tygodnia daje kaszke lyzeczka zjada ok 150 ml i spi w nocy.Co moge jeszcze dac bo codziennie kaszka to jej sie znudzi.

Gość gość
Nie znudzi się, jest kilkadziesiąt rodzajow kaszek i smaków, udaj się do rossmanna, hippy, bobovity, nestle, ryzowe, mleczno ryzowe i inne.

Gość gość
Parowki:)

Gość gość
Możesz jej dodać coś do tej kaszki, codziennie coś nowego :) poza tym kanapki, jajko , naleśniki , tosty , kaszki " gotowe" jak z postu powyżej, kasze gotowane np owsianka. 16 miesieczniak to już duże dziecko jest

Gość gość
Tu autorka.Po kanapce za godzine jest glodna ,nalesnikiem pluje a parowki nie dam.wiec zostaja gotowe kaszki.Bardzo dziekuje za odpowiedzi

Gość gość
A np kanapka z dżemem plus mleko ?

Gość gość
Dzemu niE lubi ale sprobuje kanapke z serem i mleko.Nie pomyslalam o tym wczesniej.Dziekuje

Gość gość
Dziecko w tym wieku nie budzi się z głodu, a z przyzwyczajenia.

Gość gość
Mój syn jadł około 18 bułeczkę z jajkiem na parze z masłem lub bułkę z szynką,mały owoc albo omlet z dżemem.A koło 20 popijał mlekiem z kaszką,ale juz tak na rzadko.nie wiem,czy to wstyd sie przyznac,ale trąbił na wieczór z butli ;)

Gość gość
Parówki nie dasz a gotowa syfną kaszkę juz tak? Puknij sie w środek czoła. Nic dziwnego ze dziecko ma problem z przesłaniem nocy skoro tak ubogo gotujesz.

Gość gość
a spróbuj dżemu takiego gładkiego z Łowicza.Mój mały takich z owocami tez nie cierpiał i pluł,ale ten gładki uwielbia,bo nic mu się nie plącze między zębami

Gość gość
Moj mały ma 2,5 i budzi się też w nocy, żeby się napić i to co najmniej 2 razy. Ale ja wiem dobrze, że to jest po prostu przyzwyczajenie.

Gość gość
Jajko, kanapkę, budyń, omlet masz mnóstwo możliwości. Moja w tym wieku nie chciała już kaszki w żadnym smaku. "Dorosłe" jedzenie i noc przespana.

Gość gość
20.59 tu autorka.Parowki nie dam nie dlatego ze jest "syf" tylko dlatego ze moj starszy syn w wieku 18 miesiecy tak sie zadlawil parowka ze lekarz z pogotowia ledwo go odratowal i jestem juz tak uprzedzona do parowek ze corce nie dam .

Gość gość
20.59 ja piernicze ze nie da parowki to slabo gotuje!?To co Ty dajesz dzieciom?