Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

TED aplikacja do nauki angielskiego

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Korzysta艂 kto艣 z Was z aplikacji TED do nauki angielskiego? Pomagaj膮 si臋 czego艣 nauczy膰? Kto艣 z Was korzysta艂?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
A na jakim poziomie angielskiego jeste艣 obecnie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie zaczynam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No to jak zaczynasz, to TED do nauki angielskiego b臋dzie dla Ciebie stanowczo zbyt trudnym rozwi膮zania. Ju偶 t艂umacz臋 dlaczego. To s膮 przem贸wienia profesjonalist贸w. Oni nie m贸wi膮 prostym j臋zykiem, wr臋cz przeciwnie, cz臋sto u偶ywaj膮 zawi艂ych zwrot贸w, trudnego j臋zyka, cz臋sto towarzyszy tym przemow膮 sarkazm i 偶art. Dla kogo艣 kto zaczyna, b臋dzie to karko艂omne, nawet czytaj膮c linijka po linijce. Na pocz膮tek zr贸b sobie t臋 seri臋 wyzwa艅, sprawd藕 na ile potrafisz angielski: https://youtu.be/KQpO8r5wawg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czyta艂am kiedy艣 o tej aplikacji ma pozytywne opinie, generalnie ludzie polecaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Od aplikacji j臋zykowych cud贸w wymaga膰 nie mo偶emy one pe艂ni膮 tylko rol臋 takiego dope艂nienia do nauki. Jak najbardziej mo偶na z nich korzysta膰 nawet trzeba skoro s膮 darmowe i pomocne, nie wolno zapomina膰 o dodatkowej systematycznej nauce j臋zyka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pytasz o nauk臋 zatem zak艂adam, 偶e jeste艣 na poziomie ni偶szym ni偶 zaawansowany zatem, je偶eli zaczynasz nauk臋 j臋zyka to mo偶e najpierw skorzystaj z jakich艣 kurs贸w online dost臋pnych w interencie, ogl膮daj filmiki na youtubie i filmy z napisami. Po tym procesie sprawdz si臋 dzi臋ki aplikacji nie musi to by膰 Ted ja Ci polecam Duolingo jest 艣wietna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Korzysta艂am lepsza moim zdaniem jest Duolingo, por贸wnywa艂am sobie opinie w internecie i wygra艂a moim zdaniem .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jakie znacie skuteczne sposoby do nauki j臋zyka dla pocz膮tkuj膮cych? Pr贸buje si臋 uczy膰 j臋zyka sama w domu na maturze zdawa艂am j臋zyk rosyjski, nigdy nie lubi艂am j臋zyka angielskiego ale wsz臋dzie do pracy jest mile widziany..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 j臋zyka nauczy艂am z piosenek nie jest to metoda kazdego, ale z w艂asnego doswiadczenia moge poleci膰 ogladanie film贸w po angielsku z napisami i czytanie ksi膮偶ek po angielsku. Kiedy jakiegos s艂owka nie znamy wystarczy z nim u艂o偶y膰 zdanie :) A co do aplikacji to nie mam zdania nigdy nie korzysta艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Skuteczna nauka j臋zyka zacznie si臋 wtedy kiedy naprawd臋 b臋dziemy chcieli si臋 nauczy膰 j臋zyka i ma艂o istotne b臋dzie z czego si臋 uczymy, bo tak naprawd臋 jest mn贸stwo mo偶liwo艣ci jezyka mo偶emy si臋 uczy膰 w domu korzystajac z apliakcji, ogladajac filmy jest tez duzo kurs贸w j臋zykowych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jakie艣 sprawdzone kursy j臋zykowe b膮d藕 strony kto艣 mi poleci? Wiem, 偶e jest tego duzo w internecie z aplikacji nie lubie si臋 uczy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli pytasz o kursy j臋zykowe to ja s艂ysza艂em o Enlinado wiele pozytywnych opinii, du偶o wynios艂em ogl膮daj膮c nagrania promocyjne z tego kursu na YT przydatne rady polecam obejrze膰 sobie i wyci膮gn膮膰 wnioski.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Aplikacje do nauki dost臋pne na telefon fajna sprawa, by艂am 艣wiadkiem w sklepie jak pewnien Francuz nie m贸g艂 si臋 dogada膰 z pracownikiem. Francuz wpad艂 na fajny spos贸b wpisa艂 zdanie w aplikacji i jako艣 si臋 dogadali. Moim zdaniem aplikacje s膮 dobre do nauki, ale nie dla kogo艣 kto jest pocz膮tkuj膮cym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j znajomy korzysta艂 chwali艂 sobie jedyny minus to pojawiaj膮ce si臋 od czasu do czasu reklamy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co艣 wi臋cej o Duolingo? Chce sprawdzone informacje mam ju偶 tak zasmiecony telefon, 偶e wol臋 si臋 upewni膰 za czym co艣 pobior臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ka偶da aplikacja do nauki jest inna, ka偶da wnosi co艣 innego. Moje pytanie do was czy jest kto艣 kto uczy si臋 j臋zyka tylko za pomoc膮 aplikacji? Jestem bardzo zapracowan膮 osob膮 i nie mam czasu na jakie艣 kursy, jedyne co to mam chwil臋 pobawi膰 si臋 telefonem zastanawiam si臋 czy mog臋 si臋 uczy膰 tylko z aplikacji :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 ucz臋 z filmik贸w z YT, natomiast jezeli chcesz si臋 uczy膰 tylko z aplikacji to poprzed藕 to nauk膮 s艂ownictwa i czas贸w spokojnie mo偶esz si臋 uczy膰 w domu z podr臋cznikiem lub z wersjami moblinymi jak kto woli :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
S艂ysza艂em o tej aplikacji por贸wnywa艂em j膮 sobie z Duolingo generlanie opinie maj膮 podobne, ja korzysta艂em tylko z tej drugiej ktora jest odpwiednia dla kazdego pocz膮tkuj膮cego no i wiadomo wy偶ej to ju偶 w zale偶no艣ci kto co chce osi膮gn膮膰 ;)

Udost臋pnij ten post

TED super, ale faktycznie dla zaawansowanych; na pocz膮tek duolingo, memrise, etutor i quizlet :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uleczka131a
Ja uwa偶am ze do nauki angielskiego najlepsze s膮 dobrze opracowane podr臋czniki. Ja swojemu dziecku mam zamiar kupi膰 co艣 z tej oferty http://www.taniaksiazka.pl/t/new-matura-solutions/ S膮 tu nie tylko podr臋czniki, ale i testy, 膰wiczenia, prezentacje. mam nadziej臋 偶e dzi臋ki takim podr臋cznikom matura z j臋zyka angielskiego b臋dzie formalno艣ci膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 astrina25
O wiele taniej wyjdzie nauka poprzez ta platform臋 https://www.ellalanguage.com/ . Bardzo dobre efekty i o wiele taniej. Wiadomo 偶e potrzeba samodyscypliny, ale my艣l臋 偶e jak kto艣 chce si臋 nauczy膰 j臋zyka, to nie b臋dzie to problem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie korzysta艂am, ale to brzmi ca艂kiem ciekawie. Ja, 偶eby ci膮gle mie膰 jaki艣 kontakt z j臋zykiem s艂ucham webinari贸w na https://jaksiemaszpolsko.com/ uwielbiam tego Hymana.

Udost臋pnij ten post