Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ślub dziecko zdrada ...rozwód?

Polecane posty

Gość gość

...dokładnie taka kolejnośc i to w dość krótkim czasie . Ale do sedna... Wziełam ślub cywilny w 8 miesiącu ciąży. Urodziło nam się dziecko które obecnie ma miesiąc. Wczoraj odkryłam że mąż mnie zdradził. Przeczytałam smsy, nie było wątpliwosci. W konfrontacji nawet sie nie wypierał. Jesteśmy 2 miesiące po ślubie, mamy miesięczne dziecko i niestety ale muszę złożyć papiery o rozwód . Co o tym myslicie? Była któraś w takiej sytuacji? jest mi cholernie ciężko

Gość gość
Dlatego moim zdaniem bez sensu brać słub tylko z powodu dziecka. Ale mleko się rozlało i nic już nie zrobisz.

Gość gość
Na wariackich papierach...

Gość gość
Autorko a długo jesteście razem?

Gość gość
Może daj mężowi szanse. Jeżeli bardzo tego żałuje to spróbujcie od nowa a jeżeli widzisz ze jesteś mu obojętna to nie czekaj z rozwodem.Patrz na siebie nie na innych czy dziecko.Ty co czujesz,potrafiłabyś mu na nowo zaufać i zachowywać się tak jak by tego nie było?

Gość gość
Może ktoś mi podpowie jestem w trakcie rozwodu od października czy składając wniosek o 500+ musze wykazać dochody męza

Gość gość
Skladaj papiery i zadaj mega alimentow. Takich s*******now jest na peczki i zasluguja zeby im fiuta obciac.

Gość gość
Tak musisz.

Gość gość
Kurde to niesprawiedliwe nie mieszkamy razem od października chciał mi dawać sam dobrowolnie na dziecko 300 zł to złożyłam o alimenty no i dostałam zabezpieczenie 800 zł ale kiedy dostaneks ten rozwod niewiem i musze nadal wykazać jego dochody do 500+?

Gość gość
dochody sie zawsze liczy za poprzedni rok,wiec rozwod nie ma tu nic do rzeczy.

Gość gość
No nie bo gdybym była już dziś rozwód ką to bym była samotną matką a tak naprawdę to jestem samotną matką od października ale nie na papierze

Gość gość
Moja droga nie bylabys i nie będziesz samotna matka w świetle przepisów dotyczących zasiłków nawet po rozwodzie. Co prawda jego dochody wtedy nie wliczaja się, ale samotna matka jest się jeśli ojciec dziecka A. nie żyje B. jest nieznany C. wniosek o alimenty został odrzucony i gość na dziecko nie płaci

Gość gość
I co jak będę składać wniosek o 500+ to musze wykazać jego dochody ? Ja tych pieniędzy na oczy nie widzę oprócz alimentów które mi sąd zabezpieczył na czas rozprawy