Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kawa w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Można pić?

Gość gość
Można ale jedna nie więcej.

Gość gość
No właśnie chodzi mi o jedną słabiutką pyszną rozpuszczalną kawę. Pomaga na zaparcia

Gość gość
Ja pije 3 rozpuszczalne dziennie

Gość gość
ja zrezygnowalam,lepiej pic inke

Gość gość
A moze zamienilabys na zbozowa Inke. Jest zdrowa nawet dla kobiet w ciazy i dzieci. Dobrze smakuje, jeszcze jakbys sobie doprawila ja smietanka, czy tym co uzywasz, to moze nie poczulabys nawet roznicy. Mi bardzo taka kawa smakuje i gdy bede w ciazy to taka beda pila na codzien.

Gość gość
Tak, możesz pic, ale nie rozpuszczalną. Najlepiej z ekspresu, jeśli cię stać, to z ciśnieniowego, a w ostateczności z przelewowego. I nie więcej niż trzy kawy dziennie. Wiele narodów pije kawę, ale oni nie piją rozpuszczalnej, chemicznej, czy zalanych fusów. Ostatecznie zalej kawę w szklance przez filter, ale po 2, max 3 minutach wyrzuć fusy z filtrem.

Gość gość
Gin mi powiedzial że można pić. Ja zaczęłam pić jakoś w drugiej połowie ciąży , jedna filiżankę dziennie.

Gość gość
Ja piłam a dziecko po urodzeniu do czterech lat miało problemy ze snem. Z drugim bym się nie odważyła :-D

Gość gość
Serio po kawie dziecko miało problemy ze snem?

Gość gość
pije jedna kawe z rana (1 lyzeczka), troche pomaga przy zaparciach wiec z tej jednej nie rezygnuje. przez reszte dnia zwykla zastepuje inka z mlekiem, - smakuje identycznie jak jak nescafe creme, czasem dodaje do niej lyzeczke kakao. ograniczylam tez zielona herbate do jednej filizanki dziennie, bo ponoc tez trzeba uwazac

Gość gość
Pije normalna kawę rano po śniadaniu. Mam bardzo niskie ciśnienie, czasem mi się zdarza wypić druga w południe jak ktoś przyjdzie. Odżywiam się zdrowo, nie palę, nie pije alkoholu, biorę witaminy, dbam o siebie więc ta kawa to moja jedyna "używka"

Gość gość
Ja zrezygnowalam zupelnie! Odstawilam piwi, fajki, to i kawa sie zalapala.

Gość gość
Ja w ciąży regualrnie piłam kawę ze swoim ginekologiem (znajomy). Twierdził, że można.

Gość gość
A niby dlaczego nie? Więcej szkodliwych substancji jestw mięsie, kupionych warzywach/owocach...

Gość Mysza04
Jedną kawke dziennie bez problemu mozna pić :) nie ważne czy rozpuszczalna, fusiara czy z ekspresu :) Pierwsze moje pytanie do ginekologa było o kawe. Bez wahania powiedział że mozna :)