Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tylko ja uważam, że w karmieniu piersią nie ma nic pięknego?

Polecane posty

Gość gość

Owszem jest to najzdrowszy sposób karmienia zarówno dla dziecka jak i dla matki, owszem powinno się przynajmniej spróbować karmić o ile jest taka możliwość ale robienie z tego jakiejś pięknej sprawy to dla mnie porazka. I te wszystkie zdjęcia z dzieciakami przyklejonymi do cycka pod którymi tyle osób się zachwyca... Dla mnie to nic pięknego, ot dzieciak je.

Gość gość
Ludziom tzw ''zachodu'' w dópach się poprzewracalo niestety, wojna jest potrzebna.

Gość gość
Mam tak samo jak Ty. Na moje dziecko przy cycu miło sie patrzyło bo je kocham, ale inne mnie nie ruszaja.

Gość gość
ja też tak mam, owszem to buduje fajna więź z dzieckiem, ale po co się z tym publicznie obnosic

Gość gość
A już myślałam, że to tylko ze mną coś jest nie tak.

Gość gość
Jako matka trójki wykarmionych piersią dzieci (teraz już dorosłe) też uważam, że nic pięknego w tym nie ma. Ot, tylko satysfakcja matki, że może dostarczyć potomstwu to, co najlepsze, i zachwyt że natura tak sprytnie wszystko wymyśliła. Ale obnosić się z tym i żądać jakichś specjalnych względów? W restauracji psuć apetyt innym gościom obnosząc się z gołymi piersiami? E tam. Nie wszystko co naturalne i fizjologiczne nadaje się do pokazywania światu....

Gość gość
Bo cos jest nie tak z Toba! Karmienie piersia to , te male maslane oczka, wpatrzone we mnie! To te proby wydostania sutka z zelaznego uscisku :D Jeszcze 100 lat temu byla to jedyna forma karmienia i nie ma w tym nic nadzwyczajnego! Jednak teraz sie w doopach poprzewracalo i kroluje modyfikowane! A ta cala sztucznie wytworzona otoczka ma jedynie na celu uswiadomienie , rozkapryszonym ksiezniczka..ze to jedyna sluszna forma! Abstrac***ac od przypadku , gdy karmic nie moze, a nie gdy rezygnuje z piersi, bo tak wygodniej!

Gość gość
Też w tym nie widzę niczego czym można się zachwycać

Gość gość
To sprawa miedzy mama, a dzieckiem wiadomo. Ludzie jednak przesadzaja. Jak nicky minaj pokazuje dope, c**e i cycki jest okej a jak matka karmi dziecko pod chusta jest wielka odraza. Nie rozumiem.

Gość gość
Mnie to po prostu odpychalo. Piersią karmilam pierwsze dziecko, drugie od razu na butli. Nigdy więcej nie zdecydowałabym się na kp

Gość gość
Ośliniony dzieciak, wielkie suty i dwa nabrzmiałe worki. Faktycznie bardzo estetyczny widok. I mówi to matka karmiąca.

Gość gość
Natura i tyle. Jesteśmy tylko zwierzętami. Z bardziej rozwiniętą korą mózgową ale podlegamy tym samym prawom co one. Wszystkie ssaki karmią piersią swoje młode. Tak było, jest i będzie. Czy to piękne? Zwyczajne, zwierzęce....

Gość gość
Tez nie widzę w tym nic pięknego . Mnie taki widok zwyczajnie odrzuca. Sama karmiłam piersią ale szczerze nienawidziłam tego . Wytrzymałam 4 miesiące i przeszłam na mm bo czułam do siebie obrzydzenie .

Gość gość
Guzik prawda, że 100 lat temu była to jedyna forma karmienia niemowląt. Ludzkość z dawien dawna szukała alternatywnej formy karmienia, bo kobiety marły przy porodach na potęgę. A nie każdego było stać na mamkę. Już w starożytności zaczęto podawać niemowlętom mleko krowie czy kozie.

Gość gość
A pierwsze mleko w proszku przeznaczone dla niemowląt powstało w roku 1905, czyli 112 lat temu.

Gość gość
Karmię piersią i dla mnie to piękne, choć męczące. Nie podoba mi się tylko kiedy przy piersi wisi np.dwulatek.

Gość gość
Piękne, piękne!!!

Gość gość
Nic w tym pięknego. Wisi takie małe na cycku i żyć nie daje. Karmienie może byc piękne jedynie jeżeli chodzi o aspekt ciszy, jak dziecko je.

Gość gość
gość dziś No zgadzam się z Tobą. Śmiertelność była wysoka, bo nie potrafiono prawidłowo i w sterylnych warunkach przygotować tego mleka dla niemowląt. Przecież nie napisałam, że to było słuszne postępowanie. Po prostu stwierdziłam fakt, że tak robiono i że sztuczne karmienie to nie jest wynalazek naszych czasów.

Uważam tak samo jak Ty. Szczerze jak gdzieś widzę taką karmiącą, to odwracam wzrok. Nieprzyjemny widok..

Gość gość
To jest natura a natura jest piękna. Nieprzyjemny to jest widok maluszka ciumkajacego butle. To wbrew naturze

Gość gość
Dla mnie to piękne, to ze człowiek może wykarmić drugiego człowieka " sobą". To coś niesamowitego. Pewnie patrząc na rafę koralową myślicie " ot, takie tam rybki" Jedziecie nad piękne morze - " ot, taka tam woda" Natura jest piękna.

Gość gość
21:51 Piona :D

Gość gość
Robienie kupy to też natura, a chyba każdy się zgodzi, że piękne nie jest. Więc już nie przesadzajcie, że wszystko co naturalne musi być piękne. A karmić piersią lubię, ale patrzeć jak inne kobiety karmią już niekoniecznie.

Gość gość
Myślę, że dla ludzi sentymentalnych to jest coś pięknego przez bliskość jaka jest z dzieckiem. Osobiście jestem strasznym cynikiem, ale rozumiem, czemu dla innych to piękny widok

Gość gość
gość dziś Śmierć, starość i choroby to też natura.... Czy to jest piękne

Gość gość
zwróć uwagę, że a piękne uznaje się głównie to co kojarzone jest z życiem/zdrowiem. Dlatego odchodów, chorób i śmierci nikt nie nazwie pięknymi (chociaż pewnie znajdą się poeci co i w tym zobaczą urok)

Gość gość
Nie no, przecież zdrowo jest się porządnie wypróżnić :-)