Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze co to moglo byc? co sie ze mna dzialo?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj wieczorem normalnie poszlam spac i momentalnie zaczelo mi sie krecic w głowie. Myślałam, ze to chwilowe ale trwalo to cala noc i dzisiaj do okolo 16.00 z tym, ze w dzień zawroty głowy były o wiele słabsze a w nocy? No jakas masakra.. Ogromne zawroty, caly czas mialam wrażenie, ze zemdleje, potworny bol z tylu glowy, bylo mi strasznie goraco i serce bilo mi jak oszalale. Naprawde myslalam, ze umieram! Pierwszy raz w zyciu to mi się przytrafiło. Czy wiecie co to mogło byc? Wiem powiecie idz do lekarza ale mieszkam za granica i na szczęście w piatek jadę do Polski. Za jakiekolwiek odpowiedzi bylabym wdzięczna!

Znam osobę, która miała podobne objawy i ma nerwicę lękową.

Gość gość
Miałaś typowe objawy dla wysokiego ciśnienia, i do lekarza zgłoś się jak najszybciej. Sama lecze się na nadciśnienie ( choć jestem szczupła), dobrze mi są znane te objawy o których piszesz, serce ci szybko waliło bo doszło do tachykardii, to typowe przy wysokim ciśnieniu. Nie ma rady, lekarz obowiązkowo.

Gość gość
Nerwice lekowa? Teraz jak jestem zakochana? :) Wiem, że lekarz obowiazkowo tylko martwilo mnie to, że trwało to tyle czasu

Gość gość
Oczywiście że cię trzymało, przecież nie przyjelas żadnych leków które obniżyłyby ciśnienie krwii, ciesz się że nic się nie stało gorszego i że ci przeszło. Nie lekceważ tego i nie ryzykuj następnego razu. Jeśli masz możliwość to mierz sobie ciśnienie ze trzy razy dziennie i zapisuj,lekarz i tak każe to zrobić.

Gość gość
również obstawiam nadciśnienie.

Gość gość
Nerwica serca, moja mama tak miala

Gość gość
Dzieki. Tak pierwsze co to pójdę zrobić badania bo tutaj to jest trochę inny system opieki zdrowotnej.. A moze to też cukrzyca? Dużo osób w mojej rodzinie cierpi na cukrzycę w tym rodzice

Gość gość
Nie, to nie cukrzyca, mój mąż choruje na cukrzycę. Słuchaj co ci mówię, mam nadciśnienie i wiem co mówię bo przechodziłam dokładnie to samo, z tą różnicą że ja natychmiast poszłam do przychodni z której zabrała mnie karetka do szpitala, potem kardiolog, wypisanie leków i do dzisiaj ich branie.

Gość gość
Ale nadciśnienie? Jak ćwiczę 5-6 razy w tygodniu. Codziennie na śniadanie jem koktajl warzywny/owocowy. Staram sie nie jesc smazonego jedzenia i słodyczy. Ważę 52kg przy 164cm wzrostu. Ale badz co badz dzieki :)

Gość gość
a bawisz sie łechtaczką? to poprawia krązeni,polecam 2 x dziennie;-)

Gość gość
5.35 Co,zdziwiona że nadciśnienie?, niestety może się przyplatać przy najzdrowszym trybie życia,byłam młoda i szczupła kiedy mnie dopadło, kardiolog mi powiedział że nie ma zasady, porobiłam badania aby stwierdzić od czego ono się wzięło,nadciśnienie jest samoistne lub z choroby nerek, wykluczono nerki więc zostało samoistne. Leki biorę regularnie i póki co jest ok. Aha, żeby nie było to chcę dodać że, zawsze dbalam o to co jem. Cóż mogę powiedzieć, twoje dolegliwości są mi znane, zanim poszłam do lekarza nie brałam pod uwagę że to może być wysokie ciśnienie,nie miałam tachykardii przy każdym skoku ciśnienia dlatego zwlekalam z wizytą aż doszło to tego że, nie odpuszczalo prawie dobę a mnie zaczęło brakować tchu, podjechalam do przychodni piorunem, resztę już znasz. Powodzenia.

Gość gość
Dziękuję za wyczerpujaca ostatnią odpowiedź i oczywiście życzę zdrowia! Tak jestem trochę zaskoczona bo nadciśnienie kojarzyło mi się ze starszymi ludźmi no ale jak widać jestem w błędzie. W poniedziałek ide na badania pozdrawiam :)

Gość gość
ladna jestes?

Gość gość
A dlaczego ktoś pyta? :D

Gość gość
pewnie ten ktos chce wiedziec;)

Gość gość
No właśnie po co? :) Myślę, że ani taka ani taka. Taka zwyczajna dziewczyna :D