Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hydroxyzinum VP

Polecane posty

Gość gość

Czy biorąc xanax od prawie miesiaca dwa razy dziennie moge go odstawic od tak i od jutra brac hydroxyzinum ? Czy hydroxyzinum w ogole pomaga na nerwice lekowa? Che brać od jutra rowniez dwa razy dziennie.

Gość gość
Ja bym powoli odstawiała. Najpierw przez tydzień xanax raz dziennie, później hydro przez tydzień raz dziennie i dopiero później dwie hydro dziennie. Różnie organizm może zareagować na takie nagłe zmiany, bezpieczniej stopniowo. Ogólnie hydro powinna zadziałać, ale wiesz jak jest - twój organizm może zareagować inaczej. Nie spróbujesz, to się nie dowiesz.

Gość gość
ani xanax ani hydroxyzyna nie wyleczą Cie z nerwicy lękowej więm ,ze po xanaxie jest super samopoczucie ale on nie leczy należy brać leki przeciwlękowe takie które leczą a nie uzależniają

Gość gość
spróbuj fluoxetyny

Gość gość
paroksetyna lub wenlaflaxyna moga pomóc

Gość gość
Dlatego właśnie chce zacząć brać hydro zamiast xanaxu. Lekarka mowiła, że hydro nie uzalenia i mozna go brać codziennie przez wiele lat bez uzależnienia. Mowiła, że moge rownież odstawić xanax bo za krotko go biore zeby sie uzależnic, ale troche sie boje. Nie wiem tez czy nie bedę po hydro otłumaniona i zaspana, a pracuje i chciałabym jakoś wygladać, po xanaxie jestem pełna energii i zadowolona wiec obawiam sie tego jak bedzie po hydro :P

Gość gość
O a to tego to nie wiedziałam.Chyba musze lekarza zmienić, ale w aptece popytać o coś dobrego. Pani doktor mi powiedzała, że hydro działa tak samo jak xanax lecz nie uzależnia. A lękow po nim nie ma bo to typowo lek na nerwice lękowa.

Gość gość
xanax jest mocny a hydro jest słabiutkie w aptece nic bez rp nie kupisz dobrego

Gość gość
Czyli hydro na nerwice lekowa nie pomoże? Troszke mnie zdołowaliście haha Nic wezmę jutro rano zamiast xanaxu i zobaczę jak bedze .Bede dobrej mysli :)

Gość gość
hydroxyzyna jako dodatek a co Ci się dzieje? ja mam teraz symfaxin i super się czuję

Gość gość
Co mi sie dzieje? Hm..... Codziennie jestem zmeczona, drza mi miesnie i serce szybko bije, mam napiete miesnie, czuje niepokoj i stres tak bez powodu.Czasem mi przejda przez to jakieś mysli złe , ale juz wiem, że to przez nerwice i takich typowych atakow paniki, lęku nie mam. Dlatego chciałam jakiś lek ktory sprawi, że nie bede juz tego miała i bede czuła sie dobrze bez kołatania serca, drzenia ciała, zawrotow glowy, niepokoju i stresu bez powodu. I lekarka poleciła mi własnie hydro i twierdziła, że to pomoże na pewno. Ale teraz juz nie wiem bo jestem dosc w powazniej nerwicy.

Gość gość
rozumiem,że byłaś u rodzinnego lekarza?

Gość gość
Tak byłam i u rodzinnego i u kardiologa, wszystkie badania krwi, serca,moczu itd idealne :) I własnie rodzinny przepisał mi najpierw xanax, a teraz hydro.

Gość gość
polecam wizytę u psychiatry - z doświadczenia - nie ma się czego wstydzić a szkoda się męczyć - ja głupia męczylam się 20 lat - miałam takie objawy jak Ty plus lęk przed omdleniem

Gość gość
ja od kardiologa mam locren na spowolnienie rytmu serca - bo puls zawsze miałam ok 100 i kołatania serca- teraz biorę połówkę tego leku - puls ksiązkowy 75 i zero kołatań rodzinni lekarze idą na łatwiznę przepisując xanax,afobam, cloranxen , ponieważ mają pacjenta " z głowy" bo fajnie się czuje po tym , ale te lekarstwa nie leczą i są do krótkotrwałego stosowania ( 2 tygodnie) a nie długoterminowo

Gość gość
U mnie puls 90 to idealnie. Przeważnie mam 107-130. Mowiłam o tym lekarce i kardiologowi, ale twierdza, że to przez nerwice i jak poradze sobie z nerwami to mi przejdzie i do 100 puls to jeszcze jest dobrze. A na wizyte u psychologa sie juz zdecydowałam za dwa tyg dopiero ide. Musze bo sama sobie rady nie dam, choc sa dni gdzie jest idealnie, mysle, że przeszlo i potem wraca i sie trzyma przez kilka dni , ale trzeba być dobrej myśli choć łatwo nie jest :D haha

Gość gość
powodzenia! ja puls najwyższy jaki wiem ,że miałam to 128 ale wtedy to juz w uszach mi pulsowało i niefajnie się czułam na szczęście to stare dzieje - odpowiednie dobrane tabletki i pozytywne nastawienie to sukces gwarantowany - czego Tobie życzę

Gość gość
alprazolam to benzodiazepiny - owszem super- pełnia szczęścia, pełnia życia i mnóstwo energii - gorzej jak się dłużej bierze a organizm się przyzwyczai do tego co dobre

Gość gość
Przetestuje ten hydro i zobacze jak bedzie. Jesli nie przejdzie to zastanowie sie nad jakims lekiem , ktory wy "polecacie" :)

Gość gość
Kiedyś to puls przy ataku miałam150 . Ja to musze jakieś leki takie miec, ktore bede mogła brać codziennie. Moja nerwica jest dość mocna. Objawy trzymaja sie mnie codziennie lecz nie panikuje juz tak bardzo jak kiedyś i nie wzywam pogotowia i nie chodze do lekarza codziennie , ale jednak czuje sie z tymi objawami nieswojo wiec potrzebuje czegoś co moge codziennie brac i mi pomoże :P

Gość gość
Chciałabym brać coś co nie uzależnia po i nie do konca życia tylko przez jakiś czas dopoki nerwy mi sie nie uspokoja do psychologa pojde i zobaczymy co powie. Probowałam zwykłe ziolowe, ale nie pomagaja. Mam nadzieje, że mozna brać te leki hydro i palić papierosy? :P

Gość gość
a mam dopiero 21 lat az sie boje co bedzie w przyszłości.

Gość gość
Ja miałam tak samo. Psychiatra zapisał mi seronil , hydroxyzyne i zolpigen na sen. Brałam całe lata, aż nerki nie chciały pracować i zaczęłam chorować. To niczego nie leczy. W zeszłym roku zaczęłam zdobywać wiedzę na temat chorób, bo było ze mną kiepsko i na dzień dzisiejszy nie biorę już pierwszych dwóch leków. Trzeba zacząć od sprawdzenia poziomu witamin i minerałów. Do tego potrzebna jest wiedza. Ja trafiłam na kanał ntv1 1,pana Jerzego Ziębę , Neumywakina itd. a teraz jestem coraz mądrzejsza. Uzupełniam d3,wit b, wit. C, magnez, selen, potas, Zmieniłam dietę, zaczęłam pić dużo wody itd. Gorąco zachęcam, czytajcie o skutkach ubocznych, pomagajcie sobie sami zdobywając wiedzę. Lekarze są kochani, ale niestety nie wiedzą wielu rzeczy. No i leczą objawy a nie przyczyny. Drżenie ciała, kołatanie serca, nagłe poty to objawy i to po lekach mija. Jakby zabrakło leku to się człowiek rozsypie. Są też zioła. Polecam kanał Sebastiana Szamana youtube. Też to miał.

Ludzie biorą leki na serce, nadciśnienie cukrzycę etc przez całe życie, więc czemu inni nie mieliby brać benzo? Skoro to komuś pomaga, to co za problem?

Gość gość
Mi się podejście twojej lekarki podoba. Antydepresanty, choć o tym głośno się nie mówi, też uzależniają, ja też lepiej reaguję na anksjolityki niż antydepresanty. W stanach nie mają problemu z leczeniem benzo, ich jest naprawdę wiele rodzajów i nie każdy uzależnia. W Polsce oczywiście ładuje się antydepry na siłę. W jakim regionie Polski chodzisz do lekarki? Chętnie bym się do niej zapisała, zostawiam swojego mejla, będę wdzięczna za namiary - malgosia.meme@interia.pl , pozdrowionka :)

Gość gość
Pisze tu aby się poradzic, jestem w 3 trymestrze ciąży, za dzieciaka miałam silna depresje nerwice i lęki przed ludzmi itd (fobia przez trudne doświadczenia ) kilka lat nie brałam lekow bo było w miare, w ciąży nasiliło się wszystko i wróciło, na patologii ciąży w szpitalu spędziłam niecałe 4-5dni wypisując się na zadanie po zabiegu gdyz nie mogłam wytrzymać psychicznie w jednym pokoju z kobietami które robiły mi na złość , gadaly cała noc telewizor, przeciąg, zapalone światło i wiele gorszych.. teraz boje się rodzic w szpitalu bo nie zawsze w nim jest wolne miejsce dla mnie i męża ( odpłatna jedynka) tak się boje ze znowu będę z innymi ns sali ze nie mogę jesc . Pani psychiatra zapisała mi setaloft 25 mg , po tyg mogę zwiększyć do 50 mg , i właśnie hydroxyzyne na sen