Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

axista

Praca i rodzice :(

Polecane posty

Hejka, mam pytanie :) Dziwna sprawa ale liczę na pomoc - rodzice wymagają ode mnie wiele i liczą, że spełnię się zawodowo na jakimś wysokim szczeblu. Skończyłam studia tak naprawdę dla nich. Okłamałam ich więc, że pracuję w świetnej firmie, pracuję jednak zupełnie gdzie indziej (w restauracji, ale z napiwków można wyciągnąć sporo pieniążków, także moje zarobki pokrywają się z tymi co zarabiam niby w tej "firmie"). Pytanie - czy jest jakaś możliwość, że rodzice mogliby się dowiedzieć gdzie pracuję naprawdę? Czy ktoś może zdradzić im tą informację? Już miałam dość ich wyrzutów, więc skłamałam, mam nadzieję że to się nie wyda, a przynajmniej nie szybko.

Gość gość
a jaki masz stroj do pracy?

Tzn ja nie mieszkam z rodzicami więc raczej o strój się nie martwię

Gość gość
dziwne relacje i po co brnac w to klamstwo, nie rozumiem po co zaczelas

Dziwne relacje - fakt. Zaczęłam bo nie widzę siebie w biurze, jestem inna niż rodzice chcieliby żebym była i tyle. Zrobiłam to dla świętego spokoju. Nie zrozumieliby.

Zniosę krytykę, gadajcie co chcecie, ale chciałabym uzyskać odpowiedź na pytanie.

Pytasz, czy rodzice się dowiedzą prawdy? Tak. Kłamstwo ma krótkie nogi i zawsze wychodzi na jaw. Wsypiesz się sama, albo ktoś ze znajomych zobaczy cię w pracy i nawiąże do tego w rozmówie ze znajomymi rodziców. Ich wyrzuty z powodu twojego kłamstwa będą znacznie większe od tych z powodu pracy.