Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wam też babcie bawią dzieci

Polecane posty

Gość gość

co za małpy te obecne dziewczyny, napieprzą bachorów, dostają za darmo 500+ ale opieką obarczają babcie. Dostały 500+ za darmo to niech sob ie najmą opiekunki jak wyniknie taka potrzeba. Bezwstydnice, pieprzyć się umieją ale ponosić odpowiedzialność za to co urodziły toi już nie.

Gość gość
po 1 moje dziecko to nie bachor po 2 byłam z nim na bezpłatnym wychowawczym aż poszedl do przedszkola po 3 nie przysługuje mi 500plus bo mam jedno dziecko i oboje z mężem legalnie pracujemybo odprowadzamy podatki

Gość gość
To powiedz to im prosto w twarz bo ja jestem kolejną z dzieckiem-jednym a nie bachorem a rodziców pochowałam parę lat temu.

Gość gość
moi dziadkowie oraz moi rodzice nie zyja , 500 nie biore bo nie mieszkam w Polsce , dzieci od roczku byly w zlobku

Gość gość
Jedno dziecko, biorę 500 i bawię sama. Chyba ze wypadamy do moich rodziców 100 km od domu to babcia bawi na zmianę ze mną. Ulżyło troszkę?

Gość gość
Nigdy nie bawili a 500+ nie biorę

Gość gość
Tak bawi mi mama dziecko, a ja pracuje na pół etatu, nie mam 500+, mama nie pracuje od 15 lat bo ma bogatego męża. Mnie bawiła babcia wiec moja mama teraz odrabia panszczyzne ;) ja będę odrabiać jak moje dziecko urodzi.

Gość gość
Nie biorę 500 na jedno bo oboje z mężem uczciwie pracujemy, babcie nie bawią mi dziecka bo mieszkają daleko, nawet jakby mieszkały bliżej to bym ich nie prosiła. Mama chorowita, teściowej nie ufam. Decydując się na dziecko byłam świadoma tego, że tak szybko na imprezke nie pojdziemy, dlatego przed ciążą się wyszalelismy za wczasu a że jeszcze starania trwały rok to mamy na razie dość imprez :) wrócę do pracy to dziecko będzie z opiekunką.

Gość gość
do gość dziś - jedna normalna matka

Gość Host
Ale babcie CHCĄ bawić dzieci,bo im to sprawia radość! Wiesz ilu starszych ludzi cierpi na samotność gdy dziecko opuści dom,założy nowy? W ten sposób odzyskują nadzieję,mają nowe zajęcie no i inwestują w przyszłość,wnuk będzie blisko,na starość będzie miał kto się zaopiekować.Każda babcia na to liczy,ale nie zawsze się tak udaje

Gość gość
Host dziś Ale babcie CHCĄ bawić dzieci,bo im to sprawia radość! Wiesz ilu starszych ludzi cierpi na samotność gdy dziecko opuści dom,założy nowy? x Starsi ludzie ?, no chyba, że mówisz o prawnukach. teraz babcie pracują do 65 r. życia, to moja wnuczka będzie miała już 15 lat. :D

Gość gość
gość wczoraj co za małpy te obecne dziewczyny, napieprzą bachorów, dostają za darmo 500+ ale opieką obarczają babcie. x chyba pochodzisz z patologi i w takim środowisku się obracasz, jak znasz babcie, które nie pracują i żyją z MOPS-u

Gość gość
Nie bawia i nigdy nie bawily, mama pracuje a tesciowa sama wymaga opieki. Natomiast moje pokolenie bylo w wiekszosci wychowane przez babcie, wiec pokolenie naszych matek ma co odrabiac, prawda?

Gość gość
Byl chowana przex babcie moja siostra tez. Matka tesciowa sa na emeryturze i nawt na spacer mi malego nie biora raz na miesiac. Mam opiekunke do 3letniego synka ktora sama oplaca. Babciom juz zapowiedzialAm ze tylka im na starosc nie bede podcierac

Gość gość
Nie, bo dzieli nas tysiąc kilometrów (rodzice północna i środkowa Polska, my w Austrii). Dziecko mamy jedno, ma teraz prawie półtora roku. Jak jesteśmy w Polsce, np bylismy w czerwcu, to dwa razy zostawilismy dziecko z dziadkami - raz z jednymi, raz z drugimi, inne miasta - i poszlismy na piwo i pogaduchy ze znajomymi. tyle.

Gość gość
Pobieram 500+ ale to nie ważne, bo babcia sama przyjeżdża po wnuka co weekend, bo chce, jakby nie chciała to by nie przyjeżdżała. Przykry macie obraz dziadków, skoro myślicie, że oni wszyscy nie chcą spędzać czasu z wnukami. Moi rodzice kochają wnuki, tak samo jak moi dziadkowie kochali mnie i potrzebowali mojej obecności.

Gość gość
Jak slysze opwiescie moich kolezanek matek to ich matki czy tesciowe tez nie sa tymi "kochajacymi " wnuki babciami. Macie dobrze ze macie w waszych rodzinach babcie kochajace wnuki i chetnie pomgajace w opiece teraz takie to rzadkosc. A ile sie nasluchalam w rodzinie jak to owe babcie narzekaja na swoje dzieci ze tak je wykorzystuja to chowania wnuczat. Oczywiscie te baby to hipokkrytki bo same wykorzystywalay swoje matki tesciowe do tego w jeszcze wiekszym zakresie ale tego to juz nie pamietaja. Obludne babska

Gość gość
Hm nie nie bawia. Mam jedno nie mam 500 plus. Dziecko chodziło do prywatnego żłobka. Teraz będzie następne i u babci jest straszak tylko dlatego ze ciąża jest problematyczna i jestem w szpitalu. Później przedszkole żłobek itp a babcia czasem jak chore czy jak bedzie chciała.

Gość gość
Ooo jest i samotna bezplodna wiariatka od 500plus ha ha ha ha ha

Gość gość
a co ciebie obchodzi kto kogo bawi i kto ile dostaje? mieszkam w Niemczech, dostaje Kindergeld i mam tesciow, ktorzy zawsze chetnie zajmowali sie wnukami... od ponad roku tesc ma problemy zdrowotne i na zmiane ze szwagierka jezdzimy z nim do szpitala i pomagamy tesciowej w domu i ogrodzie... Zab za zab, oko za oko - mozna powiedziec....

Gość gość
wczoraj Liczyłaś na to że jak nogi rozłożysz to babka się rozpłynie na widok twojego dziecka? chyba ci się w tym móżdżku wielkości mrówki coś poprzestawiało i tylko już jedna komórka pracuje która pierdzieli od rzeczy.Uważasz że babcia kochająca wnuki to tylko ta babcia która sprawdza się na usługiwaniu? i powinna odpracować u ciebie to co dostała od innych? Widać dostała bo zasługiwała na to a ty jesteś pospolita gnida której nie warto pomagać,sama wychowuj i nie oczekuj że zrobisz z kogoś darmową służbę żmijo.

Gość gość
Głupie i bezczelne krowy ....kopulują się tylko mają problem z obowiązkami

No to te babcie w dzisiejszych czasach są babcia mi tylko z nazwy:D Moja o 8 rano dzwoni czy mam pomidory. Mówię że kupuje już to powiedziała że mi musi wp******ic bo nie mówię że nie mam a oni nie mają co z nimi robić. Mówi że zaraz blisko będzie w galerii to podrzuci. Była z tesciami 1p0 minut i pojechali. A ja od niedzieli z roczna corka i trzylatka em sama . Nawet nie zaproponuja żeby z dziecmi na dzialke przyjechać by się w basenie potoczyły. Albo syna samego by wzięli by na trampolina posiadał. No i czy to są dziadkowie? Nikt nie wymaga barwienia dzieci 24 h ale zwykle pobycie z wnukami

Gość gość
gosc 2017.08.07 Nie glupia gnido nasze matki nie zaslugiwaly na to ze im ich matki/tesciowe dziecmi sie opiekowaly one nawet sie ich o zdanie nie pytaly po prostu tak mialo byc i tyle. Jakbys nie doczytala stara rapszlo to mam do dziecka opiekunke, ktora sama oplacam. A babcie to mi nawet raz na miesiac na spacer nie chca brac malego-ma 3,5 roku. Moj syn kocha nianie a bac nie zna. I takie to sa wlasnie "kochajace" babcie w dziesiejszych czasch. Ale ja tym "babcia" tylka podciarc nie bede juz im to zapowiedzialam egoistyczne struchy ktore mysla tylko o wygodzie dla swojego tylka.

Gość Mama×4
Ja mam trójke dzieci w grudniu czwórke będe miała.Na pierwsze dziecko nie dostaje 500+ tylko na drugie trzecie no i niedługo 4.Moje dzieci są w wieku:1. córka prawie 12 lat 2 .Córka w wieku prawie 4 lat 3.Córka.rok i 3 miesiące 4.córka urodzi sie 20 grudnia. Mamy babcie z obu stron Mój mąż pracuje ciągle.Ja pracuje w domu .Jeśli chodzi o babcie to tylko wyjątkowo jak na prawde nie mam co zrobić poza tym mają gospodarstwa my mieszkamy na wsi ale dosłownie zaraz jest miasto.Często chodzimy do babci i na zmiane ja babcia czasami jeszcze córka.Jak dzieś wychodze na 5 min. To córka zostaje.A jak tylko z małymi to córka sama zostaje bo ma już 12 lat.A raczej to dzieci jak babcia ma pilnować to do babci idą.Tam mają bardzo dużo zajęć. Babcia ma dużo zwwierząt .Są też koniki czasami malutką córeczke sadzamy ale trzymamy ją przez cały czas.Starsza córka sama jeździ.;)

Gość gość
Nie, po moim zimnym trupie !!

Gość gość
Nie nią bawią! Moje dzieci bawię sama. 500 na drugie pobieram skoro dają. Nie należało nam się becikowe ani na pierwsze ani na drugie bo dochód za wysoki.

Gość gość
Mam dwoje dzieci, dostajemy 500 plus. Jestem na urlopie wychowawczym i sama zajmuje się dziećmi. Nie są pod opieką żadnych babć, niań czy żłobków.