Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 222

J.Angielski dla 12 latki

Polecane posty

Gość gość 222

Hej .Mam prawie12 letnią córke która w tym roku idzie do 6.kl .Jeśli chodzi o zajęcia pozaszkolne to jazda konna która jest jej pasja.Jest bardzo aktywna lubi sport i zwierzęta.Chce zapewnić jej dobrą przyszłość więc chce ją zapisać na Angielski . Gdy jej o tym powiedziała że nie chce i nie będzie chodzić. Co mam robić?!

Gość gość
nie to nie. czego tu nie rozumiesz? to tak jakbys z lekarza chciała slusarza zrobic :o

Gość gość
przecież ma angielski w szkole

Gość gość222
W szkole ma 2 godz. A nie jezt w nim zbytnio dobra

Gość gość
tak jak mamuśka w polskim :o

Gość gość222
Ma 2 godz a nie jest w nim zbytnio dobra

Gość gość
na korki zapisz

Gość gość222
Gość prosze mnie obrażaj mnie.A poza tym skąd wiesz czy byłam dobra czy nie.Chce dla mojej córki jak najlepiej i chce jej pomóć

Gość gość
Niech ogląda w necie programy o koniach i jeździe konnej po angielsku i niech śledzi strony w necie i blogi o koniach i jeździe konnej. Najwięcej się człowiek uczy robiąc to co lubi, więc jak zacznie robić to co lubi w innym języku to szybciej załapie niż na zajęciach. Miałam kiedyś w liceum kolegę który poszedł na olimpiadę z niemieckiego bo ileś lat oglądał mecze i programy o futbolu na niemieckich kanałach na satelicie. :) Ja tez więcej się nauczyłam z netu i YouTube niż na jakichkolwiek zajęciach. Wystarczy oglądać i czytać to co się lubi i słownictwo samo się buduje, akcent się łapie (akcentu mało który nauczyciel nauczy, bo sami nie mają po tych swoich kolegiach).

Gość gość
O jak dobrze znam tą sytuację! :D Miałam to samo! Uparła się i powiedziała, że nie będzie chodzić na angielki, a jak pytałam dlaczego to było tylko dobrze nam mamom znane: bo nie chce! Ale nie poddałam się i baaardzo długo szukałam jakiejś fajnej szkoły no i znalazłam szkołę Helen Doron. Była akurat możliwość na zapisanie się na lekcje pokazowe, więc jakimś cudem namówiłam córe, żebyśmy poszły chociaż zobaczyć, że to nie będą takie lekcje angielskiego jak w szkole. No i już półtorej roku tam chodzi na zajęcia. :) Da się? Da się! Nie wiem skąd jesteś, ale oni mają chyba placówki w całej Polsce, może u Ciebie w mieście też jest. :)