Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile macie lat udokumentowanego doswiadczenia zawodowego?

Polecane posty

Gość gość

+ wasz wiek. Ja mam 31 lat, doswiadczenia udokumentowanego tylko 4 lata. W miedzyczasie bylam zagranica na pracach dorywczych i zaluje tego, bo jednak to strata czasu dla CV. Chcialabym sie zdecydowac na dziecko, ale pozniej bedzie mi ciezko wrocic na rynek pracy.

Gość gość
Ja mam 25 i 6 lat udokumentowanej pracy,od razu po maturze poszłam do pracy,studiowałam zaocznie.

Gość gość
Zdecydowalybyscie sie na dziecko majac tylko 4 lata udokumentowane pracy w wieku 31 lat?

Gość gość
Wiesz co,ja osobiście zeecydowalabym sie ale jakbym na obecna chwile miała dobra prace,Ew.jakies oszczędności.Bo ciaza,macierzyński i pózniej jednak powrót do ewentualnie nowej pracy to słabo.Nie ukrywając,lat pracy udokumentowanej masz niewiele. Jeśli jesteś pewna swojej obecnej pracy i wiesz,ze masz powrót po macierzyńskim to ja na Twoim miejscu bym sie zdecydowała.Jesli jednak myślisz,ze po macierzyńskim będziesz szukać nowej pracy to czasami pracodawcy patrzą na to czy pracownik ma małe dzieci,wiadomo to sa z reguły częstsze nieobecności.Z drugiej strony mogą patrzeć tez na doświadczenie zawodowe,no a Ty za wiele go nie masz.

Gość gość
27 lat.

Gość gość
27 lat, pracy zawodowej 8 mscy zlecenia. Male dziecko. 3 zawody w których nigdy nie pracowałam. Mam szansę na pracę?

Gość gość
38 lat, 14 lat pracy (z przerwami na macierzynskie)

Gość gość
31 lat, ponad 9 lat pracy na umowę o pracę Na dziecko zdecydowałam się przed pierwszą pracą. Mam 11 letnie dziecko, skończyłam zaocznie prawo na UMK i studia podyplomowe na UG.

Gość gość
8:26 obecniej pracy pewna nie jestem, bo pracuje u prywaciarza. Tam jak wiadomo, nawet na jedno l4 w roku krzywo patrza. Mysle zeby jeszcze popracowac 2 lata i wtedy sie starac, chociaz wtedy moze byc za pozno na dziecko, bo juz teraz mam duze problemy hormonalne.

Gość gość
No dobrze,a Twój maz/parter ma stała prace?Utrzymacie sie z dzieckiem w razie "w" z jednej pensji?Macie jakieś oszczędności?

Gość gość
Ja mam 25, mam pol roku na umowe o prace tylko :D a tak jakby nawet zsumowac praktyki, zlecenia itp to max rok wyjdzie. Teraz skonczylam studia i mnóstwo ludzi u mnie na roku nie ma doświadczenia (nawet nie tylko ma roku) albo ma właśnie jakieś mikre. Wiec w Twoim wieku będziemy mieć max 5-6lat, także nie sądzę byś wypadała strasznie źle. Jak ktoś pracuje od 19stki to wiadomo, że to inaczej. Bardziej kieruj sie tym czy masz umiejętności w miarę przynajmniej cenione na rynku.

Gość gość
9:02 nie chcialabym, zeby to on sam wszystko finansowal, to tego jego rodzice bardzo zwracaja uwage, kto za co placi itp. Mam swoje oszczednosci nie jest to duzo ok. 20 tys, jednak stabilizacja w pracy jest wazniejsza od oszczednosci.

Gość gość
Ja najpierw zrobiłam doktorat i w wieku 30 lat urodziłam, mając jakieś ok 3 lata doświadczenia, czyli podobnie jak ty. Ale miałam dobrą, stałą pracę i chyba to jest najważniejsze.

Gość gość
9:06 studiowalas dziennie czy zaocznie? Tylko, ze wiesz studia wliczaja sie do stazu pracy, wiec jakby nie bylo masz ich 8.

Gość gość
9:22 Dziennie. Wiem, ale to do wyliczania urlopu itp sie przyda a tak to realna praktyka się liczy. A piszesz o CV głównie, więc jak rozumiem to jest dla Ciebie istotne. Co do ciąży - pójdź przede wszystkim do normalnego lekarza. Mnie w wieku 18lat jeden praktycznie straszył, a inna (2specjalizacje, wykładowczyni uniwersytecka) uspokoiła, że sytuacja wcale nie jest taka straszna.

Gość gość
Rozumiem, z tym ze ja bylam u kilku lekarzy i radzili nie zwlekac z ciaza.

Gość gość
9:22 A do czego się liczy..? :-D ...do emerutury? Do tego masz daleko :-D Mowa jest o faktycznym doświadczeniu.

Gość gość
Do stazu pracy sie liczy. Oczywisci dosw; zawodowe to podstawa.

Gość gość
29 lat, 6 lat pracy.

Gość gość
studia liczą się do urlopu a tak to liczy się realne doświadczenie... ja mam 32 lata i 13lat doświadczenia. dziecko urodziłam w wieku 25 lat. miał am stała pracę, umowę na czas nieokreślony. potem poszłam na wychowawczy i po powrocie do pracy po pół roku odeszłam bo to już była zupełnie inną firmą.

Gość gość
16 lat

Gość gość
38 lat, ze studiami ok 12

Gość gość
a zlecenie tez sie liczy? bo ja mam z 1 pracy 5, 5 roku.potem prawie 21 miesiecy 2 praca. a teraz od 2014 roku praktycznie mam tylko umowe zlecenie. a mam 33 lata.czyli prawie 10 lat pracy liczac wszystkie prace tez te na zleceniu.

Gość gość
Chodzi o udokumentowane dosw w pracy a nie ze studiami.

Gość gość
47 lat 22 lata udokumentowanej pracy. 10 lat przerwy zwiazanej z dziecmi. Bez problemu znalazlam prace w zawodzie po przerwie. Studia zaoczne, na wychowawczym podyplomowka.

Gość Lukrecja33
Dziewczyny czy należy zbierać rp7 czy wystarcza świadectwa pracy do emerytury?

Gość gość
33lata 13 lat pracy

Gość gość
23 lata i 2 lata.

Gość jovannina
Przeszłam na emeryturę w wieku 62 lata i 38 lat pracy

Gość gość
Nieroby