Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o tym ze 80 procent ojcow odchodzi kiedy pojawia sie chore dziecko?

Polecane posty

Gość gość
Faceci sa beznadziejni, serio... Kiedys tez to pisałam na tym forum, ze 80 % ojców odchodzi, tzn chodziło o dzieci z autyzmem, i nikt mi nie wierzył.. Oni nie sa tchórzami, są po prostu leniwi, i wygodni, wybieraja najprostsze wyjscia

Gość gość
Chłop to takie zwierzę, które chce żarcia i świętego spokoju. Oni nie lubią się męczyć, poświęcać czy czegoś sobie odmawiać. I tak powinnyśmy się cieszyć. U większości ssaków samiec tylko zapłodni i idzie dalej szukać następnej samicy w rui U niektórych gatunków samiec potrafi nawet wpierdolić młode. U nas niektóre samce jednak troszczą się o spłodzone potomstwo i samicę, która je urodziła.

Gość gość
złe porównanie, bo wiele samic tez zjada młode, np. ostatnio jedna znajoma co ma króliki, kiedy zostawiła matkę z jej dziecmi narodzonymi, to ta matka je wszystkie zagryzła.. a modliszki to po kopulacji zjadaja partnera

Gość gość
gość dziś Słuszna uwaga, ale teraz samców obgadujemy, a nie samice.

Gość Host
Ja nie znalazłbym się w tej grupie.Nigdy bym nie odszedł,gdybym dostał szansę od losu. Nigdy nie ma gwarancji że dziecko urodzi się zdrowe,kto tak napisał? Ale po to są zasiłki,żeby sobie z tym poradzić.Poza tym zawsze przysługuje pomoc z zewnątrz.Ale żeby odejść ,tak po prostu i już? To jest skrajna nieodpowiedzialność i głupota.80 % facetów zna się tylko na ru...niu ,a nie na wychowaniu. To właśnie dlatego jest to forum dla kobiet.Oni są od innych rzeczy.Oczywiste

Gość gość
a ty sie k***a znasz na wychowaniu buahahahahahaha tylko p******* nie mozesz idz Host , nie osmieszaj sie , idz na forum dla facetow a nie tu nam d**e ze swoimi "mundrosciami" zawracasz jestes zaburzonym kretynem , wszyscy ciebie juz tu znaja wiec idz stad czlowieku!!

Gość gość
Ja bym odszedł przyznaję się bez bicia.

Gość gość
Mężczyźni bardzo często sie boją, nie chcą opiekować się takimi dziećmi. Dla mnie jest to bardzo nieodpowiedzialne bo to nie jest wina dziecka że jest chore i powinno się je wspierać i je kochać. http://www.renevskin.pl/

Gość gość
Myślę, że ludzie nie chcą opiekować sie niepełnosprawnymi dziećmi. Matki sa bardziej odpowiedzialne, więc zostają. Ojcowie nie chcą sobie niszczyć życia, więc odchodzą.

Gość Gośćnastówę
Wina jest matki bo 80% chorych dzieci rodzi się z winy matki bo albo sporzywaja alkochol albo palą papierosy zła dieta niezdrowe jedzenie , późno zachodzą w ciążę albo mają wady wrodzone tylko w 20 % geny ojca odpowiadają za choroby jego potomstwa jak facet jest zdrowy i jego rodzice żadnych poważnych chorób nie mieli to jak dziecko urodzi się chore to wina matki

Gość Gośćnastówę
Wtedy ma prawo odejść i nie musi zajmować się upośledzoną żoną i jej dziećmi

Gość gość
8.59 jesteś nienormalnym człowiekiem, że jeszcze ludzie wierzą w takie zaściankowe brednie i dodatkowo puszczają je w eter. Pracuję w szkole specjalnej i z całą pewnością stwierdzam, że te dane są mocno przesadzone. Owszem, ojcowie odchodzą, ale z pewnością nie jest to 80%. Są u nas całe klasy, w których dzieci mają pełne rodziny. Oczywiście, nie są to wiarygodne statystyki, ale w szkole jest cały przekrój społeczeństwa i myślę, że są obiektywniejsze od rzuconych tutaj 80%.

Gość gość
Bo faceci to GNOJE

Gość gość
Ja mam bardzo chore dziecko o moj maz jest dla niego najlepszym tata na swiecie

Gość gość
Pamiętacie sprawę z syjamskimi bliźniaczkami, którym jakis szejk zafundował operację? Tam ojciec gnój też odszedł, a po operacji szybciutko chciał wrócić. Pewnie myślał, że szejk cos dorzuci.

Gość Host
A czyja to wina ,że wzięła se takiego faceta?Kobieta często ocenia faceta po pozorach,ale nie ma pojęcia czy się sprawdzi potem,gdy pojawią się dzieci.Nie ma na to żadnych wytycznych,żadnych wskazówek,jego doświadczenie często jest zerowe. Ona ocenia tak; ma pracę,mieszka sam,umie poderwać ,zagadać,no to na pewno jest super. Ale czy ma pojęcie na temat wychowania,czy poradzi sobie z niepełnosprawnym dzieckiem w razie gdy takie się urodzi? Tego kobieta nie wie.Co inteligentniejsza się dowie,a to rzadkość @gość 2017.08.09 całe szczęście mam doswiadczenie i te twoje chamskie wpisy i zakładane wątki na mój temat ,oceny całościowe nie robią na mnie wrażenia.U mnie jest 100 oddzielnych wątków,u ciebie wszystko zlewa się w całość.Tym się różnimy. Ciekawe jak przechodzisz test kompetencji,bo ja przechodzę.

Gość gość
A co w tym szokującego? Życie masz tylko jedno. Takie zdziwione jesteście, że nie każdy pragnie zostać męczennikiem - w jakby nie było - niezbyt słusznej sprawie? Rachunek prosty: matka zafascynowana dzieciakiem, nie chce go oddać do domu dziecka, ojciec dostaje z samej perspektywy zaiwaniania na dwie osoby nawarstwiającej się nerwicy to odchodzi. Koniec tematu.

Gość Cleo1976
Mężczyźni są słabsi psychicznie, to raz.Tym bardziej należy podziwiać tych, te 20%, którzy nie uciekli.Mój tata nie uciekł, przeciwnie, kochał mnie nawet bardziej, niż mama (mam porażenie mózgowe).Po drugie, niektóre mamy chorych dzieci popełniają czasem ten błąd, że zaczynają żyć już tylko "dla dziecka." Mężczyzna słusznie czuje się odsunięty, niepotrzebny-i odchodzi.W małżenstwach z niepełnosprawnymi dziećmi szczególnie należy dbać o więź między rodzicami.

Gość gość
Może sprawdzają czy dziecko ma jego DNA i stąd tyle odejść? A poważnie to coś może być w tym, ile wysiłku kobieta poświęca opiece nad chorym dzieckiem no i wtedy wychodzi który ożenił się z uczucia a który bo wypadało. Statystyka odsłania okrutną ale znaną prawdę. Ponad 3/4 małżeństw to ustawki.

Gość gość
faceci też odchodzą kiedy rodzą się im same córki i nie mają syna ... Niestety :( Więc nie tylko chodzi o dzieci niepełnosprawne :(

Gość Host
W wielkiej Brytanii wymyślono program "ślub od pierwszego wejrzenia" https://teleshow.wp.pl/slub-od-pierwszego-wejrzenia-program-okazal-sie-hitem-tvn-u-6066610983134337a to leci na TVN-ie. Tutaj nie kobieta wybiera,tylko specjalna agencja,fachowcy analizują charaktery,dopierają ludzi. Oceniają obu partnerów przekrojowo ,po wszystkim. Taki związek to już nie może być wpadka tylko prezyzyjnie dobrani partnerzy. I to jest fajne.Szkoda że u nas tak nie ma,tylko jak pójdziesz na czat,nie masz zęba,czy pracę nie stałą,to już ocena idzie z góry,bez szans.Reszty potencjalna partnerka nie sprawdza,bo średnią już wyciągnęła. Te średnie tak wyglądają,a potem zdziwienie że 80% facetów odchodzi.

Gość gość
Mężczyźni są słabsi psychicznie, bo nie chcą się poświęcać w imię przyzwyczajenia dla niepełnowartościowego potomstwa? Hahaha To zobacz sobie w ramach obalenia tej tezy na statystyki samobójstw, owszem więcej jest mężczyzn - ale weź pod uwagę przede wszystkim kontekst. Raz, jak mężczyźni zrywają z życiem to radykalnie - skaczą z mostu, pod pociąg, wieszają się, zaś kobiety pod próbą samobójczą markują wołanie o pomoc - stąd spora ilość prób jest nieudana - bo np. zażyła zbyt małą ilość tabletek, więc tym samym udowadnia że szuka pomocy w świecie zewnętrznym. Pobudki - jak facet popełnia samobójstwo to dlatego, że ma wrażenie, że jest ciężarem dla otoczenia, nie potrafi sam poradzić sobie z problemami, zaś baba mameja "buuuu zobaczcie nikt mnie nie lubi, nie kocha, a powinni wszyscy pomóc" tym samym ciężar swych problemów zrzuca na otoczenie i nie myśli o samodzielności. Podobnie z takim dzieciorem, facet ma świadomośc, że państwo nie pomoże, rodzice sami sa już pewnie schorowania, sami nie wyrobią i odchodzi, a baba "sobie poradzi" (czytaj: wprowadzi się na łeb rodzicom, będzie prosić państwo o jałmużnę)

Gość Cleo1976
Gościu: sam jesteś "niepełnowartościowy." Ja mam IQ 137, ukończone dwa kierunki studiów, znam cztery języki.Dziecko to dziecko.Chociaż to niepełnosprawne wymaga więcej wysiłku.

Gość gość
Cleo1976 dziś Słabsi psychicznie? Please. Jakoś na wysokich stanowiskach, gdzie jest w uj stresu jakoś sobie radzą, mało tego blokują kobiety, żeby im tych stanowisk nie zabrały. Z tego co piszesz i jak piszesz, to ty chyba wielkiego porażenia nie masz. A rośliną, czy osobą o wielkich ograniczeniach ruchowych też nie jesteś, skoro dałaś radę urodzić i zająć się trójką dzieci. To nie piertol jak to cię tatuś bardzo kochał i jak ważna jest więź pomiędzy małżonkami, bo wystarczyłoby, żebyś była przykuta do łóżka, a wszystkie fizjologiczne sprawy robiłaby koło ciebie matka (ojciec raczej córce podpaski zmieniał i ją tam mył nie będzie prawda?), więc z automatu matka byłaby tylko dla ciebie.

Gość gość
nie widać po Tobie szerzej zakrojonej refleksji. Przypomnę tylko fakt historyczny - Michał Korybut Wiśniowiecki znał 7 języków obcych, ale w żadnym z nich nie potrafił powiedzieć nic ciekawego :)

Gość Cleo1976
Mimo wszystko odpowiem.Bywało, że byłam przykuta do łóżka-i wtedy, owszem, tata opiekował się mną tak samo, jak mama.To Ty "pitolisz."Nie wiem, jak moja mama (150cm wzrostu) dałaby radę sama np.włożyć mnie do wanny.Rodzice (ojcowie) dzieci niepełnosprawnych mierzą się i z takimi problemami, jeśli trzeba.I jeśli nie stchorzyli.

Gość gość
Faceci lubia mieć dobrze, mieć korzyści, czuć wolność i spokoj. Dlatego zdradzają, nawet, gdy maja zony i prowadzą czesto podwójne Zycie. Do tematu - wlasnie dlatego odchodzą, dla nich to balast, proste, co tu dorabiać filozofię. To duże poświęcenie, bardzo duże, a to tchórze i im szkoda zycia na zycie "w niewoli".

Gość gość
Host jest tylko jedno male Ale zadna z par dobranych przez zpecjalistow nie przetrwala bo miedzy ludzmi mosi byc milosc i chemia ale ty tego nie zrozumiesz bo jestes zaburzony / psychicznie niepelnosprawny

Gość gość
to tylko głupie baby myślą, że jak narodzą dzieci to chłop będzie je uwielbiał