Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukrecja33

Czy zamieszkać z teściami?

Polecane posty

Gość Lukrecja33

Witajcie Mam taki problem. Ja mam 32 lata A partner 38. Oboje mieszkamy jeszcze z rodzicami. Spotykamy się od 5 lat. Chciałabym zamieszkać z nim Ale nie wiem gdzie. Oboje pracujemy. Teściowa chcę 1000 zl za pokój. A wynajęcie mieszkania 1 pokojowego to koszt 1000 +opłaty. Ja bym wolała wynająć Ale jak partner się wyprowadzi to wprowadzi się tam jego siostrunia z dziećmi i może się pożegnać z mieszkaniem. A może zacisnąć żeby i zamieszkać z treściami negocjują cenę za pokój. W tej chwili partner płaci jej 350 zl A ja 100 zl bo często tam bywam. Co robić?

Gość gość
Nie pchaj się w to. Wiem co mówię!

Gość gość
Wyprowadzcie się od rodziców, zamieszkajcie sami, będziecie mieli komfort i spokój.

Gość Lukrecja33
Ale jego siostra się tam wprowadzi z dziećmi :// Ona tylko na to czeka

Gość gość
Lepiej wynająć niż męczyć się z teściami czy rodzicami. Wy będziecie się z nimi męczyć a oni z wami, lepiej dołożyć parę groszy dla własnego komfortu i zdrowia psychicznego, a nawet jeśli z nimi zamieszkacie nie macie gwarancji, że to siostruni nie zapisze mieszkania, szczególnie jeśli wasze relacje ulegną nagłemu ochłodzeniu.

Gość gość
Lubisz swoją teściową i teściów? Jak wyobrażasz sobie wasze wspólne mieszkanie? Czego oczekujesz?

Gość Lukrecja33
Nie lubię ich :/

Gość gość
Ja juz ponad 5-c lat mieszkam z tesciami Narazie nie zmienilabym na inne Tescia mam wspanialego tylko mile slowka mi szepcze czesto sprawdza mi moje piersi jak meza nie ma.Nie bede sie chwalila ze juz pare razy z nim w lozku byla.Pomimo ze jest duzo starszy ale jest wspanialy lozku nie mialam jeszcze lepszego ma dyszel bardzo twardy i dlgo mu stoi. Przyznal mi sie ze zazywa tabletki bo zona jest wymagajaca. jesli chodzi o Tesciowa to nie mam nic do niej tylko czasami sie mnie pyta jak spedzilam ostatnia noc bo wygladam na niewyspana i zmeczona a tak to jest oky

Gość gość
Ja juz ponad 5-c lat mieszkam z tesciami Narazie nie zmienilabym na inne Tescia mam wspanialego tylko mile slowka mi szepcze czesto sprawdza mi moje piersi jak meza nie ma.Nie bede sie chwalila ze juz pare razy z nim w lozku byla.Pomimo ze jest duzo starszy ale jest wspanialy lozku nie mialam jeszcze lepszego ma dyszel bardzo twardy i dlgo mu stoi. Przyznal mi sie ze zazywa tabletki bo zona jest wymagajaca. jesli chodzi o Tesciowa to nie mam nic do niej tylko czasami sie mnie pyta jak spedzilam ostatnia noc bo wygladam na niewyspana i zmeczona a tak to jest oky x Patologie jak widać też się zdarzają....Brak słów

Gość Lukrecja33
Porażka :/

Gość gość
To nie sa zadni tesciowie tylko obcy ludzie!!! Po co sie pchasz tam skoro twoj gach nie chce sie z toba ozenic? Tylko po to zeby zrobic jego siostrze na zlosc?

Gość gość
A zamieszkasz tam jako kto? Kolezanka? Konkubina? Bedzuesz zameldowana? Siostrze twojego "partnera" i tak nalezy sie pol domu po rodzicach!

Gość gość
Tylko osobno, zadnych tesciow czy rodzicow!

Gość Lukrecja33
Zamieszkam jako narzeczona. Chodzi o to ze jakby nam sie jednak nie udalo wspolne zycie na wynajmie to gdzie on wroci?

Gość gość
Az tak jestes zdesperowana, zeby placic za pobyt u swojego faceta?

Gość gość
12:44, facet ma prawie 4 dychy na karku, wroci na swoje najwyzej, nie do mamusi.

Gość gość
Jesteście 5 lat razem i w takim wieku ze już czas zamieszkać razem. Nie pakuje się w to. Przyjdzie dziecko i będziecie się kusić na tym jednym pokoju do ich śmierci. Dodatkowo nie lubisz teściów. 1000 zl kosmos i też dolicza dodatkowo za jedzenie itp. Lepiej wynająć. A czego się facet boi ze teściowie zapisze mieszkanie córce? To lepiej się męczyć z 20 lat dla mieszkania? Lepiej wziąć kredyt na małe mieszkanie bo to co chce teściową będziecie spłacać sobie kredyt.

Gość gośćAda
Uciekaj od "teściów", wynajmijcie/kupcie swoje gniazdko, będziecie na swoim, a nie zdani na łaskę dla ciebie obcych ludzi.

Gość gość
10:58 hahahaha dobre :D

Gość Lukrecja33
Dobra przekonaliscie mnie. Nie będę się prosić o wypranie ciuchów w pralce czyugotowanie obiadu

Gość gość
1000 zł za wynajęcie pokoju u przyszłych teściów. Ale akcja. A tak na marginesie to niezła rodzinka... Jeśli ten Twój partner kocha Cię to ulozcie sobie życie sami

Gość gość
Powiadają, że "niedaleko pada jabłko od jabłoni"..

Gość gość
Lukrecja33 dziś Zamieszkam jako narzeczona. xxx Jaka z ciebie narzeczona??? Ani on sie nie oswiadczyl ani nie planuje z toba slubu!!! Jestes zwykla doopodajka ktora w dodatku bedzie placila jego matce za mozliwosc wypinania mu tylka!!!

Gość gość
To jest prowo, a wy łykacie jak pelikany. W tym wieku nikt nie spotyka się 5 lat. W dodatku facet 38 lat mieszkający z rodzicami i mający dziewczynę, to nierealne.

Gość gość
Ale serio, 1000 zł to baaardzo dużo. W Krk w centrum wynajem pokoju (dużego, jedynki), to koszt ok 650 zł+ media. No to bez jaj, gdzie ona mieszka, w pałacu jakimś, że 1000 zł za 1 pokój (i to wychodzi na to, że dwójkę) chce??? Poza tym byłyby kłótnie ze sprzątaniem, gotowaniem, wtrącaniem się itd. Lepiej iść na swoje.. boisz się, że siostra tam się wprowadzi? Nawet jeśli. To po rozstaniu będzie to kłopot partnera, ma tyle lat, że już powinien myśleć o czymś swoim. Poza tym on ma prawo kiedyś do połowy domu, a wątpię, że tak go matka nienawidzi, że go wydziedziczy czy coś..

Gość gość
Nie widzisz autorko ze jego matka specjalnie podala tak wysoka cene zebys sie nie wprowadzala bo nie chce cie w swoim domu? A ile bedzie placila jego siostra jak sie wprowadzi? Skoro on placi matce 350 to siostra z trojka dzieci chyba zaplaci 4razy tyle, nie?

Gość gość
Lukrecja33 wczoraj Liche provo ale zna się takie przypadki rasowych dziadówek.Ida do teściowej i wciskają kit że to teściowie bardzo tego chcieli a ona nie umiała odmówić a teraz bidulka pokrzywdzona przez los żałuje.Zakłamane debilki.