Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w polsce matki tak chetnie porzucaja swoje dzieci aby isc balować

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio ze zgrozą przeczytałam temat o żłobku który ma działać 24h. W temacie tym gro matek pisało że super że będzie bo - cytuje - będą mogły podrzucić dziecko jak będą szły na imprezę. Co się dzieje z tymi kobietami?! Jako matka jestem zszokowana czymś takim....

Gość gość
A jestes zszokowana bo???? Bo nie masz zadnego zycia poza gotowaniem i sprzataniem?

Gość gość
To normalne, że kobieta chcę się trochę wyszaleć. To, że jest matką nie znaczy, że ma tylko żyć dzieckiem, każdy normalny człowiek powinien mieć też swoje życie.

Gość gość
Nie, bo jeżeli chce gdzieś wyjsć to załatwiam nianię która dziecmi zajmuje sie w ich własnym domu, który znają, ewentualnie prosze moją mamę, siostrę czy czasami teściową. A nie oddaje do obych aby pić do upadłego całą noc.

Gość gość
gość dziś ale jak ktos nie ma mamy, tesciowej, siostry i nie ufa jakiejs niani, to co taki ktos ma zrobic? Zostawic dziecko same w domu? Taka niania zreszta jest bardziej obca niz opiekunki w zlobku, a z doswiadczeniem tez roznie bywa

Gość gość
To sie nie wychodzi jezeli nie ma sie nikogo i nie ufa sie niani

Gość gość
no jasne, lepiej siedziec w domu i narzekac na Forum... daj spokoj... niech kazdy zyje jak mu sie podoba i jak uwaza za sluszne

Gość gość
A dlaczego? Skoro jest możliwość takiego przedszkola? Można skorzystać. Rozumiem jakby nie było i ktoś nie ma babci siostry czy ciotki. Wtedy ok nie wychodzimy. Ale jak jest przedszkole czynne w nocy to można skorzystać. Dzieci są różne. Jedno nie będzie chciało zostać inne nie ma z tym problemu

Gość gość
Patologia....dzieci w nocy oddawać do żłobka :-S A może i na wakacje oddawać?!

Gość gość
Na wakacjach też są dyżury i dzieci rodziców pracujących nieraz są w przedszkolu

Gość gość
Olaboga tragedia po prostu autorko. Jak można dziecko do przedszkola czy żłobka oddać, zbrodnia po prostu. Moje teraz właśnie jest w przedszkolu, ja w pracy i odbiorę o 14:30. A w piątek do dziadków, a ja jadę z koleżankami na babski, kilkudniowy wypad taka ze mnie straszna matka co nie siedzi uwiazana przy dziecku 24 godziny na dobę.

Gość gość
Skoro chca szalec nie powinny zostawac matkami. Tym bardziej jesli nie maja warunkow do tego zeby szalec jednoczesnie miec dziecko. Powinna zabezpieczac sie jak tylko mozna zeby w ciaze nie zajsc. Na tym polega odpowiedzialnosc. A ta nocna przechowalnia dzieci. No coz. Brak slow.

Gość gość
Skoro chca szalec nie powinny zostawac matkami. Tym bardziej jesli nie maja warunkow do tego zeby szalec jednoczesnie miec dziecko. Powinna zabezpieczac sie jak tylko mozna zeby w ciaze nie zajsc. Na tym polega odpowiedzialnosc. A ta nocna przechowalnia dzieci. No coz. Brak slow.

Gość gość
Zlobek dzienny, a nocny to znaczna roznica. Jesli nie rozumiesz o co chodzi postaw sie na miejscu dziecka, a nie na miejscu alkoholowego chlanska bez ktorego mozna zyc. Jestes tak ograniczona. To jest zlobek, a nie internat. Cos ci sie chyba pomylilo. To jest tak jak dno spoleczne i patokogia bierze sie za rodzenie dzieci. Niestety nie wszystkie dzieci sa wychowywane w szczesciu to wiadomo. Kiedy dzieci bili i niektorym do dzis nie sposob wytlumaczyc, ze to bylo zle. Tak jest rowniez z wami.

Gość gość
I co przyjdziesz o 7 rano do zlobka schlana, wyr/uchana i scpana po dziecko ? Bo przeciez na nianie cie nie stac, mamusi, tesciowej ani rodziny nie masz. To kto ci odbierze ? Jakim cudem na chlanie cie stac ? I w ogole na to dziecko.

Gość gość
To że ktoś idzie na imprezę nie znaczy że od razu będzie chłam. Ja nie pije a na imprezy chodzę mimo że mam dzieci.

Gość gość
Dajcie spokoj. Tutaj sa ludzie i element. Elementowi nie przetlumaczysz. Ludziom nie musisz. MOPS powinien troche zakasac rekawy i wziac sie za te patologie na porzadnie, a nie w tv skrzywdzone, zamordowane dzieci ale MOPS nie ma sobie nic do zarzucenia mimo, ze rodzina ma wszystkie mozliwe karty niebieskie, biale itp kuratora, sad. Co zrobic. Slamsy zawsze byly i beda.

Gość gość
Moze ten zlobek to wlasnie dla takich dzieci zeby ta matka alkoholiczka czy tam narkomanka wyszumiala sie i nie pila/cpala przy dziecku, bo moze je zabic albo skrzywdzic. Moze to ograniczy te chore sytuacje. Na pewno duzo jest takich niewinnych dzieci, ktore cierpia i musza patrzec na chlanie/cpanie rodzicow. Najgorsze jak taka mamusia gacha sobie przyprowadzi, a on sie zneca nad dziecmi. Patologia ot co.

Gość gość
Nom a alkoholik nigdy nie powie, ze jest alkoholikiem. Patologia tez nie wie, ze jest patologia. To tak dziala. To sa ludzie, ktorzy maja zaszczepione w swoje umysly taki poziom.

Gość gość
Ta i te alkoholiczki czy narkomanki będa płaciły na nocny żłobek aby nie pić przy dziecku :D

Gość gość
A nie pomyslalyscie jadowite suki o samotnych matkach pracujacych na nocne zmiany?pielegniarkach?poloznych?bez pomocy rodziny.

Gość gość
To jest temat o imprezach. Swoja droga co sie dzialo do tej pory z dziecmi pilegniarek i poloznych ?

Gość gość
To może czas aby taka jedna z druką matką co pracuje na nocki zmieniła prace....Myslisz że taki żlobek czynny w nocy będzie tańszy niż w dzień :-S

Gość gość
Co za idiotka 11:34 ! Pielegniarka w szpitalu pracy nie zmieni, bo przychodnie sa obsadzone na maksa kretynko. Masz problem. Zawoze spiace dziecko do zlobka i spiace odbieram.

Gość gość
To niech idzie do McDonalds!