Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mozna miec wpadke?

Polecane posty

Gość gość

Jesli ludzie uprawiaja seks bez zabezpieczenia to nie mozna mowic o wpadce... Nawet jesli, gumka peknie, to mozna wziac tabletke po.

Gość gość
Ja zaliczyłam wpadkę przy założonej spirali. Założona na 5 lat wpadka po 1.5 roku od założenia. Kontrole były jak trzeba, nawet podczas usg gdy dowiedziałam się o ciąży, wyszło że spirala jest tam gdzie być powinna, a ciąża rozwija się mimo to. Zdaża sie. Żadna antykoncepcja nie jest na 100 procent. Tylko brak seksu daje pewność

Gość gość
Seks homoseksualny tez daje 100% gwarancji, wiec nie oszukuj!

Gość gość
18.34 No dobra masz rację. Są dwa sposoby na 100 procentową antykoncepcje :-)

Gość gość
Poszlam do pracy zaniesc kolejne L4 , juz sie roznioslo ze bedzie dzidzi, moja niezawodna kolezanka gdy mnie zobaczyla , zamiast czesc, czy jak sie czujesz, wystrzelila " trzeba bylo do buzi" :D Jakis plemnik dezerter sie trafil:x

Gość gość
Abc zaliczyć wpadkę potrzeba 2 osób: kobiety i mezczyzny, facet musi wprowadzić członka do pochwy, poruszać nim, spuścic się i jest. Taka duża a takich podstaw nie wie

Gość gość
Jeno maz wprowadzil czlonka poruszal, wyjal , fapnal w firanke,a brzuch rosnie! A moze nie fapnal wcale , sa rozne wersje zdarzenia!!

Gość gość
Sorry, ale ja planuję założenie spirali, bo niedawno urodziłam (ciąża planowana). Tylko, że nawet gdy ją założę nie dam żeby mąż kończył we mnie. Po prostu żadna antykoncepcja nie przekonuje mnie na tyle by pozwalać dojść facetowi we mnie na mokro :P

Gość gość
20.54 hehe mam tak samo.

Gość gość
A czy ta ciąża mimo spirali zagnieździła się prawidłowo? moja koleżanka też zaszła mimo spirali ale u niej ciąza była pozamaciczna. Ja biorę nuvaring- wkładki dopochwowe od 3 lat i jeszcze nie zawiodły

Gość gość
21.05 Tak prawidłowo. Wcześniej miałam spirale 5 lat, żadnych problemów działała super. Potem zmiana na następną i ta po 1.5 roku zawiodła.

Gość gość
Bralam tabletki antykonceocyjne. Jestem w 5 miesiacu ciazy. Z czego do 10tc bralam tabletki bo nie wiedzialam mialam ciagle plamienia, ktore mogly wystepowac. Zmienialam z plastrow na tabletki ale nie mialam zadnej przerwy i zaszlam. Zdarza sie. To moja 3 ciaza i nieplanowana.

Gość gość
Do Autorki: ja też byłam taka mądra - jak można wpaść w XXI wieku, tyle zabezpieczen, wiedza o swoim cyklu, świadomość problemów hormonalnych, świadomość, że wcale nie tak łatwo zajść w ciążę (wiele czynników),problem bezplodnosci w bliskiej rodzinie..... I co? Wpadka w wieku 30lat!!!! Dlatego radzę się nie wymadrzac na forum, tylko zadbać o podwójne zabezpieczenie, jeżeli ktoś naprawdę nie chce ciąży. To tak mi przestrodze.

Gość gość
Ja wpadlam jak mialam 15 bo glupia bylam i nie myslalam o zabezpieczeniu

Gość JaneJJ
widzę że jest nas więcej, więc i ja dorzucę swoje. wpadłam w wieku 18 lat i to dosłownie w pierwszy dzień swojej pełnoletności. z perspektywy czasu widzę, że nie było to takie złe - rodzice bardzo mi pomagali, skończyłam studia, ale nauczona doświadczeniem - nie uprawiam ryzykownego seksu :) mialam tabletki, a teraz mam wkładkę levosert żeby mieć 100 pewność, bo przy tabletkach też zdarzało mi się zapominać łykać i wtedy też zalewałam się potem ze strachu

Gość gość
Ja wpadłam jak miałam ...39. Córka ma teraz 1.5 roku. Szok i niedowierzanie ale daliśmy radę, chociaż moje życie zawodowe padło.

Gość gość
Moja koleżanka.z pracy ma juz jedno dziecko I tydzien temu nam powiedziała ze " wpadlismy" I muszi wziac L4.... wpadka w malzenstwie z wieloletnim stazem brzmi naprawde smiesznie, to nie lepiej powiedziec " czesc dziewczyny jestem w ciazy"? Helllol

Gość gość
Mój mąż i ja jesteśmy bardzo płodna parą, zdarzają się takie;). Tabletki, do tego stosunek przerywany, a jest dziecko. Trzecie. Kompletnie nieplanowane. Szok, no bo jak. Ano tak. Teraz biorę tabletki, pilnuje się bardzo, myślę nad spiralą, ale mam tyłozgięcie i podobno wtedy spirala nie bardzo.

Gość gość
Jak kobieta dobrze reaguje to można mieć. U mnie lekarz powiedział że lepiej będzie jak przepisze mi tabletki. I tak już ponad pół roku biorę belarę i nie mam żadnych skutków ubocznych, tych negatywnych oczywiście

Gość gość
U nas nigdy wpadki nie bylo. 7 lat stosunek przerywany, nawet zdarzalo sie podczas okresu ze maz konczyl we mnie i wpadki nie bylo. Pozniej chcielismy dziecko. Kilka razy seks z finalem w srodku i od razu zaszlam w ciaze. Pozniej 4 lata stosunek przerywany i zero wpadek ;) chcielismy drugie dziecko i znow za pierwszym razem sie udalo.

Gość gość
a bardzo prosto.. wystarczy nie myslec i sie nie zabezpieczac liczac na cud :D na szczescie ja glupia ni ejestem zalozylam wkladke levosert i ciesze sie bujnym zyciem erotycznym :D

Gość gość
jak sie liczy na cuda to sie wpada bo cudow nie ma hihihi :D :D :D