Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po czym od razu poznajecie ze dana osoba jest falszywa i trzeba sie jej strzec?

Polecane posty

Gość gość

Macie jakieś sposoby by to poznać?

Gość gość
Od razu się nie da tego stwierdzić. Wychodzi po czasie. Np jak wam mowi Co innego, a innym osobom jezcze coś innego zwłaszcza na wasz temat. Jak mówi co innego a robi kompletnie co innego.

Gość gość
Zawsze ma podejrzanie pogodny nastrój, sztucznie się uśmiecha, moduluje głos na udawanie zadowolenia i nic jej nie przeszkadza w Twoim zachowaniu nawet jeśli się jakoś narazisz. Ale są momenty, krótkie przebłyski gdy maska spada i widzisz szpetnie wykrzywioną szpetną mordę w odpowiedzi na jakieś Twoje zachowanie lub słowa. Na takich "przyjaciół" i znajomych trzeba uważać. Symptomów jest więcej.

Gość gość
po zachowaniu wobec mnie, innych. Trzeba po prostu kojarzyć fakty i obserwować zachowania- jak cos sie nie zgadza w opowiesciach, jak robi cos złego innym bez powodu itp to znaczy ze cos jest nie tak

Gość gość
Udaje przesadnie miłą osobę. Za tym wszystkim może kryć się fałsz. Osoba np. psychopatyczna na zewnątrz jest miła, aby ukryć swoje prawdziwe oblicze, a kiedy inni nie widzą, potrafi być naprawdę nieobliczalna. Wystrzegać się takich, chociaż trudno od razu odkryć taką osobowość. To świetni manipulatorzy w maskach.

Gość gość
gość dziś właśnie wyżej napisałam o tej masce sztuczności

Gość gość
Generalnie jeśli robi Tobie i innym na złość bez powodu, stale krytykuje kogoś mimo że ta osoba jest Twoim zdaniem w porządku i nic jej nie zawiniła, nie warto wierzyć w dobre intencje takiej osoby i trzymać się z daleka, bo prawdopodobnie tak samo bezzasadnie sieje hejt i zmyślone plotki na Twój temat gdy nie Cię nie ma obok.

Gość gość
Jeśli robi komukolwiek (nie ważne komu) na złość, by mu zaszkodzić (np. w pracy).

Gość gość
12:07 tak, maski mają to do siebie że najlepiej dopasowane rażą sztucznością i kiedyś spadają.

Gość gość
Mam tak w rodzinie Ciotka przesadnie mila i kazdego kocha i uwielbia..jak mnie widzi to mowi:"skarbie jak cie kocham i jakas ty slodka" a za chwile jak mysli ze nie patrze to przylapuje ja na wrednym spojrzeniu i jak mnie oglada od dolu do gory ze skrzywiona mina. Od innej osoby z rodziny dowiedzialam sie ze ciagle mnie obgaduje i wyklina bo zazdrości ze mój maz jest zamożny i mam kasę. Falszywa baba..najgorsze falszywce sa w rodzinie.pomyśleć ze to siostra mego ojca.

Gość gość
Dokładnie jak ktoś napisał fałszywi ludzie najczęściej są bardzo mili uśmiechnięci a gdy się od wrócisz nóż w plecy. No i tacy co lubią robić na zlosc.Ktos pisał o krytykowanie, ja osobiście wolę słuszna krytykę, nie złośliwa -niż nie szczere slodzenie

Gość gość
Jak widzisz że obgaduje wszystkich na około to i Ciebie też obgada. Przy szczerym uśmiechu oczy też się śmieją.

Gość gość
To prawda, że osoba obgadująca innych, obgada i ciebie. Robienie na złość innym sprawia takiej osobie satysfakcję.

Gość gość
"skarbie jak cie kocham i jakas ty slodka" a za chwile jak mysli ze nie patrze to przylapuje ja na wrednym spojrzeniu i jak mnie oglada od dolu do gory ze skrzywiona mina. x 100% i jeden fałszu

Gość gość
Wiekszosc to falszywe qrwiszony wiec nie warto angazowac sie w znajomosci.

Gość gość
12:43 dokładnie, rozmawiamy o fałszywych ludziach jakby to były pojedyncze wybryki natury podczas gdy 90% (tylko?) ludzi taka jest.

Gość gość
Zastanawiam się czytając ten temat skąd w ludziach tyle podłości, nienawiści? Jaki świat mógłby być piękny i lepszy gdyby nie takie zachowania. Skąd się to bierze?

Gość gość
OD RAZU WIDAĆ FAŁSZ GDY ktoś jest MIŁY DO URZYGU, czyli przesadnie, każdemu palnie komplement, każdemu pokadzi, przykładowo jest 10 osób w pokoju na imieninach i każdej wchodzi w tyłek. Takie zachowanie w 99% przypadków nie jest szczere, to jest lizusostwo mające na celu zyskanie korzyści i utrzymanie maski dobrej dziewczynki, bo ktos ją nauczył że dziewczyna ma być zawsze miła

Gość gość
lizusostwo mające na celu zyskanie korzyści i utrzymanie maski dobrej dziewczynki, bo ktos ją nauczył że dziewczyna ma być zawsze miła x To jeszcze nie jest fałsz obliczony na szkodzenie innym, nie demonizujmy.

Gość gość
Ja nie mówię że na szkodzenie. Ale ja generalnie nie znoszę fałszu, tyle

Gość gość
gość dziś Zawsze ma podejrzanie pogodny nastrój, sztucznie się uśmiecha, moduluje głos na udawanie zadowolenia i nic jej nie przeszkadza w Twoim zachowaniu nawet jeśli się jakoś narazisz. Ale są momenty, krótkie przebłyski gdy maska spada i widzisz szpetnie wykrzywioną szpetną mordę w odpowiedzi na jakieś Twoje zachowanie lub słowa. Na takich "przyjaciół" i znajomych trzeba uważać. Symptomów jest więcej. x x dokładnie jak kobita z mej pracy :D

Gość gość
Masz rację tu nie ma nic do lubienia, ale jest mała grupa ludzi którzy autentycznie próbują być mili bez złych intencji. Poznasz ich po tym, że nie obgadują osoby która przed minutą wyszła ani później.

Gość gość
13:12 Ale za to obgadują po miesiącu, jak mają okazuję spotkac osobę, która też zna tamtą. Nie widzę różnicy czy obgada minutę po, czy miesiąc po/

Gość gość
13:11 bądź czujna, w rozmowie żadnych osobistych tematów czy opinii na temat współpracowników, najlepiej zero rozmów ;)

Gość gość
13:14 "ani później"

Gość gość
13:11 jeśli wyraźnie kopiuje styl którejś z Was i na siłę próbuje się z nią "zaprzyjaźnić" to ta kobieta ma problem który może skutkować nawet wywaleniem z pracy choćby w dłuższym okresie czasu. Psychopatki nie odpuszczają.

Gość gość
jeżeli mówi, że jest bardzo wierząca, na każdym kroku opiera się wiara do Boga wtedy nie wierze takiemu kłamczuchowi, o te niby gorliwe katoliki to najgorsze kłamczuchy, np. bolek

Gość gość
Haha 100% z tym katolicyzmem na pokaz przy wszystkich.

Gość gość
Mamy od roku nowa sąsiadkę, jeszcze nikogo nie obgadała, oczy jej się zawsze uśmiechają,.jest miła a jak jej się nie chce gadać to mówi że jej się nie chce i tyle. Jak trzeba to pomaga. Do nikogo się nie wtrąca. A że reszta sąsiadów to fałszywi obłudnicy to oczywiście obgadują ją do granic możliwości.

Gość gość
Tego się należy wystrzegać, co przed innymi raczy ostrzegać!