Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogol

minimalistyczne podejście do kwestii BOGACTWA

Polecane posty

Gość Bogol

ilu ludzi musi umrzeć z głodu pod twoimi drzwiami żebyś poczuł(a) się bogaty(a) ewentualnie jakieś inne wskaźniki oprócz pieniędzy

Gość gość
Żebym czuł się bogaty? Muszę najpierw mieć "moje drzwi", na razie mnie nie stać na własne mieszkanie. Z najniższej krajowej trudno samemu wyżyć.

Gość gość
ale jak już będziesz miał swoje drzwi to na tym nie poprzestaniesz prawda? czyli wnioskuje z tego, że tak zdefiniowane bogactwo jest celem nieosiągalnym bo zawsze będziesz czuł niedostatek czegoś.

Gość gość
z odsetek?

Gość gość
a jak przestaniesz sie martwić o ceny to czy to nie wpłynie na ich zwiekszenie?

Gość gość
mnie poprawnośc formy nie zastanawia tylko sam proceder

Gość gość
Będę czuła się bogata, kiedy każdy człowiek w tym kraju będzie miał zapewniony byt, będę bogata kiedy każdy będzie się realizował na swój sposob, bede bogata kiedy religia nie będzie barierą, a żyd, katolik, muzułmanin będą mogli żyć obok siebie, bede bogata kiedy Polska pozostanie krajem katolickim na zawsze, będę bogata kiedy powstanie z kolan i pokaże swoją potęgę, tak mi dopomóż Bóg

Gość gość
bo zawsze mnie to zastanawiało. ta zależność. są na świecie skupiska ludzi zamoznych i zawsze ceny są tam wręcz absurdalne nie przystajace do wartości towaru liczonej w jakikolwiek sensowny sposób. no wiec ci ludzie sie tam skupiają i np jeżdżą na lody porszakiem. same lody mogą osiągnąć cene jakby jes dostarczono odrzutowcem z arktyki na zamówienie. i tak sobie myśle jaki to ma sens? jesteś pewien, że chodzi o to żebyś sie nie musiał martwić o ceny? zwizualizowałes to sobie? wyobraź sobie sytuacje że wszystkich na wszystko stać i nikt sie nie musi martwić o rodzine ani ceny. jestes przekonany że w tych warunkach czułbyś sie bogaty?

Gość gość
ale ja nie chce żeby żydzi żyli koło mnie. to raczej pewny sposób na nędze i biede:D

Gość gość
bo próbuje to jakos zdefiniować zanim sie zajme ubogacaniem siebie. i mam przerazające wrażenie, że tu nie chodzi o to co kto ma ale czego kto nie ma

Gość gość
mają swój kraj zawsze płakali że nie mają tera mają to niech se tam zyja obok siebie szczególnie, że tolerancją nie grzeszą.

Gość gość
dookoła w c***j ropy trzeba w c***j zydów żeby pilnowac tego dobytku. serio nie chce mieszkac koło zydów

Gość gość
Nie wszyscy Żydzi to przedstawiciele biznesu. Jezus wywodził się z kultury żydowskiej, to fakt, Żydzi go zdradzili. Ale nie mowny tu o całej ich rasie. Każdy przedstawiciel danej religii jest w pewnien sposób winny za zło na tym świecie. Każdy z nich udaje swą "religijność" natomiast są oni członkami grup satanistycznych. Teraz zaczynają się ujawniać, a my mamy im w tym pomoc, ptzymykajac oko i akceptować ich różne znaki. Mówię tu o tym, aby prosci ludzie zasymilowali się i udowodnili, że można żyć obok siebie, bez względu na ich kulturę, religię, poglądy

Gość gość
powiem wiecej nie zycze sobie tego bo z jakichś powodów kiedy są w pobliżu dookoła pełno tragedii. mnie jak gdzies nie chca a akurat są u siebie w domu to sobie ochodze szczególnie że mam swój dom. oni mają rotszyld zbudował im fajne państwo otoczone marionetkowymi wrogami państwa izrael potrzeba tam ludzi do obrony granic tak wiec każdy zyd który zamiast bronic suwerreności izraela szuka przyjaciół to dla mnie dezerter

Gość gość
no tak ale to nie są ani uchodźcy ani ofiary kataklizmów ani emigranci ekonomiczni bo to bogaty kraj więc czego tu szukają? dlaczego mam żyć koło nich? jedź do izraela i powiedz, że chcesz sobie tam pomieszkac koło nich ale akurat wierzysz w allaha z tym, że jesteś normalna żadnych tam bomb nic ot po prostu masz taki kaprys że sobie chcesz -pomieszkać wsród zydów...tak bez powodu...bo ci sie nudzi...

Gość gość
no to po co mi piertolisz in kocmopoły?

Gość gość
Powiem Wam jedno, wcale nie musicie mieszkać obok zydow, oni żyjąc zdala są w stanie wyrządzić wam wiele krzywdy i już to robia. Wciąż mylicie prostych ludzi z ludźmi biznesu.

Gość gość
czyli tak. mają swoją z dawna obiecana ziemie, maja wrogów dookoła, mają wpojony brak tolerancji i poczucie wyższości nad wszystkimi innymi. możesz mi wytłumaczyć dlaczego mam zaufać takim ludziom? ewentualnie z jakich powodów chcą koło mnie mieszkać? ja też chce sobie pomieszkać w izraelu najlepiej dostać obywatelstwo i głos w knesecie jeszcze

Gość gość
oczywiście nie chce wstępować do żadnych izraelskich armii ani broiń boże walczyć z wrogami izraela. broń boże chce sie asymilowac jesterm pacyfistą. podatków też nie chce płacic bo nie jestem biznesmenem

Gość gość
oczywiście nie chce wstępować do żadnych izraelskich armii ani broiń boże walczyć z wrogami izraela. broń boże chce sie asymilowac jesterm pacyfistą. podatków też nie chce płacic bo nie jestem biznesmenem

Gość gość
normalni ludzie. jasne. widziałas kiedys żyda na emigracji ekonomicznej? może w uk jakichś widziałas koło siebie w pracy?

Gość gość
normalni ludzie. jasne. widziałas kiedys żyda na emigracji ekonomicznej? może w uk jakichś widziałas koło siebie w pracy?

Gość gość
Nadal mówisz o ludziach z wysokich sfer! Czy w auschwitz czy geccie wszyscy oni byli źli i zasługiwali na taki los? Czy może byli to zwykli ludzie, których łączyła religia. Mało tego- to żyd Hitler zgotował im taki los! Tu nie chodzi o wiarę, tu chodzi o NWO i spisek tajnych grup satanistycznych. Kiedy wy k***a to zrozumiecie? Gdzie Wy macie oczy? Świat nie jest tskim jak Wam się wydaje. Trzeba być świrem albo geniuszem żeby to dostrzec.

Gość gość
Poza tym katoliczki Wy też macie sporo na sumirniu. Mysliscie, że pisanie o analu o seksie grupowym jest czymś normalnym? Nie wywyższajmy się! Religia nie tworzy klonow, w każdej religii jest człowiek dobry i zły.

Gość gość
pewnie nikt ich nie przyjmuje do pracy bo wszyscy są rasistami:( nie panie zyd. nie będzie pan pracował u mnie na budowie gdyz jestem antysemitą... a może są tak zdolni, że postanowili do nas wpaśc żeby zajać sie dla naszego dobra obsadzaniem urżedowych posadek? w końcu jak ich nie chcą do kopania rowół to z czego zyją? widziałaś jakiegoś w mopsie? jakieś wnioski? wniosek jaest taki że mają własna wewnętrzną kase zapomogową? a skąd? z izraela? ooooooo

Gość gość
Poza tym wysokie sfery nie dzielą się na religię zyd-kstolik-muzulmanin-prswoslawny-hinus-budda. To jest jedna wielka grupa satanistyczna. Jeden wielki zakon.

Gość gość
skończ mi piertolic o aushwitz bo mnie już to wkooorfia. chooj mnie to obchodzi wojna jak wojna na każdej wojnie giną cywile ja ich nie zabijałem

Gość gość
skończ mi piertolic o aushwitz bo mnie już to wkooorfia. c***j mnie to obchodzi wojna jak wojna na każdej wojnie giną cywile ja ich nie zabijałem

Gość gość
poza tym w izraelu jest najwieksze getto w historii świata. nazywa sie palestyna. sory ale w tej sytuacji chooj mnie auschwitz obchodzi szcazególnie że stamtąd juz sie nikogo uratować nie da

Gość gość
Oczywiście, że nie Ty. A co zrobilbys jeśli teraz wybuchlaby wojna? Sądzisz, że żyjesz w czasach pokoju? Że raczej nie jest możliwe to, że wojna może wybuchnąć? Jesteś w wielkim błędzie. Wojna religijna wisi w powietrzu