Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogol

minimalistyczne podejście do kwestii BOGACTWA

Polecane posty

Gość gość
nie poważnie naprawde jestem szczęsliwy i nie chce być bogaty. musiałbym jeździć i robić z siebie pośmiewisko przy ścianie płaczu a tego nie zrobie. nawet jak mi wsadzą w c***ja tego nitkowego pasozyta który mi go zeżre od środka to nie pojade i c***j kooorfa. dlaczego? bo kooorfa nie

Gość gość
no chyba żeby sie miało to przewrócić wszystko to inna kwestia

Gość gość
Nikt nie chce zmian, ale czasami te zmiany mogą prowadzić do lepszego życia. Do poprawy warunkow. 500+, nie jestem pewna czy nie stwarza pewien problem, w niektórych przypadkach pogłębia patologie, matki alkoholiczki bądź żony alkoholików przymusowo bądź celowo rodzą kolejne dzieci tylko po to żeby mieć więcej pieniędzy na alkohol. Władze powinny się tym zająć i postawić ich pod ścianą, albo stwarzają dzieciom normalny dom, albo dzieci zostaną zabrane do domu dziecka stamtąd do rodzin zastępczych. Czasami są konsekwencje, że takie dziecko będzie niechciane i do ukończenia pełnoletności pozostanie w domu dziecka, ale taka sytuacja moim zdsniem jest lepsza niż wychowywanie się w patologicznej rodzinie. Wiem co mówię, bo miałam podobnie.

Gość gość
No to koorfa dobrze, uspokój się juz

Gość gość
Nie mówię tu o asymilacji, czyli wyznawaniu czyjejs wiary, nie wymagam by ktos kto mnie toleruje chodził ze mną do Kościoła, to samo w drugą stronę, nie zamierzam pochylić się nad ścianą placzu ani kłaniać się przed Allahem w meczecie.

Gość gość
w meczecie nie ma allaha ani nawet jego wizerunku

Gość gość
większośc k łania sie w strone mekki gdzie allaha porwały anioły zrobiły mu lobotomie mózgu i odesłały spowrotem na ziemie aby zdobył półwysep arabski dla paru plemion blisko spokrewnionych z wyznawcami jehowy

Gość gość
chodza pogłoski że allaha oświeciła i wypromowała bizantyjska ksiezniczka co by mnie mocno nie zdziwiło bo na pare wieków mieli tam wzgledny spokój na granicach dopóki allah nie zapukał do bram konstantynopola. aleto juz było sporo póxniej

Gość gość
Możliwe, nie wiem bo nigdy tam nie bylam. Ale ich Bogiem jest Allah tak czy inaczej.

Gość gość
zresztą to nawet pasuje do tradycji posługiwania sie przez władców tego imperium najemnikami. najsłyniejsi byli ztaje sie wikingowie z terenów dzisiejszej rosji. varegowie? nie wiem. tzn krążą takie opowiesci pod nazwą historia powszechna