Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samotny lot z 4 dzieci

Polecane posty

Gość gość

czesc, za 2 miesiace czeka mnie wylot z Polski z 4 malenkich dzieciaczkow. :( Szczerze, nie wiem jak to logistycznie ogarnac. Lece sama, partner bedzie musial wyjechac wczesniej niz ja :( Troche mnie to przeraza. Czy są tutaj jakieś osoby, które mają już za sobą takie przeprawy? :o

Gość gość
Ściema. Do malutkich dzieci potrzeba po 1 dorosłym opiekunie na głowę, bo taki jest wymóg linii lotniczych, ze względów bezpieczeństwa. 1 dostały musi mieć 1 małe dziecko na kolanach zapięte wspólnym pasem w czasie startu, lądowania i turbulencji i musi być w stanie je obsłużyć w razie konieczności użycia maski z tlenem i kamizelki ratunkowej. Nie wypisuj bzdur!!! Słowo daję sama dzieciarnia tu siedzi i pisze głupoty całe dnie.

Gość gość
Nie znam sie na lotach.. wchodze tutaj zeby sie czegos dowiedziec, a jak zawsze zamiast pomocy rzucaja sie jak wygłodniałe hieny :/

Gość gość
W jakim wieku te dzieci?

Gość gość
Nie chrzań, że nie znasz się na lotach, bo skoro piszesz w 1 poście że lecisz za 2 miesiące, to przecież każdy zdrowy psychicznie człowiek już dawno dowiedziałby się wszystkiego od przewoźnika co i jak! Dlatego nie wierzę w te głupie tematy. Po 10-20 dziennie tych głupot tu dzieciary wymyślacie. Tak to jest jak rodziców nie stać na wakacje. Siedzą dzieciary na forach całe dnie i pieprzą :o

Gość gość
Hahaha, dobre.

Gość gość
gość dziś W jakim wieku te dzieci? x Beda mialy 3 miesiace

Gość gość
gość dziś Na lotach z dziecmi nie znam sie. Lepiej stad wyjdz jak nie zamierzasz pomoc

Gość gość
nikt nic nie wie? :o

Gość gość
Musisz mieć kogoś do pomocy. Spytaj się przewoźnika. Czworaczki?

Gość gość
A nie możesz lecieć wcześniej z partnerem? Ile trwa lot? Ja tego nie widzę trzeba te dzieci wnieść na pokład każdym trzeba się zająć. Poza tym jak chcesz je ulokować na siedzeniach w samolocie? Chyba już by było lepiej samochodem pojechać.

Gość gość
Pankejk znowu pier*doli o mnogich. Tym razem padło na czworaczki. :D Weź dziecko nie bredź. Nawet dobrego prowo nie umiesz napisać. :o

Gość gość
Osoba która odpowiedziała na ten temat jako pierwsza ma racje. Do 2 roku zycia dziecko musi być na kolanach. Wiec jezeli twoja czwórka dzieci ma mniej niz 2 lata to nie mozesz sama z nimi lecieć. Jezeli mają więcej niz 2 lata to do podrecznego bagazu spakuj jakies przekąski ktore twoje dzieci lubia, pozgrywaj na tableta lub inny sprzet ich ulubione bajki (online na lotnisku jeszcze cos mogą obejrzeć ale w samolocie nie mozna miec wlaczonrgo neta), niech wezmą jakies kolorowanki lub ulubione drobne zabawki. Jezeli sa bardzo energicznie to te najbardziej rozbrykane lepiej zapnij na taka jakby smycz (to nie zart). Hehe jest duze prawdopodobieństwo ze jezeli inni pasazerowie zobaczą cie z taką chmarą ulituja sie nad toba i ci pomogą w drobnych rzeczach np. schowaja bagaż. Personel jak poprosisz to tez ci pomoże.

Gość gość
Kołki, nawet 2 rodziców nie może lecieć z 4 niemowląt! Kuźwa, czego tu nie rozumiecie, bo nie nadążam? Proste jak budowa cepa! I kto normalny mając niby lot za 2 miesi. nic nie wie i pyta na forum??? Nie wiem co za ułomy łykają takie tematy. Autorka se też tu odpisuje sama i zadaje pytania. :D Ty zaburzona jakaś jesteś Pankejk!

Gość gość
gość dziś Samochodem przed ocean raczej niezbyt. :( Partner ma kontrakty od roku juz ustalone, a teraz są za małe by leciec. A statkiem panicznie sie boje plynac :o Tak czworaczki. Bylam stymulowana lekami i stalo jak sie stalo :)

Gość gość
Przestań pierd*olić !!!!

Gość gość
Problem z tym, ze kazdy przewoznik ma inne standardy to 1 2. sprobuj cos zalatwiac z czworka maluchow na głowie (a raczej na piersi), gdy partner jest w pracy.

Gość gość
Autorko, nie wiem kto takie pytania zadaje na forum zamiast u operatora lotu:O

Gość gość
Nie leciałam za ocean, ale jakie inne linie oprócz lot latają tam? Ty sie ich zapytaj. Mozesz nawet zapytac chyba nim kupisz bilet?

Gość gość
Nawet nie masz pojęcia o dzieciach z ciąż mnogich! To są wcześniaki z ogromnymi problemami zdrowotnymi, popodpinane w domu do monitorów, na odżywkach, pod kontrolą rzeszy specjalistów, a ty pieprzysz jak powalona jakaś, że se samolotem gdzieś polecą w wieku 3 miesi i jeszcze za niby ocean! Buahahah :o Jesteś chora dziewczyno! Lecz się na głowę!!!

Gość gość
Ale ja pytam o ogole logistyczne poradzenie sobie z fantem i ewentualne porady osob juz doswiadczonych. Dla mnie wykupienie biletów to kwestia wejscia na strone i klikniecia. Wiec raczej logiczne jest, ze najpierw chce sie rozejrzec w temacie i podpytac na forum

Gość gość
Wszędzie są takie same wymogi, w każdych liniach du*po wołowa! :D

Gość gość
http://www.pasazer.com/mobi/news/6398/poradnik,lot,z,dzieckiem.html tu masz link. Wszystko zależy od lini. Dowody mają wyrobione lub paszporty? Ja osobiście bym nie ryzykowała podróży z czwórką tak malutkich dzieci sama. Przy jednym chwilowa podróż czasem to sam płacz.

Gość gość
gość dziś Nie wiesz przez co przechodzilam, nie wiesz w jakim celu musze sie przeniesc z Pl,gdy maluchy beda mialy 3 miesiace, wiec prosze nie wypowiadaj sie jak nie masz zamiaru pomoc. To moja pierwsza ciaza i mam prawo nie orientowac sie z lotach :(

Gość gość
Tjaaa odpisuj se autorko sama na swoje posty, bo widać że cie to wybitnie jara Karm swoje psychozy

Gość gość
Daj spokój nawet jeśli to prowo to komuś sie te informacje mogą przydać jeśli bedzir planować podróż z dziećmi.

Gość gość
"Zasady przewozu niemowląt i dzieci Niemowlęta i małe dzieci do 2 roku życia podróżują na kolanach rodziców. W zależności od linii lotniczych osoba dorosła może mieć pod opieką jedno (np. Ryanair, Wizz Air) lub dwoje dzieci (LOT, easyJet). " czyli musialabym miec jedna osobe do pomocy jesli nie lece tanimi liniami? Jednego malucha moge wziac na kolana to rozumiem, ale drugi jak? w foteliku?

Gość gość
Przestań pieprzyć dziecko! Idź spać i nie zmyslaj 3 miesieczne wcześniaki to nie to samo co zdrowe dzieci rodzone w terminie Jesteś chora na głowę jak myślisz że ktoś łyknie ten temat Pisz sobie dalej ze sobą. Myślisz, ze nie widać że sama do siebie piszesz żeby rozwijać swoje urojenia

Gość gość
Dobra dobra-sama sie wpieprzasz na minę - teraz wymyślasz jakaś lzawa historie, ze dzieci musza lecieć z jakiegoś smutnego powodu, a wcześniej pisałaś, ze tp przez faceta prace, bo ma kontrakty od roku ustalone:O

Gość gość
A tanie linie Cie przewiozą z polski za ocean?:O bo cos mi sie nie wydaje:O