Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kaszkę bezmleczną można przygotować na wodzie?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym wprowadzić gluten. Kupiłam kaszkę Nestle Zdrowy Brzuszek 8 zbóż. Na opakowanie jest napisane żeby ją przygotować na mleku modyfikowanym.Karmię piersią, nie chcę wprowadzać mleka modyfikowanego, bo nie wiem jak synek zareaguje. Chciałabym na początku dodawać ok. pół łyżeczki kaszki do owoców ze słoiczka. Ale nie wiem jak mam się do tego zabrać, mogę rozpuścić tę kaszkę w wodzie? Czy lepiej na swoim mleku? Mam problemy z odciągnięciem mleka laktatorem, więc nie wiem jak mi to wyjdzie. No i ile odciągnąć na pół łyżeczki kaszki? A może w ogóle mam tej kaszki nie rozpuszczać tylko dosypać do deserku?

Gość gość
Można.Wszystko można ale po co?

Gość gość
Lepiej jak bys kupila zwykla kasze manna i dodala ja do owocow. Mozesz zrobic na wodzie i zmieszac z owocami, podac jako deser.

Gość gość
A ile Twoje dziecko ma mcy?

Gość gość
Na wodzie bedzie bez smaku! Ja corce krowie mleko pierwszy raz dalam jak miala rok, no ale nie chciala, po odstawieniu od cycka w wieku 2 lat, przeszlysmy od razu na krowie i nic jej nie bylo. Z reszta i rak pol lyzeczki, to prawie tego mleka nie bedzie w tym. Zawsze w sumie mozesz dac kozie! Wiesz niby ze... niby bo.. a prawda jest taka ze jak dziecku nic nie ma to moze jesc. Cirka miala 9-10 mc, jak pierwszy raz dostala wolowine, niesamowicie jej smakowalo, zjadla cala miseczke, a potem przez godzine siedziala na macie i krecila sie w kolko, bo tak pelna byla! A siostra.. yyyy.. ona dala w butelce 2 mc dziecku rosol i dziecko zyje, kolek nie mialo. Z reszta moja tez, jak szly jek zabki muldala kabanos, jak wyciagala po cis raczki to dostala. Ma 12 lat i zyje i nie ma zadnej alergii pokarmowej!

Gość gość
możesz zrobić na wodzie z owocami.

Gość gość
Wypróbowałam na wodzie kiedyś. Inna konsystencja, inny smak. Nie polecam. Dlaczego nie zrobisz na swoim mleku? Pozdrawiam

Gość gość
Mleko ludzkie dziala tak, ze kaszka zamieni ci sie w wode,tzn konsystensja taka bedzie. Nie wprowadzaj mm bo w twoim przypadku to bez sensu, masz uczyc dziecko nowych rzeczy a nie zamieniac mleko na podrobke mleka. Ja robilam na wodzie, dodawalam borowki, maliny, banana imaly wcinal az milo.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Wiem, że na wodzie będzie bez smaku, ale i tak dodam ją do przecieru z owoców. Nie chodzi mi o smak tylko o wprowadzenie glutenu. Zastanawiam się czy kaszka, która powinna być zrobiona na mm, nie zaszkodzi dziecku jeśli zrobię ją na wodzie? Dziecko ma 7 miesięcy i na niektóre pokarmy reaguje wysypką. Dlatego niestety muszę się trochę "cackać". Na mleko krowie prawdopodobnie ma alergię, musiałam odstawić nabiał. Na mm też może źle zareagować.

Gość gość
przed podaniem zakwaszać żołądek,czymś kwaśnym,wtedy nie będzie alergii