Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wpadłam

Polecane posty

Gość gość
autorko tez zaszlam w ciążę w wieku 24lat. tyle ze była planowana, ojcem dziecka jest mój maz (byliśmy rok po ślubie), od 4 lat mieszkaliśmy razem a od 5 byłam niezależna finansowo od rodziców, więc nie bardzo mnie ich zdanie interesowało. uważam ze to fajny biologicznie wiek na ciążę. co do Twojego związku. moi rodzice po 2 tygodniach zamieszkali ze sobą, ślub wzięli po pół roku znajomości, ja urodziłam się 1,5roku po ślubie. sa od 33lat zgodnym i kochającym się małżeństwem choć niby tempo mieli szybkie, co prawda dziecko potrafi komplikować delikatne relacje ale może wam się uda? powodzenia

Gość gość 18 37
W moim przypadku nie o wiek chodzi, tylko że to krótka znajomość była. Dlatego moja rodzinka nie wyobraża sobie tego.

Gość gość
Ktory tydzien?

Gość gość
ale chyba spróbujemy coś razem stworzyć.

Gość gość 19 11
Trzeci miesiąc.

Gość gość
Na początku koleżanka myślała, że ja żartuję... była normalnie w szoku.

Gość gość
A co odpowiadać na głupie żarty znajomych?

Gość gość
Miałam taką znajomą co wpadła już w pierwszym miesiącu znajomości. Byli razem, parę lat później urodziło się im drugie dziecko.

Gość gość 19 42
Ile lat miała? I co na to otoczenie?

Gość gość
kolezanka wpadla po 3 miesiacach znajomosci.... urodzila syna, jak mial 2,5 roku wzieli slub, teraz planuja kolejne dziecko :)

Gość gość 19 52
Czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Mam nadzieję, że i u mnie będzie podobnie. Co odpowiadać znajomym, kiedy mówią np. ,, o kurde, ale zaszaleliście, ale macie farta itp.

Gość gość
do gość dziś - a za dwa lata planują rozwód

Gość gość19 57
A co ty taki cięty jesteś na takie związki? Zazdrościsz, czy jak?

Gość gość
A ojciec dziecka jak on sie na to zapatruje? jesli chce tego dziecka to nie masz sie czym przejmowac kazdemu sie moze udac i nie udac bez wzgledu na to czy sie dlugo znali czy krotko..ja sie znalam 3 lata, urodzilam dziecko i wszystko sie posypalo..teraz mała ma 5 miesiecy a ja czuje ze sie dusze w tym zwiazku... hmm a wczesniej bylo wszystko super.

Gość gość
ale się pieprzą i rozmnażają

Gość gość 19 58
Nie był zadowolony na początku. Myślał, że żartuję. Ale oczywiście, chce wychowywać nasz dziecko, czuje się za nie odpowiedzialny. Co z nami, to zobaczymy. Na razie nie planujemy ślubu.

Gość gość
To jest dokladnie taka sama loteria, czy wszystko sie ulozy, jak w dlugoletnim malzenstwie, bo pojawienie sie dziecka to zawsze jest zagrozenie dla zwiazku.

Gość gość
"a za dwa lata planuja rozwód" a co myslisz ze jak sie bedzie razem 10 lat to pozniej jest to gwarancja tego ze sie nie rozwiedzie ktos? kazdemu sie moze zdarzyc Autorko posta... dziecko to duze szczescie... jak juz urodzisz to wszyscy dadza sobie spokoj z tymi textami ktore teraz slyszysz.... nie musisz przeciez brac z ojcem dziecka slubu.. niech uzna dziecko. jak wam bedzie po drodze to kiedys ten slub wezmiecie. Slub to nie mus w dzisiejszych czasach... nie kazdy chce brac ślub bo w sumie co on zmienia.... miłość na papierze? wazne jest to co czujecie oboje do siebie

Gość gość 20 02
Jasne, że nie planujemy na razie ślubu, ale dziecko chcemy wychowywać wspólnie. Może kiedyś ten ślub weźmiemy. Fakt, nie jest fajnie, że moja ciąża to temat nr 1 wśród rodziny i znajomych. Zresztą pisałam o tym tekście, że znajomi mówią, że nieźle zaszaleliśmy. Ciekawe co mówią za moimi plecami:D

Gość gość
ja bym urodziła to dziecko, 24 lata to nie tak mało/// ja urodzilam jak mialam 29 lat i sie zastanawiam teraz czemu tak pozno... w ciąży przezywalam różne rozterki ale fakt jest taki ze jak juz urodzisz to bedzie Twoim oczkiem w glowie i mysle ze nie tylko Twoim... wkurza mnie to ze najwiecej po glowie dostaje zawsze kobieta bo to ona nosi w brzuchu dziecko.. zazwyczaj ludzie gadaja a jak sie juz urodzi to jest spokoj. jesli bedzie ok to bedziecie razem a jesli nie to mloda jestes i sobie zycie jeszcze ułożysz a dziecko to Twoja przyszlosc.

Gość gość 20 06
Oczywiście, że je urodzę, oboje chcemy tego dziecka. Tylko niezręcznie się czuję, że każdy jest taki wielce zdziwiony, że po 2 miesiącach wpadliśmy, rodzina w szczególności:D

Gość gość
ja jak zaszlam w ciaze z kolega z pracy ( byl moim partnerem tylko sie nie ujawnialismy) to tez mowili za moimi plecami... ja pielegniarka on lekarz ale to nawet bylo zabawne..najwazniejsze pokazac im, że nie jest to dla Ciebie zadne zmartwienie i ze sie cieszysz... :) jak ludzie widza że Ci zle to sie jeszcze bardziej ciesza i gadają... uczysz sie czy pracujesz?

Gość gość
Na szczęście pracuję. Pewnie gdybyśmy byli parą 2 lata, to nikt by nic nie gadał. A wiecie, że 2 miesiące i wpadka to istna sensacja.

Gość gość
Łatwa to raz,dwa to do tego tępa,w dobie internetu,szeregu roznorodnej antykoncepcji w dzisiejszych czasach wpasc to cwiadczy ze jestes niezbyt rozgarnieta i jednak puszczalska skoro nie przygotowalas sie na wspołzycie z krociutko znanym facetem,tylko wlazłas do wyra przy pierwszej lepszej okazji.

Gość gość
My tez "wpadlismy" bardzo szybko, chociaz ciezko to nazwac wpadka, bo to bylo obustronnie swiadome dzialanie. Taka chemia byla, ze nam odbilo.

Gość gość
Znajoma rozstala sie z narzeczonym, poznala chlopaka, zaraz wpadła, slub cywilny, urodzila, wzieli slub koscielny, teraz maja drugiego synka, ulozylo im sie razem :)

Gość gość
Dajcie spokoj... to ze sie nie zabezpieczyla to jej sprawa i nic Ci do tego, nie prosiła o sąd ostateczny. A mieszkasz w malej miejscowosci czy w miescie bo to tez roznica jak ludzie postrzegaja to... Dla mniejestes super bo chcesz urodzic a nie szukasz majstra co by probowal wydlubac to dziecko z Ciebie... te co oceniaja i pisza te bzdury to takie mądre a jakby sie im to przytrafilo to pewnie by zaraz lecialy do jakiegos gina zeby usunąć. Chwali sie taka postawe... dziewczyna zrobila cos i ponosi w pelni konsekwencje. Zobaczysz kiedys sie bedziesz z tego smiac i to wspominac ;)

Gość gość
Wow.. k***a super... bede miala dziecko z kolesiem, ktorego znam 60 dni, i wszystko nam sie ulozy jak w bajce disneya, i bedziemy zyc dlugo i szczesliwie.. gratulacje

Gość gość
Co to za głupie pytanie czy się udaje. Będzie Wam zależeć to się ułoży.

Gość gość
a jakby napisala ze jest w ciazy i chce usunac to tez byscie na niej psy wieszali..co za ludziska... a g**** wam do tego jak sie jej zycie potoczy... widac jakie z was żmije...