Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zastanawiam się nad ciąża lub zmiana pracy

Polecane posty

Gość gość

Obecnie pracuje w słabej pracy zarabiam zaledwie 2100 na papierku ale mam też premie których po zajściu w ciążę nie będę miała. Trafia mi się nowa praca 2500 na umowie. Ale od 2 miesięcy staram się o ciaze. w tym miesiącu 2 dni temu miałam dni płodne wiec nie wiem czy się udało czy nie. A praca będzie od października. W obecnej pracy mam wypowiedzenia 1 miesiąc. Czy jeśli w poniedziałek zaniose wypowiedzenie a potem okaże się że jestem w ciąży to mogę to odkręcić ? O nowej pracy dowiedzialam się dzisiaj.

Gość gość
Mąż mówi żebyśmy starań nie odkładali bo córka i tak ma już 6 lat. Żałujemy ze tak późno się dexydowalismy na 2 dziecko. I jeszcze przez 2 cykle się nie udało myśleliśmy ze pójdzie tak łatwo jak z pierwszą ciąża. A tu psikus

Gość gość
Dwa cykle? Tu są dziewczyny co się starały 20 cykli.

Gość gość
No wiem wiem... ale wracając do tematu....

Gość gość
Nikt nic nie wie ?

Gość gość
Zalezy ile masz lat autorko, bo jesli jestes po 30 tce to lepiej ciazy nie odkladac.

Gość gość
Przed 30 ☺ ale co z wypowiedzeniem ? Co ma robić ? Chociaż pewnie i tak się nie udało. Jak złoże wypowiedzenie jestem chroniona ? Czy lepiej poczekać do 1 września ?

Gość gość
"Mąż mówi żebyśmy starań nie odkładali bo córka i tak ma już 6 lat. Żałujemy ze tak późno się dexydowalismy na 2 dziecko. I jeszcze przez 2 cykle się nie udało myśleliśmy ze pójdzie tak łatwo jak z pierwszą ciąża. A tu psikus " Boże mam podobnie, tyle że dziecko ma 4,5 roku. Myśleliśmy że z drugą ciążą będzie tak samo łatwo i szybko jak z pierwszym dzieckiem, a tu też dwa cykle starań i nic. Byłam zdziwiona i zaniepokojona. Za trzecim cyklem zaszłam w ciążę. Odetchnęłam na myśl, że jednak w końcu się udalo. A tu niespodziewanie w 6 tygodniu poroniłam. Przyszokowało mnie to nie ukrywam. Do tej pory poronienie ciąży było dla mnie abstrakcyjnym jakimś pojęciem zupełnie mi obcym. A tu takie coś. Teraz boję się w ogóle na nowo starać. Wcześniej nie miałam takich lęków.

Gość gość
Jak zaniesiesz wypowiedzenie to raczej nie da się tego odkręcić. Jeżeli jesteś przed 30-stką to nie ma dramatu z tym pośpiechem. Musisz odczekać żeby sprawdzić czy ta ciąża jest czy nie. Czy masz już spodziewany termin okresu ?

Gość gość
Jak masz te drugą robote pewną to możesz rozwiązać umowe z dnia na dzieć za porozumieniem stron o ile pracodawca sie zgodzi. Przecież okres wypowiedzenia trwa i trzeba go przepracować wiec nie wiem co ci to da że teraz złożysz wypowiedzenie