Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćEwa2

Frutarianizm

Polecane posty

Gość gośćEwa2

Czy jest tu może ktoś na tej diecie? Ja jestem od 2 tygodni, dokładnie od 15 dni. Przeszłam na tą dietę z rożnych pobudek, również dlatego, że od dłuższego czasu nie mogłam schudnąć, mam hashimoto. No cóż dieta działa. Schudłam w te 15 dni 4 kg, co uważam za nie lada wyczyn. Podobno po odstawieniu produktów odzwierzęcych przez jakiś czas tak się dzieje, no i u mnie to rzeczywiście tak jest. Mam jednak cały czas dylematy, czy nie jem za mało. Najadam się do woli owocami i niektórymi warzywami ale jak sobie to wszystko zliczę, to nie wychodzi chyba za dużo... Dziś zjadłam: 4 średnie banany, 4 brzoskwinie, 1 pomidora, 1 małe awokado, 1 dużego ananasa i na tym chyba koniec, bo już nic nie wcisnę. Ogólnie jem też dużo borówek, malin, jabłek,mango, ogórków, cukinii, wszystko na surowo. To co mnie martwi, to brak pragnienia. Czasem piję trochę wody. W ogóle nie chce mi się pić, sikam za to jak najęta...:-) Wiem, że niektórzy mogą mnie skrytykować, ale mam to w nosie. Ciekawią mnie konstruktywne opinie, no i może jest tu ktoś kto odżywia się jak ja, albo chciałby? Piszcie!

Gość gośćEwa2
Powiem jeszcze, że przed dietą żywiłam się bardzo niezdrowo tzn bardzo bardzo dużo wieczorem. Tak oto w 2 lata z osoby bardzo szczupłej zrobiłam się gruba...Przytyłam 13 kg :-(

Gość gość
Znasz kanał na you tube Aga in America, znajdziesz tam wiele wskazówek dotyczących frutarianizmu.

Gość gośćEwa2
Znam, znam :-) obejrzane od deski do deski :-) A może znacie jeszcze jakieś inne kanały czy strony?

Gość gość
pamiętaj jeżeli po dłuższym czasie się źle dziwnie czujesz to zaprzestań, nie oceniam, krótkotrwale może to być dobre na odchudzanie, oczyszcznie jelit, długoterminowo to osobiście uważam tragedia - z osobistej autopsji

Gość gośćEwa2
Gościu czy możesz napisać coś więcej? Ja jak na razie czuję się bardzo dobrze, nie mam żadnych zawrotów głowy, osłabienia itp Na początku tylko przez 2 pierwsze dni bolała mnie głowa, no ale to dość normalne przy diecie. Teraz jest bardzo dobrze i co najważniejsze nie mam ochoty na nic innego. Jakie dolegliwości masz na myśli? po jakim czasie wystąpiły?

Gość gość
Hej Ewa. Podziwiam. Ja kocham owoce i probowalan kilka razy przejsc na raw, ale po pierwsze nie najadam sie samymi owocami i warzywami, po nich szybko znowu jestem glodna. Po drugie - potrzebuje cieplego posilku w ciagu dnia - dopiero wtedy czuje jakby moj zoladek byl ukojony. A po trzecie - po duzej ilosci owocow czuje kwasnosc w zebach i nie jestem w stanie jesc wiecej do konca dnia.

Gość gośćEwa2
No ja też myślałam, że nie dam rady. Do tej pory jadłam trochę owoców, ale niezbyt dużo, za to niestety duże ilości glutenu, słodyczy, mięsa i bardzo dużo kawy z mlekiem bez której nie wyobrażałam sobie dnia. Zaczęłam a potem samo poszło, pierwsze dwa dni tylko się kiepsko czułam. Też kiedyś po surowiźnie mnie brzuch bolał, a teraz gdy jem wyłącznie surowe ani razu nic takiego się nie zdarzyło. Co do kwasowości, to trochę ją odczuwam, ale po prostu w miarę możliwości myję zęby po każdym posiłku, szczególnie po cytrusach i płuczę płynem.Tak że jak na razie nie jest źle :-)

Gość gość
Sporo się chudnie na tej diecie. Napisz coś wiecej, jakieś przykladowe menu.

Gość gośćEwa2
Witajcie Menu...hmmm. Ja jakoś specjalnie nie wyznaczam sobie ilości, jem ile potrzebuję. Staram się jeść jeden rodzaj owoców na porcję. Zaczynam ok 8-9 dwoma bananami. potem np koło 11 lub wcześniej jeśli potrzebuję jem np 3 duże brzoskwinie, potem mango, znowu 2 banany, na koniec np awokado. Awokado staram się jeść co 2-3 dni, bo ma sporo zdrowego tłuszczu, który też jest potrzebny. A zapomniałam jeszcze o pomidorach, bo ****ardzo lubię i jem codziennie na jedną porcję. Tak to wygląda. Odzywajcie się, może jest tu jakaś frutarianka?Albo ktoś chciałby spróbować? Albo może jakaś doświadczona osoba się wypowie?

Gość gość
Myślę że musisz uważać żeby nie schudnąć za dużo i na niedobory witamin. Po 2-3 miesiącach zrób badania krwi. No i obsetwuj siebie, swoje samopoczucie.

Gość ZNARŁA LASKA KTORA BYŁA NA
Dnia 20.08.2017 o 21:08, Gość gośćEwa2 napisał:

Czy jest tu może ktoś na tej diecie? Ja jestem od 2 tygodni, dokładnie od 15 dni. Przeszłam na tą dietę z rożnych pobudek, również dlatego, że od dłuższego czasu nie mogłam schudnąć, mam hashimoto. No cóż dieta działa. Schudłam w te 15 dni 4 kg, co uważam za nie lada wyczyn. Podobno po odstawieniu produktów odzwierzęcych przez jakiś czas tak się dzieje, no i u mnie to rzeczywiście tak jest. Mam jednak cały czas dylematy, czy nie jem za mało. Najadam się do woli owocami i niektórymi warzywami ale jak sobie to wszystko zliczę, to nie wychodzi chyba za dużo... Dziś zjadłam: 4 średnie banany, 4 brzoskwinie, 1 pomidora, 1 małe awokado, 1 dużego ananasa i na tym chyba koniec, bo już nic nie wcisnę. Ogólnie jem też dużo borówek, malin, jabłek,mango, ogórków, cukinii, wszystko na surowo. To co mnie martwi, to brak pragnienia. Czasem piję trochę wody. W ogóle nie chce mi się pić, sikam za to jak najęta...:-) Wiem, że niektórzy mogą mnie skrytykować, ale mam to w nosie. Ciekawią mnie konstruktywne opinie, no i może jest tu ktoś kto odżywia się jak ja, albo chciałby? Piszcie!

miesiąc temu zmarła dziewczna która tak slepo byla zapatrzona w gwiazde z youtuba -jej organizm sie ZAGŁODZIŁ 

Gość Sylwia
6 godzin temu, Gość ZNARŁA LASKA KTORA BYŁA NA napisał:

miesiąc temu zmarła dziewczna która tak slepo byla zapatrzona w gwiazde z youtuba -jej organizm sie ZAGŁODZIŁ 

Palma i Keksu podobno to wymyślili dla podbicia statystyk.

Gość ???
29 minut temu, Gość Sylwia napisał:

Palma i Keksu podobno to wymyślili dla podbicia statystyk.

Kto to jest Palma i Keksu?

Tak na zdrowy rozum, to frutarianizm nie może w pełni  zaspakajac wszystkich potrzeb odzywczych czlowieka. Nie wiem jak trzeba byc zdesperowanym zeby decydowac sie na taka dietę.

Ciekawe ile trwala przygoda autorki ...

Gość gość

jako oczyszczenie ok, ale na długą metę nie szkoda ci mięśni? nie będziesz miała siły zrobić jednej pompki na parapecie, czy nosić toreb z zakupami, może dodaj troche białka raz dziennie jakaś soczewica, tofu itp.