Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

metal vs klasyka

Polecane posty

Gość gość
no dobrze, ale to twoje zdanie oparte na tym co TY wolałeś. Nie możesz obiektywnie ocenić tego koncertu bo podchodzisz do tego z punktu "ja wolałem to co było wcześniej" - tu już dochodzi sentyment/emocje. Nie ma mowy o obiektywnej ocenie.

Gość gość
chodzi mi też o poziom, który na tych wczesnych płytach był wyższy. Łączenie metalu z orkiestrą przynosi zazwyczaj słabe rezultaty, bo te instrumenty słabo współdziałają ze sobą, są jakby z innej bajki ( jedne akustyczne drugie elektryczne).

Gość gość
to dalej jest twoja opinia, a nie techniczna ocena. Ja osobiście uwielbiam symfoniczny metal. Skrzypce też mogą być elektryczne, posłuchaj sobie świetnej lindsey stirling

Gość gość
skrzypce elektryczne są zawsze słabsze od akustycznych.

Gość gość
oceniam obiektywnie, a nie jest to moja subiektywna ocena. Można ocenić, co jest łatwiejsze, a co trudniejsze w graniu. Dziecko gra utwory łatwe, wirtuoz trudne.

Gość gość
Czyli tobie w ogóle nie chodzi o zdolności techniczne osoby która gra, a o dźwięk intrumentu. No coż, w takim razie ten temat jest bez sensu bo sam nie bardzo wiesz o czym piszesz

Gość gość
a ty nie piszesz o trudności gry na instrumencie tylko o tym, że ci się dźwięk nie podoba :)

Gość gość
Podobnie pisanie, że metal symfoniczny ci nie odpowiada bo intrumenty nie współgrają - to twoje zdanie z którym wiele osób się nie zgodzi. Zwykła preferencja co do tego jak muzyka brzmi, a nie ocena jej poziomu technicznego

Gość gość
napisałem ad vocem tego co pisałeś. Nie czepiaj się o takie pierdoły.

Gość gość
metal symfoniczny- niektóre rzeczy mi się podobają ( np Emperor), co nie znaczy, że nawet taki dość zaawansowany zespół jest technicznie słabszy np od kompozycji Beethovena czy Weberna.

Gość gość
czepiam się ogólnego sensu tego co piszesz - oceniasz muzykę subiektywnie, nie obiektywnie - prawdopodobnie dlatego, że muzykiem nie jesteś i nie masz nawet podstawowej wiedzy żeby taką ocenę wydać. Mówisz o tym co się tobie podoba lub nie, a nie o technicznych umiejętnościach muzyków. Więc ta rozmowa jest bezsensu. Dobranoc.

Gość gość
a Ty jesteś muzykiem, że wiesz, że metal jest lepszy?

Gość gość
p1erdole twoja opinie

Gość gość
"nieporównywalny" to nie to samo co "lepszy". Zostań przy tej swojej matmie, sztukę zostaw artystom.

Gość gość
a znasz może ten podlinkowany zapach? Tak na koniec.

Gość gość
Metal jest chojowy

Gość gość
tak czytam tą dyskusję i się śmieję, ludzie o czym wy piszecie. Czy w metalu powstało coś na miarę Bacha albo Beethovena? To pytanie retoryczne. Dziękuję:)

Gość gość
odpowie mi ktoś na pytanie o zapach Encre Noire Extreme, bo mam klasyczne EN, teraz jest nowe i nie mam jak sprawdzić, a chciałbym kupić.