Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie poszlam do pracy

Polecane posty

Gość gość
A nie możesz się dogadać z pracodawca? Ze tylko dwie zmiany bierzesz bo cos tam?

Gość gość
21.10 czyli autorko jak mniemam. Pracujesz w takim razie najpewniej w jakimś sklepie wielkopowierzchniowym,wiec mam dla Ciebie rade,w takich sklepach stale kogoś szukają,wiec mozna negocjować warunki,nie bój sie tego! Powiedz że chętnie przyjmiesz prace ale możesz pracować wyłacznie na 2 i 3 zmianę,coś ściemnij że do południa obłoznie chory ojciec czy coś. Moze jeszcze tera spróbuj coś ściemnić ,wiem okropne ,ale np ze nie odebrałaś bo ojciec miał wylew ,szpital etc,w związku z tym barzo chętnie nadal będziesz pracowała ale na 2 zmiane,poniewaz brat pracuje na rano i w południe zmienicie sie przy ojcu.

Gość gość
Nie jest to praca w sklepie tylko na pordukcji. Pisalam juz babce chlopaka ze zaspalam ale odpisala ze na urlopoe więc napewno to dojdzie. Nie wiem czy uwierza mo w to ze ktos byl w szpitalu i nie dlaam rady odebrac czy da sie az tak klamac ? Jeszcze z taka sytuacja.

Gość gość
Pomylka wyzej mialo byc babce bez chlopaka ^^

Gość gość
Masakra. Myślę, że nie masz już tam czego szukać.

Gość gość
Ja mam 30 lat, jestem bezrobotny i wstaję se o 08:00 :)

Gość gość
teraz jest masa pracy za najnizsza krajowa, nawet na lotnisku tak placa i tezna 3 zmiany. Tez przed 4 sie wstaje i w pracy stoi po 3 godz. na stanowisku a potem np.2 na inny i 4 na innym :o

Gość gość
powinnas miec rozpisane zmiany dlugimi cyklami i np. tylko ranne i tylko popoludniowe albo tylko popoludniowe+nocne. Bo nie da sie tak przestawiac, zeby na 3 zmiany latac.

Gość gość
Nie mam juz czego tam szukac? Sama nie wiem boje sie isc jutro i najgorsze ze jak przyjde to powiedza ze zwolniona jestem i to sie nie pierwdzy raz powtorzylo. Mysle czy nie powiedziec ze chora jestem i zalatwic L4 teraz chyba mozna tak zalatwic

Gość gość
Niestety sa 3 zmiany. I strasznie ciezko sie jest przestawic po calym tygodniu nocek czy popoludniowek na zmiane poranna. A wstawanie przed 4 to przesada jestem nieprzytomna nawet gdy wczesnie pojde spac nie mysle rano jak by to napisac budze sie ale dalej spie

Gość gość
Postąpiłaś niepoważnie z tym nieodbieraniem telefonu. Nie było Cię w pracy 2 dni, jak jutro nie pójdziesz i nie wytłumaczysz się, to przecież jest porzucenie pracy - dyscyplinarka. Chyba, że masz zlecenie. Trzeba było iść dzisiaj do lekarza poprosić o zwolnienie, powiedzieć że z przemęczenia bardzo źle się czułaś, z pewnością byś ubłagała. A tak bez konkretnego wytłumaczenia, to kiepsko widzę twój los w tej firmie. Na drugi raz tak nie rób. A jak nie dajesz rady na rano, to poszukaj innej pracy, zanim nie znajdziesz to chodź spać znacznie wczesniej. Ogólnie praca na produkcji na 3 zmiany jest bardzo ciężka, dlatego lepiej sie rozejrzyj za czymś innym zamiast robic szopki

Gość gość
W poniedzielek odebralam to powiedzialam ze pomylilam zmiany dzisiaj nie odebralam bo nie wiedziałam co powiedziec juz mi jest strasznie glupio bo nie wiem co powiedziec. A sytuacje sa podobne bo kiedys tez pracowalam na zmiany tylko w innej firmie tez mialam problemy z chodzeniem. Zachowalam sie nieodpowiedzialnie i powiedzialam ze przyjde po czym nie przyszlam i nie odebralam tel. Jak to teraz wytulumaczyc. ..

Gość gość
Jest to umowa na czas okreslony czyli miesiaczna

Gość gość
3 zmiany to chora opcja ,niech się zastanowią co robią,opieprz ich i powiedz żeby szukali innego łosia ,masz dyscyplinarke za porzucenie roboty ,powiedz im to jak będziesz wychodzić :-)

Gość gość
Watpie zebym dosala dyscyplinarke, nie jest to umowa o prace, tylko miesieczna. Praca 3 zmianowa i jeszcze bez skonsultowania z osoba zapisuja na soboty do pracy ... Trzeba sie urobic jak wol, po paru dniach tam mialam nadwyrezona reke. Musialam ukladac duze kartony na palete i co chwile lecialo po tasmie, a faceci obok pracowali i sie patrzyli i stali albo siedzieli.

Gość gość
umowa miesięczna ale jaka? o pracę? zlecenie? o dzieło? boże, ty serio jesteś debilem :O

Gość gość
Debilem chyba Ty jestes skoro nie potrafisz czytac. Wyraznie napisalam wyzej umowa na czas okreslony - co miesiac podpisywana

Gość gość
Pracownik Tymczasowy

Gość gość
no i potwierdziłeś moja tezę :D nawet nie wiesz jaką masz umowę. pracownicy tymczasowi także mogą mieć zlecenie, umowę o pracę albo o dzieło. jesteś naprawdę kretynem skoro nawet nie wiesz jaką umowę podpisałeś, pewnie do tego nawet jej nie czytałeś. a możesz mieć o pracę jak jesteś tymczasem, i wówczas jak najbardziej dyscyplinarka ci grozi i bedziesz miec nasrane w papierach.

Gość gość
nie obrazaj jej kretynko bo ja się przyssie do ciebie

Gość gość
gość dziś to sie przyssij do mojego kvtasa, no dalej :D

Gość gość
Odezwal sie ten co wszystko wie. Kretynem jestes Ty. Matole zaskocze Cie bo Na umowie nie pisze czy to jest zlecenie. Tylko umowa na czas okreslony pracownik tymczasowy.

Gość gość
no to jest to umowa o pracę tymczasową, więc pewnie dostaniesz dyscyplinarkę, możesz więc wypiertalać 🖐️

Gość gość
A ty sie naucz pisac

ja bym poszła do psychiatry po pierwsze da wstecz po drugie ma powody - zaburzony rytm dobowy, "lenistwo" i odłączenie od rzeczywistości - ja też tak miałam w depresji. ojej, miałam gdzieś być. ojej, będą problemy. ojej, jestem śmieciem. ojej, pierdolę to. marsz do psychiatry

Gość gość
Juz kiedys mialam taka umowe nie bylo mnie nie tyle w pracy i nie dostalam zadnej dyscypliniarki kretynie ✋

Gość gość
@brokeninside87 Dobrze sie czujesz ? Widze ze dalej zle z glowka ✋

dziękuję, już lepiej:) epizod był 5 lat temu, od tego czasu są kryzysy, ale nie mam tych wszystkich alienujących myśli.