Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża to coś cudownego !

Polecane posty

Gość gość

Jestem w drugiej ciazy. Pierwsza przeszlam fatalnie przez komplikacje nienawidzilam tego stanu ale jesli nic nie dolega, wszystko przebiega prawidlowo mozna naprawde czerpac z tego duzo szczescia. Nie jestem spuchnieta, wygladam normalnie mam tylko brzuszek i troszke wieksze piersi. Jesli ktos lubi mozna sie naprawde fajnie i gustownie ubierac ;) Mozemy cieszyc sie z mezem seksem, ktory w ciazy jest naprawde swietny choc jest inny ze wzgledu na wystajacy brzuch. Ruchy to cos niesamowitego.

Gość gość
Zazdro. Ja ważyłam 89 kg w dniu porodu, tak zbierałam wodę. Po porodzie od razu 10 kg mniej, a później w 4 miesiące ważylam ponad 10 kg mniej niż przed ciążą (57 kg). W ciąży czułam się jak foka na brzegu basenu. Do tego koszmarne bóle kręgosłupa, rwa kulszowa, żylaki. Nigdy więcej.

Gość gość
A mnie boli, od samego poczatku, juz kilk tyg, juz mam dosc ciaglego bolu. Gdy stoje noli podbrzusze, gdy leze boli nad brzuchem, a na boku ciagnie cos z bokow. Nie dotrwam do konca, juz mam dosc, a tu nawet polowy nie ma!

Gość gość
Ciąża to najgorszy okres mojego życia.

Gość gość
Rozumiem was, bo swoja pierwsza ciaze mialam identyczna. Najpierw ciaza zagrozona potem probleny z nerkami nawracajaca kolka nerkowa, a potem zatrucie ciazowe. Tez czulam sie jak foka na brzegu. Przez nadcisnienie nie moglam chodzic, bo jeszcze bardziej skakalo. Lezalam w szpitalu i moglam chodzic tylko do lazienki. Bylam wsciekla na swoja ciaze, meczylam sie kazdego dnia ale teraz druga naprawde jest zupelnie inna. Powiem wam, ze fizjologiczna ciaza nie dokucza tak jak z komplikacjami :)

Gość gość
Ja miałam obie ciąże jak z bajki! Mam nadzieję, że trzecia też taka będzie. Jeśli nie ma komplikacji i jakiś fatalnych dolegliwości (nie mówię o lekkich mdłościach czy bólach kręgosłupa, bo to oczywiście przechodziłam, ale to pikuś ) to ciąża to jest prawdziwie magiczny czas. Życzę wszystkim takiego szczęścia.

Gość gość
Też wspominam ciążę jako coś cudownego :-) Ale to była ciąża "bezproblemowa".

Gość gość
Nie mydl kobietom oczu To wszystko to Gowno prawda

Gość gość
Ale dlaczego mydl oczu ? Kazda z nas tutaj byla/jest w ciazy i sama wie czym to jest. Wyrazam swoja opinie byc moze jest ktos kto ma podobne lub przeciwne zdanie.

Gość gość
Autorko, powinnaś była napisać "moja ciąża to coś cudownego." Bo to, że ciąża przebiega bezproblemowo nie oznacza, że kobieta będzie się dobrze czuła. Moja ciąża przebiegała wręcz podręcznikowo, ale czułam się jakbym miała gigantycznego kaca. Cały pierwszy trymestr przeleżałam, wstawałam tylko żeby zwymiotować, bo tak źle się czułam. A dzidziuś rozwijał się idealnie i wyniki miałam super.

Gość gość
Jeżeli ciąża jest bezproblemowa, a przyszła mama źle się czuje to znaczy, że z jej psychiką coś jest nie tak. Albo za dużo się naczytała bzdur z cyklu: "ciąża to coś okropnego", albo chce zwrócić na siebie uwagę np. męża.

Gość gość
15:50 idz byc gdzies indziej, a przynajmniej nie glos takich p*****l!

Gość gość
Nie no przesada. To hormony powoduja nudnosci i wymioty, a czy przeszly z pierwszym trymestrem ? Mi przechodzily :)

Gość gość
Ja tez lubilam byc w ciazy, wspominam z takim... Nie wiem jak to ujac. Tak mi troche przykro ze to juz minelo i niestety nie wroci, bo trzeciego nie planujemy. Mimo, ze mialam straszne mdlosci, w drugiej ciazy to jakos do 15-16 tygodnia wymiotowalam, mialam tez cukrzyce, w drugiej od poczatku... Bole kregoslupa, bioder, bylo mi niewygodnie, tak standardowo:) druga ciaze znioslam jednak troche gorzej, ale i tak uwazam, ze to cudny czas (2 i 3 trymestr), kochalam te ruchy, kopniaki, podobam sie sobie z brzuszkiem... Fajnie bylo:)

Gość gość
ciąza to coś cudownego dla kogoś kto za życiowe osiągnięcie uważa spłodzenie i urodzenie dziecka.I żeby nie było że nie wiem wiec nie powinnam się wypowiadać.Wynosiłam,urodziłam dwoje dzieci,ale jak czytam takie farmazony to aż mnie zęby bolą.Przez lata zaobserwowałam jaki typ kobiet głosi takie herezje.

Gość gość
To widać, bo jedne kobiety są po prostu w ciąży, uznają to jako stan przejściowy, który trzeba przetrwać by mieć upragnione dziecko. A inne są W CIĄŻY i zachowują się jakby tylko one były i miały urodzić, taki typ księżniczka, a z wózkiem to chodzą jak pawie:D

Gość gość
A weź.... Żeby mnie przypalac mieli nigdy więcej ciąży.... Bliźniaki od 30 tyg często szpital żadna pozycja nie jest odpowiednia do siedzenia leżenia czy czego kolwiek. Cudowne są ruchy w brzuchu it p ale ja już poproszę o dziecko nazawnatrz i możliwość położenia się na plecach bez zawrotow głowy itp.

Gość gość
Stan przejsciowy, przetrwanie ? Dla mnie to wydarzenie w zyciu i traktuje to tak zeby czerpac z tego szczescie. Ty to w ogole zycie bierzesz za takie przetrwanie ?

Gość gość
Najlepsze przed wami debile. :D jak bachorek posra sie a pozniej jak w szkole trafi w towarzystwo alkoholikow, cpunow i palaczy i stanie sie jednym z nich. Ale powodzenia. :D BO bachorki to nieopisane szczescie.

Gość gość
Mimo że nie najlepiej czułam się vw każdej swojej ciąży to dla mnie wyjątkowy czas uwielbiałam brzuszek i zawsze z niecierpliwością czekaliśmy na maluszka ,szkoda że już nie będę w ciąży.... To był dla nas bardzo wyjątkowy stan ale nigdy nie wymagała by inni traktowali mnie wyjątkowo i ulgowo teraz niektóre kobiety oczekują by traktować je po królewsku i są niekiedy agresywne przykry obrazek a szacunek należy się wszystkim.

Gość gośćkali
Nie mogę sobie tego wyobrazić ( jak w tytule). Jestem w pierwszej ciazy, ciąża bliźniacza i nigdy więcej! Jestem w 8 tyg. I ciagle czuje się wyczerpana, cały czas mi niedobrze i wymiotuje, leżę całymi dniami bezsilna.... zazdroszczę tym co cieszą się tym czasem !!!