Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanda89

Pierścionek zaręczynowy za 300zł... jestem wściekła

Polecane posty

Gość gośćpann
Gość 19.47 - w punkt...

Gość gość
Białe złoto też jest ok.

Gość gość
Kilka kafeterianek, miedzy innymi Bazienka, przywraca mi wiarę w kobiety. Wiarę w to, że chociaż myśleę o sobie jak chłopak z wypowiedzi to jednak mam szansę trafić na normalną kobietę :) Dzięki!

Gość gość
Fajnie wiedzieć, że istnieją jeszcze frajerki. Nie zakładajcie później tematu pt. "Mąż mnie nie szanuję. Siedzę zdziwiona już przez tydzień O.o "

Gość gość
tematów*

Gość gość
Myślisz idiotko że jak ci kupi pierścień za 3 koła to automatycznie będzie cię szanować? Generalnie dyskusja z doopy, co druga płacze że frajer się nie oświadcza a jak w końcu złapią takiego głupca co to zrobi to znów kwęki że pierścień nie taki, na złe kolano klęknął I ogólnie nie ma czym pochwalić się przed równie pustymi koleżankami. Mam dobrą radę - hajtajcie się z kobietami. Wtedy wszystko będzie idealnie zaplanowane i zrobione.

Gość gość
Musi byc diamend wienkszy niż ma Karyna i Dżejsika z klatki obok!

Gość gość
22:30 dobrze wiecie, że to nie o to chodzi. Facet, któremu zależy nie wyskoczy z pierścionkiem za 50-300 zł. Pierścionek może być mały i wyglądać skromnie ( jak ten z linku ), ale nie będzie to g****o z cyrkoniami.

Gość gość
Kobieta której zależy nie będzie zwracała ba takie coś uwagi.

Gość gość
durna dziewucho polecasz trwały materiał i jednocześnie twierdzisz ze nieważne czy za 50 zł czy 5000. Przeczysz sama sobie, jaki z trwałego materiał kupisz za 50 zł, metalowy? myślisz czasem frajerko?

Gość gość
kobieta której zalezy będzie chciała wiedziec że jemu też zależy. Jak kupi byle co, to niby zależy? Ja się nigdy nie staram jeśli mi nie zależy na kimś i takiej osobie nigdy nie dałabym czegoś drogiego. Tylko jestem z tych co nie dają najtańszego szajsu więc nie daję nic, bo to żenada dawać komuś najtańszy szajs, nawet jeśli się kogoś nie lubi

Gość onaona89
a daj spokój. Mam droższy pierścionek ale jakie to ma znaczenie? nie bądź materialistką. ja swojego czasem nie lubię nosić bo się boję, że ktoś mnie obrabuje

Gość gość
11:01 prawda :D

Gość gość
ja nie dostałam pierscionka, ba- nawet nie miałam zareczyn. Po prostu ustalilismy date slubu za 3 miesiace i juz mija 5 lat po slubie w szczesciu. Nie nosze bizuterii, obraczek rowniez nie nosimy

Gość gość
Mój były mąż też kupił mi na zaręczyny pierścionek za ok. 300 zł. Jedna koleżanka mi poradziła, zostaw dziada. Ale ja się na nią wkurzyłam, że nie, że miłość ważniejsza i takie tam pierdoły. Później się okazało, że mnie cenił tak samo jak ten pierścionek. A już najgorsi są faceci, których stać na droższy, ale są skąpi.Od takiego uciekać.

Gość gość
srebrny za 10 zł?? Hahaha dobre. Chyba srebrnego koloru.

Gość gość
jak sprawdziłaś ten pierścionek? ja pracuje w lombardzie i kupujemy złoto,często przychodza kobiety żeby spytać ile coś jest warte,ponieważ kupujemy wyłącznie złoto nie liczymy ceny kamienia,jakikolwiek był,tak więc za pierścionek z diamentem o wadze z kamieniem 5 gram mówie że dam 240 zł.80zł/gram złota,1 gram na oko odliczam za kamień.jak kupię to daję znajomemu jubilerowi który fachowo wycenia i czesto okazuje się że sam kamień wart 3000zł. Tak więc wszystko zależy czy poszłaś po wycenę do zwykłego salonu jubilerskiego czy lombardu czy do fachowca od kamieni.

Gość gość
bazienko ja też lubie srebro,ludzie mi sie dziwują ze jak to w lombardzie pracujesz,masz tanie złoto a srebro nosisz? no noszę bo lubię,złoto jakos mi sie nie podoba,błyszczace kamienie też.Srebro tylko klasyczne bez żadnych błyskotek, jak juz to jakis kamień bursztyn czy opal albo zielony agat. Na zareczyny dostałam pierścionek z białego złota robiony na zamówienie,wysadzany właśnie drobnym zielonym agatem. Wiem doskonale ile kosztował bo przecież sie na tym znam-jest ciężki 9 gram złota, koszt około 1200-1300 plus 200 robocizna.Tani? moze bo mojego faceta stać na brylanty,doceniam jednak że nie poszedł na łatwizne a dał coś co faktycznie mnie zachwyciło.

Gość gość
Ja w zyciur nie dostałam żadnego prezentu, czasami tylko kwiaty. Nie patrzyłam na kase, prezenty były nie ważne. Ale sama robiłam mu prezenty. Po 3 latach kopnął mnie w d... . Żeby to jeszcze do innej odszedł, młodszej, ładniejsze. .... Ale nie, po prostu niechcial się źenic, bo go to przytłaczalo. Więc problem pierścionka za 300 zł to żaden problem.

Gość gość
Wszystkie laski, które nie dostają prezentów twierdzą, że nie lubią kwiatów i biżuterii :P Jasne...

Gość gość
Pierścionek za 300zł ma tyle samo wspólnego z pierścionkiem zaręczynowym co wyrób czekoladopodobny z czekoladą.

Gość Życzliwy Jan
Bazienka Ale ty masz zryta psychikę. Nie wiem czy jesteś bardziej głupia czy po prostu, i najzwyczajniej w świecie tępa. Hahahahahahaha Proponuje: naukę języka polskiego od podstaw wraz z fundamentalnymi zasadami życia w społeczeństwie. Jednak skoro jesteś aż tak rezolutnym stworzeniem i posługujesz się narzędziem jakim jest internet to oddaj ludzkości to przysługę i powieś się. Pozdrawiam.

Gość Gosciulko
Bazienka Ale ty masz zryta psychikę. Nie wiem czy jesteś bardziej głupia czy po prostu, i najzwyczajniej w świecie tępa. Hahahahahahaha Proponuje: naukę języka polskiego od podstaw wraz z fundamentalnymi zasadami życia w społeczeństwie. Jednak skoro jesteś aż tak rezolutnym stworzeniem i posługujesz się narzędziem jakim jest internet to oddaj ludzkości przysługę i powieś się. Pozdrawiam.

Gość gość
Cieszę się, że nie dostałaś droższego, perły przed wieprze, nigdy.

No właśnie powinnaś się cieszyć, że w ogóle chce się żenić, bo dzisiaj to coraz rzadsze. Poza tym jak ci się podoba to co cię obchodzi cena? To że inne mają pierścionki za 3 tysie nie znaczy, że ty musisz mieć. Chcesz żeby ci złodziej na ulicy palec obciął razem z pierścionkiem? Serio? No to nie marudź.

Gość gość
A masz pewność że kosztował 300zł? wiesz może wybierając go myślał że taki pierścionek Ci się spodoba i jest w Twoim stylu?? Duży kamień nie musi być drogi i na odwrót. Czasem małe, delikatne pierścionki są dużo ładniejsze, mają więcej elegancji i klasy niż te duże. jeżeli jednak zdecydujesz się na rozmowę z nim o nowym pierścionku to doradzam Ci pooglądać pierścionki na www.gdziewesele.pl masz tam duży wybór jubilerów :)

Gość gość
Dostałam złoty - tańszy, delikatny, sama sobie wybrałam. Jestem w szoku, że miarą zaręczyn sa pierścionki za 3 tys...

Gość gość
Pierścionek kupuje się raz na całe życie powinien byc pirządny tu nie chodzi o kwotę w tysiacach ale porządny pierścionek kosztuje od 1tys<. Też tak kiedyś uważałam jak większość tu że liczy się gest, nic bardziej mylnego i uświadomił mnie facet handlujący biżuterią. Poradził by kupić pierścionek w lombardzie jeśli nie stać jest na zakup u niego i zainwestować w to bo kamienie lubią odpadać a pierścionki z wyższej półki są lepiej profilowane i mają trwalsze kamienie. Uważam, że jeśli facetowi zależy dowie się co posłuży jego ukochanej na resztę życia jeśli traktuje sprawe niepewnie kupi co mu podleci aby nie przepłacać bo i tak nie wiadomo ile ta relacja potrwa. Mój facet mierzył w porządną biżuterię i jestem mu za to wdzięczna. Koleżanka z pracy po 2 latach oddawała zaręczynowy do naprawy gdyż straciła kamień w sumie naprawa wyszła niewiele mniej niż kosztował sam pierścionek z tego co mówiła. Jeśli liczy się gest to przyjmujcie pierścionki z odpustów skoro jesteście takie umoralnione. Ja bubli za 2 zł nie wręczam wolę odpuścić w ogóle prezent rok w rok a po jakimś czasie odłożyć i kupić w prezencie coś konkretnego. to samo tyczy się pierścionka. nie dajcie sobie wmówić że nie da się odłożyć na porządny pierścionek to można zaplanować decyzji nie podejmuje się w 1 dzień.

Gość gość
A ja dostałam pierścionek zaręczynowy z szafirem :) dokładnie taki jak kiedyś sobie na https://wkruk.pl/zareczyny upatrzyłam, przepiękny. Delikatny taki ale z klasą, według mnie właśnie takie powinny być pierścionki

Gość gość
Nie rozumiem problemu, tym bardziej,ze co z tego,ze dostalam bardzo stary pierscionekj po prababce z brylantami, najpierw bal,m sie go nosic, bo antyk i cenny, potem mi palce zgrubialy, wiec tez nie nosilam, w koncu tak go gdzies zadzialam, ze nie mam pojecia , gdzie jest. Pewni gdzies go znajde, ale tylko po po to,zeby pzrekazac synowi , jak sie bedzie oswiadczal. .Poza tym nie nosze pierscionkow, bo nie lubie, obraczki zreszta tez. To byl pierscionek rodzinny, ale jakby moj narzeczony mial wydac kupę naszej przyszlej kasy , wcale by mi sie to nie podobało. Oboje nie nosimy obraczek i jestesmy bardzo dobrym malzenstwem od wielu wielu lat. Jakie znaczenie ma pierscionek, a tym bardziej jego cena, to tylko przedmiot...