Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy aby dziecko sie dostalo do przedszkola musze byc zameldowana

Polecane posty

Gość gość

Wraz z corka jesteśmy zameldowane u mojej mamy, mąż u swojej mamy. Mieszkamy we trojke w mieszkaniu " wynajmowanym " od teścia i nie jesteśmy zameldowani. Czy aby dziecko się zostalo do przedszkola na naszym osiedlu musimy byc zameldowani? Czy ma to znaczenie co do kolejności przyjęć itp?

Gość gość
Nie ma już obowiązku meldunkowego. Podajesz adres zamieszkania.

Gość gość
Meldunek nie ale noże mieć znaczenie gdzie odproeadzacie podatki jeśli np są to miejsca odmienne od tego gdzie wynajmujecie i chcecie się dostać do przedszkola.

Gość gość
obowiązek meldunkowy jest nadal,zanim wprowadzicie kogoś w błąd sprawdzie info. Ja dawałam córkę dwa lata temu do przedszkola to pierszeństwo miały dzieci zameldowane w rejonie,wystarczył czasowy.

Gość gość
A ja zapisywalam syna teraz i niemialo znaczenia zameldowanie. Nie chcieli nawet aktu własności którym dysponowalismy że kupiliśmy dom 700m od przedszkola i nie zdążyliśmy się przemeldowac między dzielnicami. Znaczenia miało ze doprowadzamy podatki w Warszawie ile mamy dzieci itp a nie to gdzie jesteśmy zameldowanie.

Gość gość
a jak sprawdzali te podatki? żądali zaświadczenia z US ?

Gość gość
przecież podatki odprowadza się w urzędzie najbliższym miejscu zameldowania.

Gość gość
Chcąc otrzymać punkty za podatki i za dochód na osobę trzeba było przedstawić PIT z zeszłego roku.

Gość gość
Nie przecież możesz być zameldowanym np w Radomiu a podatki płacić tu gdzie mieszkasz np w Warszawie. Niewiem jak jest w innych miastach co do rejonizacji itp. Wiele może się różnic. A znaczenie największe i tak mają znajomości i ilość dzieci itp.