Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stressedgirl

Badania hormonalne a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Stressedgirl

Jakie badania hormonalne (i zwykle) należy zrobić przed rozpoczęciem brania tabletek (i nie tylko, moga byc plastry itp) antykoncepcyjnych i w której fazie cyklu? Zdecydowanie straciłam zbyt duzo zdrowia i pieniedzy przez ginekologów ktorzy przepisywali mi tonę leków antykoncepcyjnych bo których czułam sie okropnie, miałam przepisane tabletki sylvie 20, które brałam długi czas i moje miesiączki były milion razy gorsze niz przed rozpoczęciem brania tabletek. Jakis czas temu je odstawiłam i jak ręka odjął. Jednak teraz chce rozpocząć współżycie i potrzebuje pójść do ginekologa który dobierze mi tabletki na podstawie moich badań, tylko właśnie nie wiem jakie badania powinnam zrobić i w której fazie cyklu, a chciałabym isc juz do ginekologa z tymi badaniami

z tego co wiem to musisz mieć skierowanie na takie badania od ginekologa... nikt nie zrobi badania na ładne oczy ;/ moze po prostu pomyśl o zmianie ginekologa skoro miałaś takie przejścia i żaden nie proponował innych rozwiązań. najwyraźniej jest problem z hormonami... moze powinnaś przyjmować mniejszą dawkę skoro organizm tak dziwnie reagował. są przecież w tej chwili bardzo różn alternatywy - słysząłaś o wkładce levosert ona uwalnia tylko jeden hormon i działa domiejscowo więc interakcja z organizmem jest naprawde ograniczona do minimum... zapytaj o takie rozwiazanie podczas wizyty