Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus zauważyliście

Polecane posty

Gość gość

że teraz większość kobiet zakłada alimenty ojcu swoich dzieci, mimo, że razem żyją, zamiast wpisywać ich do dochodu? Znalazły sobie sposób jak dostać 500+.

Gość gość
mi duzo pomaga te 500 plus. bez oporow moge kupic cos dziecku. zapisalam ja na nauke plywania. co mozna zrobic za wyplate 1500zł wielkie nic.

Gość gość
a ja mam wypłatę 1500 zł + 300 zł alimentów i mnie pieprzone cholerne małpy pisowskie nie dają na dziecko, codziennie się modlę o to aby ich szlag trafił

Gość gość
g****o wiesz. chodzi o zmiane przepisow w swiadczeniu wychowawczym.

Gość gość
Ale jaka jest zmiana w świadczeniu?

Gość gość
22.13 Wiem o nowych przepisach. Trzeba mieć albo alimenty albo wpisać partnera/ męża do dochodu ale dlaczego kobiety, które żyją z ojcem swojego faceta zakładają mu alimenty, skoro powinny wpisać ich dochód, bo razem mieszkają. To jest oszustwo.

Gość gość
Do gościa 22.49 Dokładnie! Mieli się wzìąć za te pseudo- samotne matki, a na takie cyrki pozwalają! Mieszkasz z ojcem dziecka, to jakie kużwa alimenty! Dość tej ściemy, to jest wspólne gospodarstwo domowe.

Gość gość
Szkoda tylko tych prawdziwych samotnych matek, którym dochód przekroczył o kilka złotych a tym pseudo-samotnym matką facet pomaga finansowo i jeszcze dodatkowo 500 plus dostaną, bo mu alimenty założą zamiast wpisać jego dochód. Nie ma sprawiedliwości.

Gość gość
Ja jestem z partnerem 13 lat, na corke mam alimenty od jakis 6 ! I tez sie na 500+ nie laplam!

Gość gość
08.08 To po co ci alimenty od niego?

Gość gość
9:13 ojcistwo uznalam dopiero gdy mloda miala 6 lat! Nie potrzebuje zwady i klotni. Jestesmy razem i pieniadze sa wspolne, ale w razie czego dziecko zabezpieczone! Zalezalo mu by uznac ojcostwo, a ja naprawde nie lubie i nie chce komplikowac sobie zycia! W sumie to bylo na zasadzie " a moze zrezygnuje" ale sie uparl, dopial swego, a ja by nie rzucac slow na wiatr... Slubu tez nie chce, bo w sumie papierek niewiele zmieni, poza ewentualnym nazwiskiem, a przy rozstaniu milion problemow! Milosc , zaufanie, szacunek nie wymagaja poswiadczenia na pismie! Mina Pani w urzedzie gdy ojcostwo uznawane bylo po 6 latach bezcenna! Oczywiscie musiala pouczyc ze z tego juz nie mozna sie wycofac, bla bla bla! Jej spekulacje zostaly uciete w chwili gdy mowie" ale niej Pani spojrzy, imie ojca podane przy urodzeniu jest takie same" a ze moj partner ma bardzo rzadkie imie, to troche jej minka zrzedla.

Gość gość
Tak chwalicie UK a myślicie że tam nie ma takich zapomóg ? Jakoś tam nie psioczą ludzie na to

Gość gość
a kto chwali uk? gdzie tu ktoś coś pisze o Uk? wyrwałaś się jak....