Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bełzebiusz

Prowokacja porodu w 7 miesiącu

Polecane posty

Gość Bełzebiusz

Jako alternatywa do cesarki. Cesarka ze względu na wielkość płodu. Taką opcję ma moja dziewczyna za granicą. Na mój rozum to chyba nie najlepsze rozwiązanie. Czy w Polsce też stosuje się podobne podejście?

Gość gość
To chyba żart. .. urodziilam w 35 tyg i ma wpisane wczesniactwo obserwacja na oddziale neonatologicznym itp to jakiej wielkości jest płód ze w 7 miesiącu chcą poród wywoływać... Przecież płuca są niezdolne do samodzielnej pracy.

Gość gość
Próbuję przekonać dziewczynę żeby urodziła w Polsce a nie w kraju 3go świata. Moje argumenty do niej nie trafiają. Mi zależy na tym żeby dzidziuś był zdrowy od urodzenia. Dochodzi do tego że chcemy mieć więcej dzieci i cesarka stawia pewne ograniczenia co do ilości.

Gość gość
Czyli chcecie mieć gromadkę wcześniaków? Czy Wy w ogóle jesteście odpowiedzialni?

Gość gość
Jak są wskazania do cc to trzeba cc i trudno nie każdy na gromadkę dzieci, chyba 3 to już piękna rodzina! Daj spokój autorze

Gość gość
Można mieć cc a potem poród naturalny to po pierwsze a po drugie można mieć np 3 cesarki a może drugie będą bliźniaki co za durne założenie to lepiej mieć dziecko chore które spędzi w szpitalu np 2 mieosace ciągle ko trolle itp bo z założenia chce się mieć dużo dzieci...