Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy odwazylybyscie sie kupic jajka z wolnego wybiegu w biedronce?

Polecane posty

Gość gość

Bo mój znajomy twierdzi,ze tam jajek by nie kupił bo by się bal,ze stare zbuki i najgorszej jakości Klatkowych nie kupuje wiec pytam o te z wolnego wybiegu Wiem ,ze produkuje je producent o nazwie polskie fermy.

Gość gość
Nie kupuję w marketach typu Biedronka, Lidl: owoców, warzyw, jajek. Bardzo rzadko kupuję mięso, pieczywo, chemię. W ogóle rzadko bywam w takich miejscach. Więc...nie kupiłabym tych jajek.

Gość gość
To gdzie kupić dobrej jakości jajka jeśli nie mam dostępu do wiejskich? Czy nie ma takiej fermy gdzie serio jajka sa okey?

Gość gość
Są jajka z wolnego wybiegu. Sama kupuję, pakowane po 6 sztuk.

Gość gość
A dlaczego nie? pewniejsze, niz na rynku, gdzie nie ma nad tym zadnej kontroli. Czy stare latwo poznac zanurzajac do wody- ( jest przynajmniej data zniesienia) kupowalam nie raz ,stare nie byly.

Gość gość
Od kilku lat kupuję, nic nam nie wyrosło.

Gość gość
Ale nie pieprzcie ze jajka z biedronki są dobre Chyba logiczne ze jaja dla tego marketu sa gorsze niz normalne jaja.

Gość gość
To tak naprawdę chodzi o dobrostan kur bardziej niż o jaja jako takie i ich jakość, jeżeli chodzi o ten podział. Jak nie kupujecie od "baby", to naprawdę nie ma różnicy w jakm sklepie

Gość gość
A ja się boję tych super eko jajek od rolnika. Boję się, że będą zapłodnione:D Wolę fermowe z pieczątką

Gość gość
1.Biedronka ma mozliwosc skontrolowania dostawców- targowisk czy prywatnych dostawcow nie skontrolujesz. 2. Takze data znisienia jest tam bardziej wiarygodna, bo mozna zrobic kontrolę. 3. A czy stare czy swieze latwo sprawdzasz, wsadzajac do wody. Ciekawe, skad znajomy bierze super pewne jajka, Ma kurę?