Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jula9797

CZy można zajść w ciąże 3 dni przed okresem?

Polecane posty

Gość Jula9797

Uprawiałam seks z chłopakiem 3 dni przed okresem. Oczywiście z prezerwatywą i raczej nam nie pękła. Okres mam regularny. Po 3 dniach dostałam normalny okres ale po ok 3 tygodniach od tego zdarzenia (dzień przed owulacją) dostrzegłam śluz koloru brunatnego. Przeczytałam ze przy owulacji może coś takiego wystąpić ale również przeczytałam ze to może być plamienie implantacyjne .. miałyście tak? Która możliwość jest bardziej prawdopodobna?

Gość gość
Będziesz wiedzieć po 9 miesiącach.

Gość Cleo1976
Tak.Można.Jeżeli ten okres ma wynikać z teoretycznych obliczeń, a nie z obserwacji owulacji.

Gość gość
Nie pokladaj zaufania w regularnosc okresu, zawsze moze wystapic podwojna owulacja. Zapoznaj sie ze sluzowo-termiczna metoda wyznaczania dni plodnych i owulacji albo uzywaj testow.

Gość gość
plamienie implantacyjne po kilku tygodniach ? skąd się urwałaś?:D

Gość Cleo1976
Plamienie implantacyjne zazwyczaj występuje między 7 a (maksymalnie) 14 dniem po zapłodnieniu i dlatego często bywa mylnie uważane za wcześniejszą lub lekko opóźnioną miesiączkę.Z reguły jednak trwa 1-3 dni i najczęściej jest mniej obfite niż krwawienie miesiączkowe.Ps.Urodziłam troje dzieci i nigdy nie miałam plamienia implantacyjnego.:)

Gość Jula9797
Na wszelki wypadek zrobię test, nigdy nic nie wiadomo. A tak będę miała czarne na białym i sama siebie uspokoję ;) dzięki za odpowiedzi

Gość Cleo1976
Plamienie w kolejnym cyklu wskazuje na owulację, nie na ciążę!:)