Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uciekłam z domu na koncert, czy zrobić to ponownie?

Polecane posty

Gość gość

Hejka! Mam 14 lat i tego lata ucieklam z domu na 2 dni, żeby jechac na koncert Marilyna Mansona w Katowicach. Oczywiście miałam świetne wymówki i planowałam to od pół roku. Pojechałam niby na obóz. Rodzice nic się o tym nie dowiedzieli. Mieszkam ok. 200 km od Katowic. Chcę uciec ponownie na koncert Mansona tylko teraz stawka większa - ponieważ to jest w Pradze (ok. 500 km skąd mieszkam) niby pojechalabym ze starsza od siebie znajomą, ale nic bym o tym nie mówila rodzicom. Co myslicie o tym? Tylko nie piszcie komentarzy typu to jest niebezpieczne albo poproś rodziców żeby z toba pojechali - nie pojadą, bo takie komentarze w niczym nie pomogą.

Gość trzeba zaszaleć
jedź, raz się żyje

Gość gość
Po d***e powinnaś dostać.

Gość gość
Nie jedź, bo to głupota. Mój 15 letni siostrzeniec uciekł z domu na 3 dni do jakiejś dziewczyny poznanej w necie. Chciał do niej sam jechać 300 km, rodzice nie pozwolili mu więc uciekł. Zgłosili to na policję, gdy nie wrócił na noc. Gdyby tego nie zrobili, sami mieli by problemy, gdyby coś mu się stało. Namierzyli jego telefon na dworcu, policja go zwijała z peronu. Ma teraz problemy, dozór kuratora. Nauczyciele, sąsiedzi byli przesłuchiwani czy coś się złego w rodzinie nie dzieje. Ludzie myśleli, że może go biją, molestują, a jemu się po prostu zachciało znajomości z neta. Nastolatki, które notorycznie uciekają z domu kończą w poprawczaku.

Gość rada ode mnie
ucieknij ale telefon zostaw w domu, kup prepaida gdzieś na miejscu to cie nie namierzą, a rodzicom napisz kartke że wrócisz za pare dni, aby nie pękali

Gość to jak czip w doopie
trzeba być debilem aby brać ze sobą telefon uciekając gdzieś, łatwo was nakryją

Gość gość
Skąd ta rada? Z poprawczaka piszesz?

Gość gość
Skąd wyście się urwali - teraz wszystkie numery są rejestrowane. Poza tym skąd 14 latka ma kasę na koncert, bilet, nocleg itd? Hmmm? Jeśli ktoś ci funduje to wszystko, to nie bezinteresownie, tylko będzie wymagać czegoś wzamian - to chyba oczywiste? Uważaj z kim się zadajesz....

Gość gość
14 latka sama za granicą? By jechać za granicę, musisz mieć paszport. Jak Cię czeska policja albo straż graniczna będzie chciała wylegitemować, a nie będziesz miała dokumentów, to problem będzie bardzo wielki za nielegalne przekroczenie granicy. Dorośli mogą na dowód się przemieszczać po Europie, ale dzieci dowodów nie mają, więc muszą na paszport.