Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malawania

Skutecznosc prezerwatyw

Polecane posty

Gość Malawania

Witam chciala bym sie dowiedziec jaka skutecznosc maja prezerwatywy i skad sie bierze ten % nieskutecznosci ? Czy on jest liczony na peknie, zsuniecie, pozniejsze zalozenie ? Kochalam siezeswoim chlopakiem i bedac u lekarza stwierdzil ze albo dostane okres albo jestem w ciazy, ale zadnych objawow jak na okres nie mam jedynie tudzien temu wieczorem pobolaly mnie piersi wlasnie jak na okres, chlopak mnie zapewnia zewszystko jest okej i ze pilnowal isprawdzal Jakie moze byc prawdopodobienstwo ciazy? Pomocy

Gość gość
Ja nie ufam prezerwatywom, jakoś tak po prostu pękają no i są niewygodne... JA to jestem zwolenniczką antykoncepcji prawie 100 - procentowej. Ostatnio ginekolog przepisała mi pigułki Vines, niby mało inwazyjne, bo mało hormonów i chyba coś w tym jest bo czuję się świetnie :)

Gość gość
W gumie twoja piz.a nie dostaje przyjemności i jeszcze możesz zaskoczyć.

Gość carycka
Sa bardzo skuteczne, i chronia tez przed zakazeniami. Pękają wtedy gdy jest za sucho. Kup do tego lubrykant na bazie silikonu.

Gość Cleo1976
Tak.Ten % nieskuteczności dotyczy przede wszystkim sytuacji, gdy prezerwatywa pęknie, zsunie się, lub-co się zdarza najczęściej-została założona zbyt późno.Według fachowców z sympto.org-którzy zalecają łączenie prezerwatywy z obserwacją cyklu - stosunek, gdzie prezerwatywa nie była używana OD SAMEGO POCZĄTKU należy uznać za niezabezpieczony.