Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

byłam w mops złozyć wniosek

Polecane posty

Gość gość

i jednak to jest prawda z tą patologią,jeszcze nigdy nie widziałam tkiego skupiska patologi,matek z wózkami i z cygarami,a nawet z piwem!! rynsztokowy słownik,jedno dziecko wyło cały czas,przez bite 4 godziny,a było ich dwoje,on w domyśle ojciec i ona,nie wiem czemu jedno nie mogło zabrać dziecka do domu,na spacer. Zaczynam rozumieć tę cała niecheć społeczna do 500 plus. Powiedzcie mi ze zabiercie 500 plus bo nie chcecie dawać patologi to nie będę zła ,serio

Gość gość
o ja pierd... no takiego typu babay były w mopsie,czułam sie tam jak na melinie,poza na były tylko dwie normalne osoby,trzy,bo jedna pani była z synkiem,supergrzecznym i zadbanym.

Gość gość
Dlatego ja nie pobieram tego zasilku. Decydujac sie na dzieci najpierw zastanowilam sie czy mnie na nie stac. Nie potrzebuję od państwa ochłapów i tym samym znizac sie do poziomu patologii. Mam 4 dzieci i stac mnie na to, aby zapewnic im godne życie. Zapracowalam z mężem na to uczciwie. Mam nadzieje ze ten program szybko sie skonczy i w koncu nieroby zaczna pracowac na swoje utrzymanie i swoich dzieci.

Gość gość
A ja, mamo czwórki dzieci, uważam, ze powinnaś pobierać, bo skoro stać was na większa rodzine, tzn, ze pracujecie i płacicie podatki. Wczoraj słuchałam jak starowiny na ławce zachwalały PiS i jesCze sie mnie pytały czy pobieram (mam jedno dziecko). Oczywiście, ze nie, bo mnie sie nie należy. Tak jak części kombinatorów.

Gość gość
15.42. to ja, mama czworki dzieci. Ja wiem, ze placimy podatki i nam sie nalezy, z naszych peniędzy utrzymujemy patologie ale nie chce stać wsrod nich w kolejce po zasiłek ani prosic sie o łaskę. Ludzie powinni sami zapracowac na swoj byt a nie wyciagac łapy po to, co im sie nie nalezy. Znam kobiete ktora ma 5 dzieci, pobiera kosiankowe, 500+ na kazde z dzieci czyli 2500zl bo jej bolec oczywiscie nie pracuje. Nie sadze ze ten program dlugo potrwa. Nasze Panstwo nie ma tyle kasy zeby utrzymywac nierobow. Jeszcze kiedys te patologie beda piszczeć, szkoda tylko dzieci.

Gość gość
I jeszcze jedno, jak dawac to wszystkim matkom, niezaleznie czy ma jedno czy 8 dzieci. Bo nieraz matki z jednym dzieckiem, ktorych dochod przekroczy 5zł nie dostana nic i maja mniej niz, te ktore mnoza sie dla 500zl

Gość gość
mnie gdyby było stać to bym pobierała i oddawała uczciwie pracujacym samotnym matkom,mam taka sąsiadke,przekracza o 27 zł,pracuje,dwoi sie i troi zeby dziecko miało normalne życie,a patologia z klatki obok nastukała czwórkę ,nic nie robią całymi dniami tylko wynieśli fotele przed klatkę (ławkę poniszczyli ) siedzą z browarem i papierochem,nawet tym dzieciom obiadu nie ugotuja.Było to zgłaszane do mops,ale jak widać bez skutku.

Gość gość
wy baby to jestescie piertolniete,kura go mać ,niedać wam to k***a zle namioty pod sejmem rozstawiają ze dzieci biedne mdleja z glodu w szkolach,a k****,dać im to inne krowy drom ryja zeby im zabrać ,ja sie pytam kto was rodzi ze takie p****y z was na świat przychodzą no kto?:-D

Gość gość
nie mogą teraz zabrać 500 plus i już nie chodzi o darcie mord,a o płynnosć finansowa rodzin. Przecież to 500 plus nic w tej chwili nie pomaga,nie wiem jak inni ale ja prowadzę dokładnie domowy budżet i za kwotę 1000 zł jestem w tej chwili w stanie kupić tyle samo co za 500 zł przed wejsciem tego chorego dodatku.

Gość gość
o żesz k***a dobra dziara :D:D a ten złom na paluchach to po co? żeby dzieciaka przy przebieraniu poharatać?

Gość gość
jaka dziara? ocb?

Gość gość
dziara z tego linku co powyżej ktoś wkleił. A tak bez chichów śmichów zobaczcie sobie to,to jest dopiero tragedia,baba nawalona w trzy d**y wyje do kamery że ona chce dziecko odzyskać bo 500 plus jej dadzą. https://www.youtube.com/watch?v=Em09cKU7HYw

Gość gość
gość dziś dziara z tego linku co powyżej ktoś wkleił. A tak bez chichów śmichów zobaczcie sobie to,to jest dopiero tragedia,baba nawalona w trzy d**y wyje do kamery że ona chce dziecko odzyskać bo 500 plus jej dadzą. https://www.youtube.com/watch?v=Em09cKU7HYw x szok,brak słów,reportaż z 2016,ciekawe co z tym chłopczykiem,przeciez ta k***a powinna pójsć siedzieć za narażenie dziecka na utrate zdrowia,przez jej chlanie chłopczyk ledwo widzi,a napierdzielona jest na tym reportażu równo.

Gość gość
chłopczyk bardzo chory ,nie chodzi sam,upośledzony umysłowo i fizycznie,teraz urodziła drugie dziecko które jest przy niej bo w podobnym stylu jak w powyzszym reportażu zarzeka sie ze nie pije.

Gość gość
dramat,dlaczego nikt nie kontroluje tych rodzin? ja biore 500 plus ale nie mam nic przeciwko żebym dostawała bony żywnosciowe zamiast kasy,przecież żywnosć i tak trzeba kupić a czy ja ja kupie za bon 500 plus czy za gotówkę to bez znaczenia.

Gość gość
a ja nie chcę żadnych bonów,odkładam dzieciom kase z 500 plus,mam im bony odkładać??!!

Gość gość
jessu przecież możesz im odkładać z wypłaty a z 500 + kupić żarcie,na jedno wychodzi.

Gość gość
skoro miały by być bony to nie bedzie żadnej wypłaty to jak mam odłożyć geniuszu?

Gość gość
gość dziś skoro miały by być bony to nie bedzie żadnej wypłaty to jak mam odłożyć geniuszu? X :D :D

Gość gość
Dlatego ja wysłałam przez internet.

Gość gość
a za co kupowałąs żarcie jak nie było 500+ ? chyba za wypłatę z pracy,za rente ,emeryturę czy ciul wi,skoro żyjesz to żarcie musiałaś kupować.Geniuszu.

Gość gość
Dokładnie, ja też złożyłam wniosek przez internet, nie mam ochoty na spotkania z takimi ludźmi.

Gość gość
nie każdy może przez neta,ja składałam na jedynaka,do tego mój maż nie żyje,wiec musiałam pokazać akt zgonu,zaśw o dochodach,oświadczenie że mieszkam w wawie i inne piertółki.

Gość gość
a ja chciałam złożyć przez neta to mi wyskakiwał nieprawidłowy pesel,musiałam pójść i odstać 4 h w kolejce z towarzychem jak w temacie

Gość gość
A ja złożę sobie we wrześniu wtedy będzie luźno. Przeżyję miesiąc bez 500+ :-)

Gość gość
ja też skłądam we wrześniu nie jest debilka której życie się zawali jak dostanie świadczenie miesiąc pózniej.