Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najpierw muszą się 'wyszumieć' do czterdziestki, a potem lament że niepłodne.heh

Polecane posty

Gość gość

Gdzie tu logika?

Gość gość
nie rozumię, ale zużytej 40stki na żonę nie wezmę.

Gość gość
Już Ci lepiej Autorko- młodociana matko??

Gość gość
Jaka młodociana matko? Nie mam jeszcze dzieci, acz fakt, jestem w trakcie starań. Ja bardzo chcę mieć dziecko. Co rozumiesz poza tym przez pojęcie młdociana? Ile twoim zdaniem muszę mieć lat żeby być młodocianą? Może 30? :P

Gość gość
nieplodnosc nie ma lat wiec chybiony tytul tego provo.Moze tyczyc każdej/każdego w dowolnym wieku.

Gość gość
Oczywiscie ze nieplodnosc ma lata... Co ty pier..... Jest to oczywiste ze po 25-27 roku zycia z roku na rok sa mniejsze szanse a pod 40 to juz zadko kiedy bez hormonow wspomagajacych sie da. Autorka nie ma na mysli nieplodnosci niezwiazanej z wiekiem, chyba temat jest jasny. Ja tez mam takie znajome ok 40-42 co sie obudzily teraz i jest placz i wydawanie grubej kasy na invitro itp. A jednej sie spytalam wprost czemu sie nie zdecydowala na dziecko wczesniej jak mi plakala w kolnierz, a ma partnera od 15 lat tego samego i zakochani i ustatkowani, to mi debilka powiedziala ze ona myslala ze dopuki kobieta ma okres to jest tak samo plodna, ni ja ciez pier.... Niewiedzialam czy sie smiac czy plakac. Drugiej sie udalo za 4 invitro a przy porodzie prawie sie przekrecila na tamten swiat. Ale sie wyszalaly ile wlezie obie. Ja rozumiem ze jak sie nie poznalo odpowiedniej osoby to sie czeka ale jak sie czeka z egoizmu i lenistwa to potem sie trzeba liczyc z tym ze bedzie trudno albo nic w ogole nie bedzie. Dodam ze to nie w polsce takie kretynki, bo u nas dziewczyny jeszcze maja zdrpwe podejscie do zycia, ale tutaj (hiszpania) to zyja jak nastolatki do czterdziechy a potem zonk. Ja sama urodzilam w wieku 30 lat, i pozniej nizsobie kiedys tam planowalam no ale zwiazek dlugoletni nie wyszedl i jak poznalam obecnego partnera i juz meza to odrazu byla gadka o rodzinie bo mlodzi sie nie robimy tylko na odwrot.

Gość gość
chcesz miec dzieci teraz - miej, nikt ci nie broni, a co do decyzji innych - tylko oni za nie odpowiadaja

Gość gość
23:48 A co takiego innego oprócz dziecka mają twoi znajomi, że im tak zazdrościsz? Aż to kipi z ciebie... Tobie udało się tylko nogi rozłożyć :D

Gość gość
Wez, bo staruchy zaraz sie zleca i cie zjepia, ze teraz taka "moda", a ona sa takie modne. Wszystkie tu siedzace to doradczynie prezydenta, profesorki, a przynajmniej ordynatorki najwiekszych oddzialow w pl szpitalach. Kobiety sukcesu z willa pod Warszawa i 3 ferraari pod garazem. Ciekawe, ze polowa tych kobiet sukcesu u tesciowych katem pomieszkuje hahah

Gość gość
06.34 Moj wujek 60letni jest starym zgorzknialym kawalerem i uzywa dokladnie tych samych slow o wszystkich kobietach, ktore maja dzieci "ta to tylko tak nogi potrafila rozlozyc". Cala rodzina go unika i trzyma sie z daleka. Kazda rozmowa konczy sie awantura, bo on wie wszystko, a ty glupi/a i zamknij sie, bo nie masz wiedzy. Siedzi sam w domu i czyta ksiazki. A niech mu ktos tylko zle na PiS powie to dopiero ma przes/rane. Czyzby ten sam typ czlowieka ?

Gość gość
nie słyszałam o takich

Gość gość
06:56 tsk, ta "pani" powyżej to ten sam typ co twój stary wuj. Mentalna starość. Co to w ogóle za tekst: "potrafiła tylko nogi rozlozyc". Skąd w was tyle nienawiści? A wy jakie macie osiągi? Etat i kafeteria? Odrkylyscie lek na raka? Nie? To mordor w kubeł

Gość gość
23'48, a toś pojechala niewiedzą :( Dziewczyny 25-27 letnie sa już mnie płodne ? sorry,to w jakim wieku ma zajść w ciążę? jako nastolatka? tak wychodzi z twojego posta bez wiedzy elementarnej. Niemozność zajścia w ciążę a niepłodność to dwie rożne sprawy. Przyczyn,że w ciażę się zajść nie może jest mnóstwo,np.tez po stronie partnera i nim się ich (przyczyn) dojdzie,to czas leci .. Na Zachodzie ciąża w okolicach i po 40-tce to naturalna sprawa. O jakiej Hiszpanii ty mówisz? chyba koło Pcimia lub Wąchocka hihi.

Gość gość
Zachod ? Nowoczesnosc ? Od kiedy rodzenie w wieku 40 lat to nowoczesnosc ani to zdrowe ani ladne ... =/ I nie wymieniaj i nie stawiaj sie na rowni z mamami 30letnimi, bo to juz znaczna roznica.

Gość gość
Rozwin ta swoja teze niemoznosc, a nieplodnosc ? O niemoznosci nigdy nie slyszalam. Po roku bezowocnych staran o dziecko szukamy przyczyny nieplodnosci. Co to niemoznosc ? Skad ten termin kobieto z "wiedza" .

Gość gość
Przyczyn ,że oczekiwanej ciąży nie ma jest b.wiele, tez po stronie partnera.

Gość gość
9:20 nikt nie mówi, ze to nowoczesność. Na szczęście to tylko twoje zdanie,że cos jest ladne lub nie.

Gość gość
A propos "zachodu" przez tą "nowoczesnośc" USA (choć to nie jest jeszcze najgorzej) staje sie krajem latynoskim . A zachód Europy -Eurabią jak to ujeła trafnie pani Fallaci (akurat pochodząca z krainy kobiet rodzących pierwszy raz pod 40 tkę i z reguły tylko raz) .Odkładanie macieżyństwa do 40 to patologia nie tylko zdrowotna ale i społeczna .Dodać trzeba że i nasienie partnerów takie sobie bo w takich związkach partnerzy z reguły są starsi -dobrze po 40, koło 50 i wyżej .Poczytajcie o spadku jakości nasienia z wiekiem, kariotypach, wadach genetycznych (facetów też to tyczy) .

Gość gość
9:21 przecież to proste. Niepłodność to brak jajeczkowania. Niemożność natomiast może dotyczyć również innych zagadnień. Np braku odpowiednio grubego endometrium, lub innej wady. Jesteś płodna, ale zajść w ciążę nie możesz, bo istnieją czynniki uniemożliwiające zagnieżdżenie zygoty.

Gość gość
Co ty opowiadasz za glupstwa ? Nie ma czegos takiego jak niemoznosc. Nieplodnosci sa rozne przyczyny czy to endometrioza, PCOS, cykle bezowulacyjne, słabe parametry nasienia, niedroznosc jajowodow, niedoczynnosc tarczycy, wrogość śluzu. Jest nieplodnosc i bezplodnosc i jest miedzy nimi roznica.

Gość gość
Niepłodność to stan, który wynika z nieprawidłowości mechanizmów warunkujących zapłodnienie i zagnieżdżenie komórki jajowej. Przyjmuje się, że około 30% małżeństw jest niepłodnych.

Gość gość
Bez kitu kto pacnal o tej niemoznosci i niby 40 lat taka uczona z sukcesami. Wez obrazasz innych a sama madra nie jestes.

Gość gość
21:29 Zgadzam się. Odkładanie macierzyństwa do 40tki to jest patologia. Przez tę właśnie patologie robi nam się Europy ciapatolandia

Gość gość
Patologia to mamuśki z dziećmi gdzie każde z innego ojca. I brak chlopa zeby utrzymal rodzine.

Gość gość
Heheh samotne dyskotekowe 20letnie mamuski ;) szukajcie kolejnego jelenia

Gość gość
a co, napieprzyłaś w młodym wieku dzieci i żal ci, że inni mają luzik

Gość gość
23:48 -tobie kierwo to nic tylko w kołnierz sie wypłakiwać. Żebyś jakieś pokręcone urodziła, łajzo.

Gość gość
Jej sie nie urodzi, bo ona bezplodna.