Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym żeby istniała bezinteresowna miłość

Polecane posty

Gość gość

Ale nie istnieje i jak jesteś brzydka, chora i dziwna to zostaniesz sama :o

Gość gość
Istnieje, rodzicielska.

Gość gość
rodzice też mniej kochają jak jesteś nieudanym dzieckiem :o

Gość gość
istnieje.platoniczna,czysta,bezinteresowna ale nie kazdy chce ja przyjac

Gość gość
To prawda, szcza/my na nią bo za głupie jesteśmy żeby docenić :-(

Gość gość
Co to znaczy bezinteresowna? Że nie dostajesz nic w zamian? To toksyczna miłość. W miłości dwie osoby dają z siebie wszystko, dbają o swoją drugą połówkę pod każdym względem. To które nie chce nic dawać i oczekuje bezinteresownej jest pasożytem powoli zabijającym swego kochającego partnera.

Gość gość
bezinteresowna czyli bez interesu,duchowa ,ponad wszystkim,dotyczy dwóch osób które mają niezwykłą wiez i nie ważne ze urwie noge nieważne ze brak pracy bezplodnosc obojętnie co,wiez jest konieczna bez niej nie ma milosci ,bo tylko wiez daje poznanie i bliskość inaczej to wyobrażenia,ta wiez sprawia ze wszystko nieważne a żadne z tej dwojki nie mogłoby się pozbyć tej milosci bo to jest nie z tego swiata

Gość gość
To przecież istnieje taka miłość na początku związku, to u którego motylki zaczynają zdychać wcześniej zazwyczaj dominuje i wykorzystuje drugą stronę.

Gość gość
Bezinteresowna miłość to tylko miłość matki do dziecka, matka kocha swoje dziecko nawet jak ma ZD i niczego od niego nie oczekuje, chce aby tylko było. Natomiast w zwiazku dorosłych ludzi zawsze chodzi o coś, dajemy i bierzemy i dopóki jest równowaga dopóty w zwiazku wszystko gra, jeśli nie zaczynają się walki i następuje koniec.

Gość gość
6:11 racja, bezinteresowna to tylko matki do dziecka

Gość gość
Taka miłość istnieje, jednak niewiele osób potrafi kochać w ten sposób. I nie zgodzę się, że miłość matki do dziecka jest bezinteresowna, bardzo często jest interesowna a rodzice którzy kochają interesownie, uczą tej interesownosci dzieci. Takie dziecko na miłość musi sobie zasłużyć, jest nauczone że zawsze jest "coś za coś" i ono nie będzie już umialo kochać bezinteresownie bo nie bedzie rozumialo czym jest miłość bezinteresowna. Często wydaje się że rodzic kocha bezinteresownie, bo owszem noe wyrzuci dziecka chorego czy mniej zdolnego z domu, ale to nie oznacza że ono jestjest kochane, często jest po prostu tolerowane. Jeśli ktoś kocha dziecko bezinteresownie, to tak też kocha swojego partnera.

Gość gośćkijwmrowisko
miłośc matki do dziecka jest oparta na instynkcie ,nawet zwierzątka są czułe dla dzieci swoich,prawda o zdolności kochania wychodzi gdy mówimy o obcej osobie gdzie nie działają prawa instynktu a ducha,kobiety prawie nie są do tego zdolne bo są interesowne,to już faceci potrafią latami wzdychać do jednej ,nawet jak niespełniona i pisać wiersze :-) baba chce kasiore

Gość gość
03.53, ja mam taką miłość, dostaję ją i daję. Mamy taką więź, która przerwie tylko śmierć któregoś z nas. Wszystko to co wymieniłeś, lub prawie wszystko, przeżyliśmy oboje. Nogi nie urwało, ale pogruchotało..

Gość gośćwbrews
22.33 to pięknie :-) dobrze że są wśród was tacy ,to jest piękna miłość

Gość gość
gość wczoraj x Fajnie się czyta takie słowa. Ale miłość nie jest dana raz na zawsze. Czy wytrwacie w niej do końca życia? Tego nie wie nikt, dopiero na łożu śmierci mogłabyś powiedzieć, że masz/miałaś taką bezinteresowną miłość. Jak wiadomo nic nie jest pewne na tym świecie i wszystko się może jeszcze zdarzyć. Pycha zgubiła niejednego.

Gość gość
"prawda o zdolności kochania wychodzi gdy mówimy o obcej osobie gdzie nie działają prawa instynktu a ducha,kobiety prawie nie są do tego zdolne bo są interesowne,to już faceci potrafią latami wzdychać do jednej ,nawet jak niespełniona i pisać wiersze usmiech.gif baba chce kasiore" x Ja to widzę zupełnie odwrotnie. Faceci szybko się zauroczaja (pozadaja) ale równie szybko im przechodzi. Nieliczni faceci może i wzdychaja latami ale w międzyczasie pukaja inne, cóż warta taka miłość. Kobiety jak wzdychaja latami, to nawet nie przyjdzie im do głowy seksic się z kimś innym. A na kasę to leci tylko niezaradna patologia.

Gość gość
Ta jasne dzieciom te bajki opowiadaj. Prujecie się jak tylko kasę widzicie. Do biedniejszego wasza wielka miłość przechodzi w jeden wieczór.

Gość Kriss de_Valnor
E tam, można być brzydką (jak ja), kulawą(jak ja) i dziwną(jak ja) i znaleźć miłość interesowną, bo na ten przykład chłop sobie ubzdurał, że chce, bym z nim mieszkała, miała dzieci i starzała się z nim. Bezinteresowna miłość w moim odczuciu to taka, ktora niczego nie oczekuje, czyli wiemy, ze sie kochamy, ale mieszkamy osobno, nie zmieniamy swojego zycia, spotykamy sie bez zobowiazan i nie mamy w zwiazku dodatkowych obowiazkow. Nie realizujemy potrzeb drugiej osoby, nie liczymy sie z jej zdaniem etc To jest milosc bezinteresowna, uniwersalna. Tak moge kochac, inaczej nie potrafie, bo przytlacza mnie uzaleznianie cudzego szczescia od mojej osoby i mojej obecnosci w czyims zyciu. Moze mam zbyt rozwiniety instynkt samozachowawczy i reaguje negatywnie na proby zapanowania nad moim indywidualizmem. :|

Gość gość
05.50 modlę się o to, byśmy wytrwali. Nie martw się, pokory mi nie brakuje.

Gość gość
05.50 jaka pycha,od ponad 10 lat mam taką miłość,nie oceniaj jak nie przeżyłaś,nie masz czystej intencji zarzucając pyche osobie która tu opisała swoją miłość ,moja jest do biedniejszego,w d***e mam kasiore ,zawsze miałam,mam ideały

Gość gość
ona musi tak ocenić bo jej się to w głowie nie mieści

Gość gość
20.41 dziękuję za wsparcie. Życzę wam obojgu wytrwałości, w tym zwariowanym swiecie.

Gość gość
Internetowa to zaledwie namiastka miłości.