Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta hcg

Polecane posty

Gość gość
kurde ! jeśli ktoś ma nieregularne cykle to owszem może mu się owulcja przesunąć i zajdzie później niż wynika z regularnego cyklu. Ale ty masz regularne cykle więc o czym mówimy? Chcesz to idź na betę i tyle!

Gość gość
gość dziś Nie, mam 20 lat i po prostu się zastanawiam, mogła się przesunąć np o 4 dni co daje nam 17 dc owulacja x laska, studentka lekarskiego ci mowi, ze to NIEMOZLIWE, musialabys zalamac czasoprzestrzen :D Wiec prosze cie nie kloc sie z madrzejszym w tej kwestii :)

Gość gość
moze inaczej dotrze. stwierdzaja u pacjenta smierc mozgu. reanimowalabys go dwa dni pozniej by przywrocic mu zycie?

Gość gość
Tez kieruje do studentki wypowiedz: Broń Boże nie będę się klocic z osoba na studiach, ale zazwyczaj mam takie cykle, ale mówię ze raz się Np zdarzyło ze miałam okres z 7 dniowym opóźnieniem, a raz 5 dniowym, Wiec tym razem tez tak może być i owulacja się opóźniła

Gość gość
Niepotrzebny spór, po prostu powiedzcie mi czy mogę 27 dnia cyklu robić betę?

Gość gość
Uważasz że zaszłaś to idź na betę! W czym problem? Skoro wiesz lepiej i podajesz nagle nowe dane to uszanuj nasz czas i pójdź na betę. Co do wiarygodności to kiedyś oglądałam program o invitro i tam lekarz zalecał parom po invitro zrobienie beta hcg po 10 dniach od zabiegu.

Gość gość
Jakie nowe dane podaje?

Gość gość
Tak! Możesz zrobić! Już to napisano wcześniej a co do wiarygodności to napisałam wyżej.

Gość gość
Czyli będzie wiarygodna czy nie? Po prostu proszę każda z obecnych tu kobiet ze swoją opinia czy beta będzie wiarygodna i tyle, bo u mnie kosztuje 35 zł i nie chce wyrzucać w błoto pieniędzy

Gość gość
nagle twierdzisz że cykl regularny ale spóźnił ci się o 5 i 7 dni. Teraz pewnie też tak było więc jest możliwość że zaszłaś jednak w ciaże później. To nowe dane.

Gość gość
Ale ile razy ci sie to zdarzylo na reszte regularnych? Mało. Zazwyczaj takie odstepstwa od normy maja miejsce w przypadku bardzo silnego stresu czy zaburzen w produkcji melatoniny. Ale to są stosunkowo rzadkie incydenty. Dziecko nie tak łatwo spłodzic jak ci sie wydaje.

Gość gość
Mówię, ze zazwyczaj mam 28/29 dni ale 2 razy mi się tak spóźnił, Wiec szanse na ciąże jednak są, prawda?

Gość gość
beta wydziela się od momentu implantacji czyli jakieś 6-10 dni po zapłodnieniu. A ponadto stosunek nie jest tożsamy z zapłodnieniem więc sama rozumiesz że beta wcale nie musi być wiarygodna w 27dc przy stosunku w 19dc. Nikt nie da ci 100% gwarancji jak było u ciebie skoro jak twierdzisz zaszłaś wtedy.

Gość gość
Tak, ten tydzień jak mi sie spóźnił to był ogromny stres !

Gość gość
Nie mam pojęcia, czy zaszłam czy nie, po prostu mam objawy które mogą świadczyć o ciąży, dlatego chciałabym się upewnić i nie bawić się w testy sikane

Gość gość
Więc widzisz, teraz ci sie nie spozni, wiec owulka sie nie przesunela. nie nakrecaj sie skoro normalnie masz regularny okres

Gość gość
Tak normalnie mi się nie spóźnia, a 2 ostatnie cykle miałam w punkt równo 28 dni, ale jestem pewna ze teraz przez ten stres się spozni...

Gość gość
Powiem ci jedno, wiele mialam pacjentek ktore panikowaly z takimi objawami, ale one są też naturalne dla czasu przedmiesiaczkowego :)

Gość gość
To nic nie da. Widzisz że autorka jest nakręcona i nic jej nie przekonuje. Chcesz to idź! Na co jakie odpowiedzi jeszcze czekasz?

Gość gość
Ale ja nigdy takich nie miałam, to odbijanie jest strasznie uciążliwe i ciagle ...

Gość gość
Wole porozmawiać z kims na spokojnie kto się zna(wlasnie Pani która studiuje) a nie ty która ciagle tylko po mnie jedziesz i o nic nie mogę pytać

Gość gość
ale jesli ci sie spozni przez stres wywolany po stosunku, który był na dwa dni po umarciu jajeczka to ciaza i tak ci nie grozi.

Gość gość
Rany kobieto to zrób w poniedziałek tą betę jak cię to tak męczy to się w końcu uspokoisz. chyba święty spokój jest więcej warty niz 35zł.

Gość gość
O i ktoś mi tu dobrz ewytluamczyl, bo byłam w błędzie. Na spokojnie i bez nerwów. Nie można tak rozmawiać? Tylko na siebie naskakiwać?

Gość gość
Tak zrobię, zrobię ta krew w poniedziałek i wszystko będzie jasne ;)

Gość gość
Lo masz, moze jednak nie zatłuke pacjentek tlumaczac im cos setny raz, na setny sposob :D

Gość gość
Ale według was wszystkich szanse są znikome? No i pani studentka, chyba tez ma znaczenie ze to był stosunek niezabezpieczony na dosłownie 30 sekund, a wytrysk był dopiero po 10 minutach na zewnątrz?

Gość gość
od początku twojego tematu staram ci się pomóc a ty twierdzisz że naskakuję na ciebie? No rzeczywiście, całe mnóstwo postów z wyjaśnieniami to naskakiwanie. Szkoda mojego czasu. :O

Gość gość
I jeszcze oprócz tego stosunku, mam jeszcze jedno pytanie do Pani, ale to niech Pani mi da znać ze mogę pytać ;p

Gość gość
Dobrze, ze zrozumialaś, bo już wątpliłam w swoje umiejetnosci tłumaczenia :) czyli nie bede az takim tragicznym ginem :D