Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta hcg

Polecane posty

Gość gość
Do kobietki której pow ze naskakuje na mnie, ja naprawdę chce na spokojnie wiedzieć, jak duże jest ryzyko ciąży a nie ze jestem głupia itp

Gość gość
Jasne pytaj o co chcesz, mam czas akurat :)

Gość gość
Pani od gin mogę pytać?

Gość gość
pytaj

Gość gość
Dobrze Wiec mam pare pytan: 1. Jak to jest w ogole z tym prejakulatem? Posiada on plemniki , czy może tylko od razu przed wytryskiem? 2. Kiedy najwcześniej są możliwe objawy? Bo ja stosunek ten miałam 27 sierpnia (czyli ten 19d) No i już na drugi dzień zaczął mnie męczyć już żołądek, Wiec to nie możliwe prawda? 3. No i ostatnie pytanie, jeśli ten 19dc i ten stosunek mówię najpierw zabezpieczony, potem na z 6 razy bez gumki i wyjął i po 10 minutach ręka doszedł to ryzyko jest naprawdę małe? I przepraszam ze znów oto pytam, ale po prostu chce wiedzieć ostateczna odpowiedz

Gość gość
"gość dziś Do kobietki której pow ze naskakuje na mnie, ja naprawdę chce na spokojnie wiedzieć, jak duże jest ryzyko ciąży a nie ze jestem głupia itp" To twój kolejny temat i kolejny raz gdzie mimo ataków innych pomagałam ci. a ty wciaż swoje. Nigdzie nie napisałam że jesteś głupia. to twoje słowa i twoja opinia. EOT.

Gość gość
Do Tej kobietki która cytuje moje ; wszyscy są tu gośćmi i po prostu się głubie kto kim jest. To jakie jest twoje zdanie na ten temat?

Gość gość
I jeszcze do Pani Gin bo zapomniałam 4. Jak to jest z ta temp żeby określić ciąże lub dzień cyklu trzeba mierzyć w pochwie czy wystarczy pod pachą? Bo podobno wystarczy pod pachą w ciąży i stan podgorączkowy? 5. I tak jak już mówiłam rano mam w normie a po południu już mam stan podgorączkowy

Gość gość
Co tu taka cisza ? Kobietki?

Gość gość
Dobrze Wiec mam pare pytan: 1. Jak to jest w ogole z tym prejakulatem? Posiada on plemniki , czy może tylko od razu przed wytryskiem? 2. Kiedy najwcześniej są możliwe objawy? Bo ja stosunek ten miałam 27 sierpnia (czyli ten 19d) No i już na drugi dzień zaczął mnie męczyć już żołądek, Wiec to nie możliwe prawda? 3. No i ostatnie pytanie, jeśli ten 19dc i ten stosunek mówię najpierw zabezpieczony, potem na z 6 razy bez gumki i wyjął i po 10 minutach ręka doszedł to ryzyko jest naprawdę małe? I przepraszam ze znów oto pytam, ale po prostu chce wiedzieć ostateczna odpowiedz x 1. Zawiera plemniki, ale są one w sladowych ilosciach. dla porownania taki przecietnie plodny chlopaczek ma ok 200-600 mln plemnikow w s*****e. (czytaj w trakcie wytrysku) Czyli jesli sie dostanie do pochwy nie nalezy panikowac, ale tez nie powinno sie lekcewazyc tego. 2. Czesto objawy zaplodnienia sa mylone z objawami i bolami okołoowulacyjnymi. Ale stricte objawy ciazy najwczesniej ok 9dnia od zaplodnienia. wtedy dochodzi do zagniezdzenia zarodka i moze sie pojawic dyskomfort czy lekkie plamienie. zazwyczaj 2-3 tydzien dopiero. W pierwszym dniu to plemniki dopiero mordują sie z utorowaniem drogi do jajeczka :) a zwroc uwage na to ze plemnik nie ma nawet milimetra, a droga z pochwy do jajowodu to jakies 15cm. 3. Ryzyko jest jak 1 do 7 miliardów :) zwlaszcza, ze zycie twojej komorki jajowej dobiegło końca 5 dni przed stosunkiem. Wieć jak mówiłam zmarłego skutecznie reanimować sie nie da :)

Gość gość
Ale jeśli sie dostanie wytrysk czy preejakulat do tej 1 odpowiedzi bo nie rozumiem? W sensie czego nie lekceważyć?

Gość gość
Wypowiadajcie się wszystkie kobietki i pani Gin jak może to niech poczeka, bo ja muszę zniknąć na jakieś 30 minut a chce jeszcze spytać o ta betę, czy jest sens robić i czy już w 27dc dla pewności po prostu?

Gość gość
gość dziś I jeszcze do Pani Gin bo zapomniałam 4. Jak to jest z ta temp żeby określić ciąże lub dzień cyklu trzeba mierzyć w pochwie czy wystarczy pod pachą? Bo podobno wystarczy pod pachą w ciąży i stan podgorączkowy? 5. I tak jak już mówiłam rano mam w normie a po południu już mam stan podgorączkowy x 4. Z tym mierzeniem temperatury jest troche jak z lekami homeopatycznymi. Generalnie ja tego nie polecam, zwlaszcza mlodej osobie. Nie każdy człowiek ma jak od linijki 36.6, niekotrzy maja wyzszą od urodzenia, niektorzy niższą. Samo mierzenie temperatury nie wystarczy. Za to wystarczy malutka infekcja, której ty nie odczujesz, ale odczuje twoj organizm, który podnosząc temperature ciała chce zwalczyć dziada i już wynik nie bedzie miarodajny. 5. Bo rano twoj organizm jest po przebudzeniu. przez 8h lezalas bez ruchu, więc nie miał jak sie rozgrzać. Pozniej wstajesz, myjesz zęby, robisz sniadanie, stoisz przy rozgrzanym palniku, wszystko ma wplyw. Podobnie jest z telefonem, im dluzej siedzisz i przegladasz fejsa tym cieplejszy od pracy sie robi :)

Gość gość
Betę to się robi na zlecenia lekarza, a nie dobrowolnie się kujecie. Wiecie, że przez kłucie igłą możecie niepotrzebnie nabawić się np. toksoplazmozy albo żółtaczki ;// Pomyślcie trochę.

Gość gość
Ciebie kochana to głupustus pospolitus dosięgnął :) Na zajeciach praktycznych kuliśmy sie setki razy i nikt nie dostal niczego :) Higiena i uzywanie jednorazowych jalowych sprzetow jest niezbedne :)

Gość gość
gość dziś Przechodzi sie przez ulice też na zlecenie lekarza. Nie wiesz, ze moze w takiej sytuacji potrącić cie samochod? Pij wode tylko na zlecenie lekarza i po kropelce, bo w końcu w łyżce wody można sie utopic.

Gość gość
Ciebie kochana biała gorączka sięga. Moja znajoma tak się zaraziła. Odpowiadasz za każde laboratorium w Polsce? Hm, to podaj namiary. Pobieranie krwi to zabieg inwazyjny. W aptece są testy do hcg. Wystarczy kropla moczu i wszystko jasne. Dziecko nawet się nie zagnieździ, a już lecą na betkę i znowu stres.

Gość gość
gość dziś Przechodzi sie przez ulice też na zlecenie lekarza. Nie wiesz, ze moze w takiej sytuacji potrącić cie samochod? Pij wode tylko na zlecenie lekarza i po kropelce, bo w końcu w łyżce wody można sie utopic. xxxx Tu jest mowa o badaniach, a nie o przechodzeniu przez drogę. Jak idziesz do mechanika, to pytasz czy możesz kupić czajnik? Wszystko co związane z badaniami wiążę się z lekarzem. Po co mieszasz jak nienormalna?

Gość gość
Pani ginekolog jest tu jeszxze Pani?

Gość gość
Inwazji kosmitów sie lękaj, a nie igiełki. Chyba pacjent widzi czy pielegniarka przestrzega zasad, jak nie to wychodzi i zglasza. Juz nie rob z człowieka doroslego kaleki umyslowej :o

Gość gość
Jestem, ale widać do niektórym oszołomów dotrzeć sie nie da, bo nawet sarkazm biorą na powaznie :)

Gość gość
Wiec jedna Pani napisała mi w innym temacie ze owu mogła się opóźnić nawet o więcej niż pare dni... i mi zmów namieszała... i drugie to teraz już wiem ze nie mam żadnych objawów ciazywocyh tylko urojone, bo jutro dopiero minie tydzień OD STOSUNKU a ja od 5 dni już mam niby objawy... Wiec to niemożliwe... i czy iść na ta betę czy nie? Akurat tej kobiety która mówi o klucou igła nie słucham, bo już byłam na becie kiedyś i wszystko było w porządku Wiec nie rozumiem ;) No i jeszcze w końcu po której temperaturze mam stwierdzać stan podgorączkowy? To ze rano nie mam a po południu mam tzn ze liczy się tylka temp ta mierzona od rana?

Gość gość
I przepraszam ze tak Panią mecze ale nie zawsze ma się szanse porozmawiać z kims kto ma pojęcie o tym ;)

Gość gość
A czy owa pani miała jakiekolwiek kompetencje w tej dziedzinie? :)

Gość gość
Pewnie nie, Wiec niech Pani ominie to pytanie, i te inne niech Pani odpowie

Gość gość
Czy isc? ja obstawiam, że za pare dni dostaniesz miesiączki, więc poczekalabym. temperature sobie mozesz odpuscic, bo to bezsensu. Nakręca cie to tylko, a to temat troche bardziej skomplikowany. Jak nie czujesz sie oslabiona czy nie masz dreszczy to nawet i 37.5 moze byc w porzadku.

Gość gość
Szanuje Pani zdanie, ze mam czekać, ale wolałabym chociaż spokojnie przespać w końcu noc i wiedzieć, i mam kupiony sikany ale wiem ze one zawodzą, a krew nie, Wiec chciałabym się upewnić, a betę mam szanse zrobić właśnie w poniedziałek, i to będzie ten 27 dc. I obstawiając ze owu się mogła przesunąć o 2 dni to będzie 11 dni po owulacji.

Gość gość
jesli ci sie przesunela o dwa dni to wciaz jest to 16 dzien cyklu, a nie 19 w ktorym odbyl sie stosunek. Nie próbuj robić ze zdechniętej komórki zombiaka. Nie zyjemy w the walking Dead :)

Gość gość
Jaha widzę ze ma Pani poczucie humoru, a to ważne u lekarzy ! :D ale No niech mi Pani uwierzy , ze po nocach nie śpię, i muszę to sprawdzić :(

Gość gość
No ja cie rozumiem, ale dlaczego przejmujesz sie czymś czego i tak nie dowiesz sie teraz? Po co zaprzątasz sobie myśli rzeczami, na które tak de facto nie masz wplywu? Bedziesz sie przejmować jak miesiaczka ci sie spozni minimum tydzie, a teraz marnujesz swój bezcenny czas na przejmowanie sie czymś czego zapewne nie ma :)