Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żyje wam sie lepiej od kiedy rządzi pis ?

Polecane posty

Gość gość

żyje wam sie lepiej czy gorzej ?

Gość gość
Tak samo ale mam coraz mniejsza motywację. Zauważam że leniwsi i głupsi mają coraz lepiej więc chyba też przestanę się starać .

Gość gość
o wiele lepiej już nie zamartwiam się, że rząd sprowadzi nam tą dzicz arabsko-afrykańską, która morduje, gwałci,kradnie, ciągnie socjal i wprowadza swoje prawa, do Polski dopóki w tym temacie będzie konsekwentny będzie miał mój głos o sprawy materialne umiem zadbać, nie potrzebuję żadnych 500+

Gość gość
Tak. Ich rządy były ostateczną motywacją do wyjazdu za granicę, gdzie faktycznie żyje nam się dużo lepiej :)

Gość gość
Nie.

Gość gość
Lepiej ... nie mówić!!!

Gość gość
Tak samo :-) Serio, to całe pieprzenie o rozwalaniu Polski, powrocie komuny itp. to bzdury. Jest jak było - łupią nas jak i tamci łupili.

Gość gość
Lepiej bo skończyły się moje problemy z wypróżnianiem. Jak widzę zdradzieckie mordy z PiS, szczególnie Jarka od księżyca, Krychy "Żarłowicz", Kurskiego Telewizyjnego od razu mam sranie.

Gość gość
Tak, bo dostałem po 10 latach podwyżkę , pracuje w budzetowce

Gość gość
W końcu mam podwyżkę to itak ochlap ale przynajmniej nie 1400zl.........

Gość gość
21:57 witaj w klubie kolego /koleżanko po fachu ;-)

Gość gość
lepiej dostatniej bogaciej

Gość gość
mi sie zyje lepiej przez 500 plus, i to duuzo lepiej. ale nie podoba mi sie co zrobili ze stadnina w Janowie Podl. i chore pomysły z aborcją czy żeby była kara więzienia za picie alkoholu w mijescach publicznych.. oraz mnie wrzurza totalna propaganda we wiadomosciach

Gość gość
A mnie się faktycznie lepiej żyje:) nie wiem, czy byłoby tak samo za innych rządów, ale dzieki temu rządowi moge normalnie pracować, wychowywać dzieci i nie bieduje jak wczesniej.

Gość gość
a co sadzicie o tej nadwyzce która oni rzekomo osiągneli, i ogromnych wpływach z kontroli tego handlu zagranicznego? Czy na serio ktos przedtem sie starał, zeby az takiej sumy nam umykały?

Gość gość
Taaa nadwyżka przy miliardowych wydatkach na 500 plus?! Jesteśmy zadluzeni po uszy. Ale widzę propaganda tvpis na szeroki wydźwięk. Wierzysz co oni mówią?! Błagam to propaganda dla ciemnego ludzi, wszyscy od 500plus są zaślepieni tymi dyrdymałami i ślepo wierzą że mają teraz eldorado. Za to wszystko zaplacimy wysoka cene

Gość gość
gość dziś Piona, my też wyjechaliśmy rok temu, choć długo się nie mogliśmy zdecydować. Jak patrzę na te wszelkie "miesiączki", jak rozp^dalają wszystko, czego się dotkną (właśnie przeczytałam że zlikwidowali kultową audycję w Trójce, jakby mało tam już rozwalili...) to naprawdę żałuję tylko, że tak późno wyjechaliśmy.

Gość gość
ziś - no własnie nie do końca wierze, tzn nie wiem juz komu wierzyc... a ktos zna jakies dobre, niepolityczne zródło, które podaje prawdziwe informacje?

Gość gość
gość dziś Nie do końca? No serio? Przecież nie trzeba mieć doktoratu z ekonomii, żeby widzieć, że z pustego i Salomon nie naleje. A oni leją litrami, i na 500+, i na Rydzyka, i na wyklepywanie limuzyn... Skąd? Z powietrza? :O

Gość gość
ale dlaczego z pustego? Przeciez uszczelinili system podatkowy, do tego więcej płaca banki, i jeszcze pokombinowali m. in. w budownictwie... ta nadwyzszka budzetowa to troche złudny termin, bo nie oznacza, ze nie mamy długów, tylko mniejszy deficyt niz przewidywano.. http://wyborcza.pl/7,155287,22124156,6-mld-zl-nadwyzki-budzetowej.html

Gość gość
Żyje mi się zupełnie tak samo. Czyli dobrze. Ale ja nigdy nie liczyłam na żaden rząd i na to, że ktoś mi coś da. Liczę tylko i wyłącznie na siebie. I dobrze na tym wychodzę.

Gość gość
17:20 Chyba rzeczywiście nie musisz się starać skoro jesteś głupsza. Głupsi nie dostrzegają że żyją w najdroższym kraju kontynentu europejskiego. Ktoś zrobił interes! Nie widzicie tego? Zachodni inwestor zabiera wam to, co dał wam pis. Ktoś piecze sobie dwie pieczenie przy jednym ogniu a wy jak zwykle od dupy strony wszystko łykacie! Widzicie jakieś priorytety? Ja widzę! Dlaczego pis nie wspiera polskiej przedsiębiorczości i wciąż toleruje gówniane prawo? Gdzie te zmiany konstytucyjne którymi się tak chwalili przed wyborami? Znowu kiełbaska przedwyborcza poszła?

Gość gość
Rozpierdolić tą zachodnią kapitalistyczną mafię! Polacy sami potrafią zadbać o siebie, nie potrzebują kapitalistów z zachodu. Tylko kto im stworzy takie prawo, które wyniesie ich na wyżyny życia finansowego? Chyba nie leży to jednak w interesie rządzących... Obym się myliła inaczej potwierdzi się moja teoria że wszyscy są zdrajcami!

Gość gość
Też tak mówiłam zawsze, do czasu kiedy, Donald Tusk, wyprawił całe moje pokolenie na zachód, za chlebem. Pojechali oni a potem ich starzy, ostatni jak ja zostali, niektórzy wyłączyli światło na jakiś czas, potem znów włączyli, ale to światło nie jest już takie samo. Prawda jest taka że wyjechała lepsza część ludzi! Odbiło się to na mojej kieszeni, na stopniu trudności wykonywania mojego zawodu i szkodliwości jego wykonywania! Ludzie są upierdliwi roszczeniowi i niewdzięczni. Żyje się trudniej niż przed 11laty! Ale większość ludzi nawet nie pamięta rynku pracy sprzed rządów PO! To była bajka!

Gość gość
Nie. Ze względu na reformę oświaty obie córki są od tego roku w prywatnej szkole. 500 plus nic nie pomaga bo wydajemy więcej na szkoly. W sklepie wszystko podrozalo. Propaganda w mediach, nocne zmiany prawa, olewanie ludzi i ogromna buta rządzĄcych napawa mnie wręcz strachem! Nie zgadzam się ze zmianami dot. Sądów, organizacji pozarządowych, oświaty, trybunału konstytucyjnego, 500 plus jako rozdawnictwa bez względu na fakt pracy zawodowej, dotowania Rydzyka, polityki międzynarodowej i ws UE....

Gość gość
wczoraj Masz rację! Pierwszy rząd który wie gdzie szukać kasy. Ci którym to posunięcie zaszkodziło nienawidzą rządów Pis! Oby poszli dalej w swych obietnicach i nie bali się tych wpływowych szumowin POstkomunistycznych lewaków. Zmiany zmiany zmiany -czekamy na nie. Czekamy! Cierpliwość się kurczy!

Gość gość
I koszmarna wycinka drzew! W ciągu kilku dni wycieli na naszym osiedlu 300 drzew! Dziękuję dobrej zmianie! Min. Szyszko jako potentat ziemi zrobił sobie dobrze a przy okazji deweloperom! Dzieciom przyrodę pokażemy w muzeach. Jak ma się żyć lepiej przy takim kolesiostwie?

Gość gość
gość dziś Nie chrzań głupot!!! Emigracja jest związana z otwieraniem się kolejnych rynków pracy po przystąpieniu do UE i ludzie wyjeżdżali tak samo masowo niezależnie od tego, kto był u władzy. Fale emigracyjne były związane z otwieraniem rynków w kolejnych krajach i z otwarciem granic w ramach układu z Schengen. PiS rządzi już jakiś czas i o dziwo żadne tłumy masowo do kraju nie wracają (przeciwnie, emigracja trwa nadal).

Gość gość
Nie 500+ nic nam nie daje wiecej ( pieniedze te oddaje rodzicom, poniewaz maja nedzne emerytury po 40 latach pracy). Uważam z reszta, ze pieniądze te powinny być wypłacane w formie talonów na żywność lub ubran dla dzieci, żeby rzeczywiscie to one korzystały ( a nie papieroski, wodeczka,wakacje).Uważam tez, ze PIS przez ta forme pomocy skłócił ze soba naród wykluczajac pierwsze dzieci z dofinansowania .Powinno byc tak jak na Zachodzie, albo kazdemu albo nikomu ... Mój mąż prowadzi firme, podatki ciagle rosna, Skarbówka nachodziła go juz 3 razy ! szukając haka... przez drobna pomyłke musiał pisac błagalne prosby do NAczelnika US , łaskawie dostał tylko ostrzeżenie.W tym kraju i za tych rządów nie szanuje sie mikroprzedisebiorców, smiem twierdzic że nie szanuje sie nikogo. Kościół mocno zaangazowany politycznie, ksieża wygłaszają z ołtarza przemówienia na rzecz PISu - żenada. Nigdy nie obawialam sie emigracji, jestem za otwarciem granic dla wszystkich - zobaczcie ilu POlakow jest poza Polska. Sama mieszkałam w 3 krajach , dobrze nam sie tam zylo, dobrze nas traktowano, dlaczego miałabym w swoim kraju zachowywac sie po chamsku? Zanim ktos wiedzie na mnie, ze" Araby " nas zaleja i wmymorduja-darujcie sobie, oni nie chca mieszkać w Polsce.Przy otwartych granicach zagraża nam zalew Ukrainców, może jakiejs cześci Azjatów. Prosze, jestem ZA. Na arenie międzynarodowej jestesmy posmiewiskiem m.in w zwiazku ze Smolenskiem, Macierewiczem, teraz domaganiem sie rekompensaty od Niemców za wojne itd itp. Taka błahsostka, ale kiedys kojarzyli nas z Wałęsą i JPII, teraz z Kaczynskim i Jego sektą. Jednyną rzecza ktora podoba mi się za tych rządów to powrót do 8 klasowej podstawówki i likwidacja gimnazjów

Gość gość
i jeszcze jedna żanda PISu- zmanipulowana do granic Telewizja Polska, wiadomości wybiórczo podane ..