Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seniorzy za granicą a w Polsce to niebo a ziemia

Polecane posty

Gość gość

Za granicą bardzo mili, uśmiechnięci, a w Polsce naburmuszone miny, plotki i dewocja.

Gość gość
TO JEDZ ZA TĄ ZAJËBISTĄ GRANICĘ I NIE WRACAJ

Gość gość
Tak sie skladam ze juz jestem :) I przynajmniej nie musze spotykac na ulicy takich burakow jak ty

Gość gość
Bo w Polsce myślą tylko o tym czy starczy im pieniędzy z emerytury żeby przeżyć , za granicą też myślą ale gdzie by sobie wyjechać na wczasy i co by kupić sobie nowego .

Gość gość
i jeszcze skąpi jak sam sk...syn, łachę robią, że na wnuczki te swoje intratne nieruchomości przepiszą

Gość gość
dam ci te 1500 zł, opłać mieszkanie, kup leki i żarcie i pokaż mi pod koniec miesiąca swoją radość i entuzjazm

Gość gość
Oczywiście, bo w Polsce taka bieda, wszyscy z głodu umierają a za granicą to tylko raje, drinki z palemką i taczki z pieniędzmi :) I oczywiście to jest powód zeby plotkowac, obgadywac innych, wtracac sie w cudze sprawy i byc chamskim :)

Gość gość
wszyscy nie ,a le sporo tak. a poza tym nie widziałeś za granicą starej plotkary lub plotkarza? no to widocznie nie znasz języka głąbie i nie wiesz co mówią. A przede wszystkim dlaczego masz pretensje do starych, ze sa wredni, chamscy złośliwi , jak ty taki sam jesteś- mimo młodości, zagranicy. Też zamiast cieszyć sie życiem to coś ci boleśnie d...ściska, a żółć zalewa wątrobę. Dlaczego taki jesteś śmieszny polaczku, co?

Gość gość
Tylko hołota, co nie oszczędzała, wszystko przepiła, nic nie ma na starość. Potem się płacze, że nie stać na wizytę u specjalisty prywatnie, ani nawet na jakąś porządną wycieczkę z kościoła do Fatimy. Trzeba myśleć o przyszłości, a u nas w Polsce ludzie z reguły tego nie robią, żyją chwilą, wszystko mają w d/u/p/i/e, a w spadku zostawiają długi. Poza nieliczną grupą społeczną, która ma poukładane w głowach, większość tylko się upija, bo to jedyna rozrywka i robi dzieci ☺

Gość gość
Właśnie oprócz pijaństwa i łajdactwa, kolejną rozrywką patologii są ploty. Niekoniecznie na starość. Takie prymitywy nie potrafią żyć inaczej

Gość gość
15.21 idiota, albo k***inowiec, co na to samo wychodzi

Gość gość
Słyszałam wypowiedź Niemców przed kamerą, z dwojga złego wolą uchodźców niż Polaków. Ponieważ część z nas to najbardziej agresywni i bezinteresownie podli ludzie w Europie. Kieruje nami zazdrość o wszystko, nieżyczliwość do rodaków i paskudzenie we własne gniazdo. Przed obcokrajowami się płaszczą, to wynika z kompleksów

Gość gość
gość dziś dam ci te 1500 zł, opłać mieszkanie, kup leki i żarcie i pokaż mi pod koniec miesiąca swoją radość i entuzjazm x a po cholere leki kupować? chcą żyć wiecznie?

Gość gość
prawda boli, to trzeba wyzywać od idiotów. Tylko na tyle cię stać pijaka na kacu

Gość gość
15:32 - niestety ale prawda. To samo w UK, wyszli z Unii bo mieli dosc POlakow :)

Gość gość
słuchaj, Niemiec to nie jest dla mnie wyznacznik, ani przyklad do naśladowania. Masz wyprany mózg przez Rysia Swetru. Nie myslisz samodzuelnie tylko paplasz bezmyslnie to co ktoś ci do glowy nakladl bo to "autorytet" nie obchodzi mnie to, co mysla o mnie niemcy, francuzi czy inni, czy ty myslisz ze taki niemiec zastanawia sie, co mysli o nim polak??? I na tym polega ih sila przebicia, nie maja kompleksow. A ty sobie tam zostan za granicą i dalej badz czlowiekiem drugiego sortu bo tak naprawde czlowiek za granicą nugdy nie bedzie "u siebie"

Gość gość
Niektórzy politycy by najchętniej Niemcom buty czyścili i ulegali we wszystkich głupotach unijnych. Mają nas wszędzie za utrzydupskich i tanią siłę roboczą

Gość gość
dziś x A I OWSZEM, TEZ SIE RADUJE, ZE nie musze spotykac na ulicach takich osob jak ty :)

Gość gość
jeździłam 2 razy opiekować się starszą osobą do Niemiec, pracowałam też w Austrii, żeby sobie dorobić i wszędzie zdarzało się, że potraktowali jak śmiecia. Kto siedzi na tyłku i pisze głupoty z wyobraźni, nie wie jak to jest miło, kiedy rodzina osoby, którą się opiekujesz traktuje cię z wyższością i nieufnością. Zdarzały się osoby, które kradły, więc stąd takie podejście

Gość gość
Tak? a na kogo innego mamy patrzeć jak nie na pierwszą gospodarkę UE? na Zimbabwe? "D