Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Gość Marikaa88
Nowiulka lekarzem nie Jestem ale czytałam że usg nie szkodzą dziecku. Też byłam przejęta bo przez te wymioty w ciągu tygodnia byłam dwa razy na usg. Lepiej jedź i będziesz spokojniejsza. A mnie znowu mdli od rana. Nie mam się wstać z łóżka i nie mam siły znowu wymiotować. A co do bólu piersi to prawie mnie Nie bolą, bez porównania z pierwszą ciążą. Miłego dnia

Gość gość
nowiulka a w którym tygodniu jesteś? to twoja pierwsza ciąża?

Gość Nowiulka
8tydzień. Mam 9letnią córcię.

Gość gość
Też jestem w 8 tygodniu

Gość gość
9.42 byłaś już na usg?

Gość niegość
Nie wiem jak to działa, że nie jesteśmy wiecznie chorzy. Chyba się uodparniamy bardziej. Nie wyobrażam sobie siedzieć cała ciążę w domu. Chyba by mnie w psychiatryku zamknęli ;)

Gość gość
niegość czasami trzeba leżeć całą ciaże- niektóre tak mają - to jednak nie jesteś gotowa na ciąże jak już takie wymagania i kaprysy masz na początku ale skoro pierwsza ciąża to jeszcze wszystko przed tobą.. i nabierzesz trochę pokory... .

Gość Nowiulka
Niegość w sumie to fajnie, masz siłę pracować, praca najwidoczniej sprawia Ci przyjemność więc czemu nie. Ja z niecierpliwością czekam aż zacznę się lepiej czuć i będę mogła z radością cieszyć się wolnym czasem. Nie pamiętam kiedy miałam ostatnio czas na poczytanie książki, poświęcenie tyle czasu ile bym chciała córce, domowi. Mimo, że lubię swoją pracę to z przyjemnością od niej odpocznę. Jak zacznę się lepiej czuć zacznę też normalnie gotować, narazie w kuchni bycie ograniczam do niezbednego minum...

Gość gość
Byłam ale w 6 tygodniu i był tylko sam pęcherzyk. Muszę znowu pójść. Ja właśnie jestem przeziębiona, boli mnie gardło mam katar i jest mi gorąco.

Gość gość
Byłam tak wcześnie bo wcześniej miałam pozamaciczną i chciałam się upewnić jak jest tym razem.

Gość Nowiulka
Ja byłam pierwszy raz równo w 6tyg i był widoczny już zarodek 6,7mm.

Gość klotka
gość z 10:28 to o jakiej pokorze mówi, bo nie rozumiem? Dziewczyny jak liczy się te tygodnie? Jeśli teraz mam 8t 5 d, to jestem w 8, czy 9 tygodniu? Zastanawiam się, bo mam następe USG między 11 a 13 tygodniem i chcę zrobić w 12 tygodniu, kiedy tak faktycznie będę w 12 tygodniu? Mój lekarz na urlopie i nie mam kogo zapytać :)

Gość gość
Jesteś w 9tym. Ja robiłam dokładnie w 5 t 2dni i pewnie dlatego nic jeszcze nie było widać.

Gość gość
klotka teraz jesteś w 8 tc dopiero za dwa dni zacznie się dziewiąty u ciebie-

gość dziś Jak bym musiała to bym leżała ale nie muszę więc nie wyobrażam sobie siedzieć w domu. O co ci właściwie chodzi? Masz jakis problem?

Gość gość
Skoro już 8 tygodni pełnych minęło to z pewnością jest to już 9ty tydzień

Gość gość
Za 2 dni to 9ty się skończy i zacznie 10ty

Gość Nowiulka
Będąc na wizycie w 7ytyg i 4dniu w karcie ciąży wpisali mi 8 tydz.

Gość gość
Ja dokładnie jestem w 7 t 2 dni tzn jest to już 8 tydzień, tak jak u Nowiulka

Gość gość
Wczoraj miałam zabieg. Dobrze się czuje, nic mnie nie boli, krwawienia też nie mam. Powiedziałam lekarzom ze być może będę chciała robić badania zarodka. Powiedzieli że przechowaja mi wszystko tak jak trzeba. Lekarz sugerował ze lepiej za te pieniądze zrobić sobie wszystkie badania bo to mi więcej pomoże. Najpierw poczekam na zalegle wyniki z por. Gen. I jak pojadę na omówienie ich to wtedy zapytam o dalsze badania. Dziewczyny pozdrawiam Was i życzę Wam szczęścia. Nie będę już tu zaglądać. Klara

Gość gość
Nowiulka nie jestem jedna z Was ale czasem Was podczutuje. Ja w, ciąży plamilam do 12 tyg. Raz nawet pojawila sie na bieliźnie żywa krew. Bralam duphaston i plamienia ustały. Ciaza zakończyła sie pomyślnie. Oczywiście warto udac sie do lekarza. Usg malenstwu nie zaszkodzi a Ty bedziesz spokojniejsza.

Gość gość
To moja 3 ciąża. Zero plamien. W poprzedniej krwawilam, okazalo się że to ciąża pozamaciczna tak jak pisalam już wcześniej. Jak widac jednak nie każde plamienie/krwawienie w ciąży jest niebezpieczne.

niegość - tylko się nie denerwuj, nie wolno nam :) To raczej logiczne, że jakby trzeba było leżeć to byśmy leżały. Mnie lekarz zapytał, czy chcę już zostać w domu, ale szczerze mówiąc to mam nadzieję, że co najmniej do marca popracuję - jeśli nie w biurze to chociaż zdalnie. Po pierwsze chyba umarłabym z nudów i samotności w domu, po drugie chcę wrócić do tej pracy po macierzyńskim. Ale rozumiem, jeśli kobiety w ciąży od początku są na L4 - nasze prawo, jeśli nie czujemy się na siłach pracować.

Gość Lissaaa
Klara powodzenia! Oby następnym razem się udało! Będę trzymać za Was kciuki :*

Gość gość
Ktoś tam pytał o moje zdanie w sprawie objawów a płci. Powiem tak teoretycznie silniejsze objawy są na dziewczynkę a dokładnie mdłości bo niby za ich pojawienie się odpowiada beta. A w praktyce nie znajduje to kompletnie uzasadnienia. Bardzo często jest tak ze np każda kolejna ciąża daje mocniejsze objawy a dzieci tej samej płci albo znowu na odwrót każda słabsze objawy i np pierwszy chłopak po tem dziewczyny. Poznawanie płci po tym to trochę jak wróżenie z fusów. Klara jeśli jeszcze to przeczytasz to podtrzymuje to co pisałam wcześniej. Jak cię stać to zarodek tez zbadaj i pamiętaj zawsze patrz lekarzom na ręce Marika ja nie pamietam żebym z tobą pisała o becie może to inny troll? Troll

Gość gość
W pierwszej ciąży praktycznie nie wymiotowałam, co prawda dokuczały mi nudności codziennie. I urodziłam chłopca więc w moim przypadku się sprawdza ta teoria. Teraz też nie czuję żadnych objawów, czasami młodości. Być może to znów chłopiec.

Gość gość
u mnie słabe mdłości , objawy ciążowe słabe ,piersi w ogóle nie bolały cała ciąze- będzie córka- listopadówka

Gość gość
Tak więc już mamy zaprzeczenie powyższej teorii ;)

Gość gość
nie ma teorii płec i objawy ciązowe- to mit