Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Gość gość
megulkaa to w którym dniu cyklu miałaś owulacje? pytam bo mam podobne cykle-lipcówka

Gość gość
Trollu opowiedz coś o sobie.

Gość Goscoluskaa
Gośćluśka Ja mam konflikt serologiczny, po 1 ciazy dostalam zastrzyk. troszke sie martwie ale lekarz powiedzial ze w internecie glupoty wypisuja. Hej wszystkim :) mam termin na 12 czerwca i w domku juz 18 miesiecznego lobuza :)

Gość gość
gość luśka a czym się martwisz?

Gość gość
Konflikt serologiczny groźnie wyglada i ileś tam lat w stecz rzeczywiście był to problem. Teraz już nie dla lekarzy to rutyna a nieprawidłowości i niespodzianki zdarzają się rzadko. Wiadomo trzeba kontrolować ale nie bój się. Troll

Gość Justyna010102
Ja już po usg. Dzidziuś ma 4 cm. Macha nóżkami i rączkami. Pierwsze foto w kolorze wykonane :) Prenatalne mam na 20.11

Gość marikaa888
Cześć dziewczyny ;) Chciałam się pochwalić że moje nudności i wymioty zniknęły całkiem za pomocą tych cudownych tabletek. Cieszę się że udało się uniknąć tych na receptę bo na pewno są bardziej inwazyjne. Jestem zapisana na 11 grudnia na usg 3D , więc to jest chyba to prenatalne. Chciałabym też zrobić te testy papa o których trochę czytałam, ale do końca nie wiem gdzie mogę je zrobić i w którym tygodniu. Czy wiecie mniej więcej jaki jest koszt tych testów? Pozdrawiam gorąco i życzę miłego dnia

Gość gość
troll czy takie badanie jak fibrynogen w ciązy jest przez lekarzy zlecane? lipcówka

Gość gośćluśka
W sumie się nie martwię tym konfliktem. Mówili mi w szpitalu, że podadzą mi zastrzyk i tyle. Pierwszy poród cc ze wskazań medycznych, drugi też taki będzie. Bardziej martwię się narkozą i kolejna operacją :( Jutro z rana mam usg :) Najpierw myślałam, że to lepiej iść do lekarza później niż od razu, a teraz się niecierpliwię :( Chciałam jeszcze dodać, że wczorajszy wieczór to masakra!!!! Nie spałam w dzień więc o 19 zrobiło mi się tak słabo i niedobrze, że myslałam, że oszaleję. Poszłam wziąć kapiel i to był mój gwóżdź do trumny bo ciepła woda spowodowała, że mąż musiał mnie półprzytomną wyciagać z wanny a potem z godzinę wisiałam nad kiblem :( W nocy obudziłam się masakrycznie głodna więc o 2:30 jadłam kanapkę z pomidorem :)

Gość gośćluśka
Ja mam 32 lata, zaraz 33. W pierwszej ciąży usg było ok więc nie diagnozowałam dalej. W tej też nie planuję

Gość gość
Nie robi się badania fibrynogenu ani innych podobnych z tej grupy (czyli tych co maja związek z krzepliwością) w ciąży te badania dość często lubią wyjąc z normy i jest to zjawisko fizjologiczne. Jeśli nie ma żadnych przesłanek ze może być u kogoś cis bardziej niż przewiduje fizjologia to wdety lekarz podejmuje jakieś kroki. A co ci tak nagle przyszedł na myśl akurat fibrynogen? Troll

Gość gość
Wiecie kim jest troll? Z pewnością ktoś kto siedzac na forum dla ciezarnych czerpie korzyści. Podejrzewam,ze osobnik ten jest studentem medycyny i aktualnie pisze praca na temat poronien we wczesnej ciąży. Jestescie dla niego tylko obiektem badajacym. Skonczycie 12 tydz i troll zniknie. Mam rację trolu? Podczytujaca Was. Pozdrawiam.

Troll to gwiazdor :P Powinien sobie oddzielny wątek założyć - zapytaj Trolla, czy coś

Gość gość
A Ty skąd się gościu urwales? Pomyslalabym ze z choinki ale to trochę za wcześnie :D badania na forum? Ankietę to można i robić ale badania? Wszyscy zdrowi u Ciebie? Chcecie to nie będę ,,gwiazdorzyc" następne pytania kierujcie do Megulki Troll

Gość gość
Trolu chyba mam racje skoro tak sie unosisz? Takie forum siwetnie sprawdza sie do statystyk, które mozesz wykorzystać w pisanej przez Ciebie pracy. Musisz przecież miec jakiś powod skoro sledzisz wątek a nie jestes w ciąży. Podcztująca Was.

Gość gość
dziewczyny która z was ma teraz wkrótce prenatalne?

Gość gość
Megulka To napisz od razu do dziewczyn z wątku ze sa debilkami skoro pytaja mnie o zdanie bo widzę ze za takie je masz. Wkurza Cię to że nic nie wiesz na żaden temat i ze nie masz nic mądrego do powiedzenia. Troll

Hehe nie no, na jakieś tematy coś wiem ;) Nikogo nie uważam za debila, normalne, że nie każdy jest lekarzem. Uważam po prostu, że pytania medyczne są do lekarzy. Ty nim jesteś?

Gość gość
To albo czytasz niedokładnie albo bez zrozumienia. Nikt nie wie czy jestem w ciąży a tym bardziej czy termin mam na czerwiec. Troll

Gość gość
A co Cię to obchodzi kim jestem? Nie z Tobą pisze. Żaden lekarz przez Internet nie piszę? Serio nie czytałaś na portalach. co do twojej wiedzy się nie wypowiadam bo puki co zadna jeszcze się nie wykazalas

Troll, albo czytasz niedokładnie albo bez zrozumienia :) Nie napisałam, że żaden lekarz nie pisze, tylko że nie diagnozuje. Przeczytaj wszystkie swoje odpowiedzi w tym wątku i zobacz, czy Ty diagnozujesz. A to jest wątek dla kobiet rodzących w czerwcu, a nie wątek do wykazywania się jakąkolwiek wiedzą. Idąc Twoim tokiem myślenia piszmy tu o fizyce jądrowej, bo może w tym temacie mam wiedzę :D

Gość gość
dziewczyny jakie witaminy będziecie brały w 2 trymestrze? majówka

Gość gość
Megulka ale cię boli ze niektórzy nadal chcą ze mną pisać. Widzę ze masz ogromny ból doopy z tego powodu wyluzuj bo ci żyłka pęknie albo co gorsza poronisz. Ty chyba nie wiesz na czym polega diagnozowanie. Moje posty diagnoza na pewno nie są. Troll

Gość EwelinaEwelina
O co poszla ta klotnia? Troll na poczatku mnie tez irytowal, ze wzgledu na swoja bezlitosna szczerosc, no jednak fakt faktem posiada wielka wiedze. Nawet jesli zbiera info do swojej pracy to co? To oby obronila sie jak najlepiej. Kobiety, ktore nie rodza w czerwcu, rowniez tu zagladaja. Jakos potrafila odpowiedziec na wiele pytan i w pewnym stopniu poszerzyc nasza wiedze.

Gość gość
Megulka nie przejmuj sie, niektórzy po prostu kochają byc w centrum uwagi, i nie przejmują sie tym, że zasmiecają czyjeś forum... Na to nic nie poradzisz :-(