Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 latek wciąż pije kasze z butli na noc, nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gość
jedzenie samej kaszy czy picie, ale z kubka to pewnie, ze nic strasznego, ale picie z butelki niemowlęcej to śmiech na sali mam w domu ośmiolatka i nie wierzę, ze syn autorki pije z butli właśnie niemowlaka, bo znam zachowania i też nie wierzę, ze ośmiolatek wrzeszczy za tą butla, to już duże dziecko i jeśli nie jest niepełnosprawne umysłowo to w 100% dałby sobie wytłumaczyć, i histerie też nie wchodzą w grę, a jeśli już się zdarzą to krótkie ośmiolatek to już zaraz nastolatek, tacy 8 latkowie właśnie molestowali 7 latka na kolonii nad morze, słynna sprawa teraz w mediach także autorko prowo jak nic

Gość gość
E, bo go tak nauczylas przyzwyczailas ta butelke to juz dawno bylo trzeba schowac, odlozyc, twoja wina.Butelke wyrzuc i juz powiedz ze zginela i klup mu talerzyk jest tyle talerzy kolorowych dla dzieci. Jestes dla niego zamiekka i robi to co chce i wymusza na tobie ,rykiem zamiast stanowczo powiedziec ze butli nie ma.Moze jeszcze smoczka mu daj na noc?

Gość gość
Wola Cie, zebys wyniosla po nim butelke???? Wybacz, ale to jest problem a nie kasza sama w sobie. Moja pieciolatka sama robi sobie sniadanie, bo chce i jest strasznie dumna z siebie, ze jest taka samodzielna. Okaleczasz wlasne dziecko.

Gość gość
Znam siedmiolatke, która pije na noc kasze z butli :) sama ssalam smoczek do szóstego roku życia ;)

Gość gość
Znam siedmiolatke, która pije na noc kasze z butli usmiech.gif sama ssalam smoczek do szóstego roku życia oczko.gif a potem lata leczenia u ortodonty bo pewnie przodozgryz jak u nutrii

Gość gość
Nie, jako dziecko miałam aparat tylko na mleczaki, taki wyjmowany. Zęby o dziwo mam ładne. Ale zawsze dostaje komplementy od facetów, że laske potrafię super robić. Może to zasługa tego smoczka :D

Gość gość
Tez dlugo pilam mleko z butli, wlasnie na noc. Doskonale to pamietam, wiec musialo byc dlugo :P Mama nie robila problemu, momentu zaprzestania nie pamietam, wiec musial byc samoistny i bezbolesny. Jestem normalna (serio ;) ), nic mi sie od tego nie "zrobilo", jestem bystra i radze sobie w zyciu :) x To jest potrzeba psychiczna (jak ssanie palca). Pełni funkcje, kojącą, uspokajająco, zapewne pomaga wyciszyć sie i usnąć. Moze synek jest wrazliwym dzieckiem (ja bylam bardzo wrażliwym), stresuje sie dniem następnym podświadomie i stosuje takie metody samo-uspokojenia sie (nie ma jeszcze wypracowanych innych, bardziej dobrzałych).

Gość mamamamaa
Jak miałam 6 lat mama powiedziała , że był pożar i musiała oddać moją butelkę biednemu dzidziusiowi . Zrozumiałam i jadłam już normalnie , polecam

Gość gość
Ale zawsze dostaje komplementy od facetów, że laske potrafię super robić. Może to zasługa tego smoczka smiech.gif gratulacje, zawsze to jakiś sukces

Gość gość
Ja tez piłam kasze manne i okazalo sie, ze mialam problem z przerostem migdałkow... po wycieciu ich problem zniknal. Wolalam zjesc cos co szybko przelecialo, niz meczyc sie z czyms co przechodzilo z trudem przez gardlo...

Gość gość
Trochę podrośnie, nauczy się walić konia to będzie się inaczej uspokajał przed snem :-P

Gość gość
Ja mam kolezanke ktora jeszcze w osmej klasie pila mleko z butli.inacxej jej nie smakowalo

Gość gość
Tez pewnie pomyslalabym że prowokacja,ale wcale niekoniecznie,bo koleżanka ma syna,on ma 11 lat,a jak nocuje u babci to babcia mu robi kaszę w butelce,chwaliła się tym,sama słyszalam.W domu sie tego nie domaga,ale jak jest u babci zawsze ja o to prosi,tylko prosi zeby nie mowic tego nikomu.Ale babcia rozpowiada i cieszy sie z tego:/Ja bym nic nie robiła autorko,wyrosnie z tego.

Gość gość
Butelka butelką, ale czemu go tak zupełnie obsługujesz? Chyba umie sam odłożyć tę butelkę do zlewu czy zmywarki (o umyciu samemu i samemu przygotowaniu sobie jedzenia nawet nie wspomnę :)) Lubisz komuś usługiwać bo innego wyjaśnienia nie widzę.