Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto według was powinien zapłacić za kolacje?

Polecane posty

Gość gość

Przyleciałam wczoraj do Anglii do kolegi, jak spacerowaliśmy po parku zaproponowałam żebyśmy poszli gdzieś coś zjeść i powiedziałam że ja stawiam (żeby nie wyglądało że go naciągam na kase), no i poszliśmy, ja zapłaciłam, ok. Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i powiedziała mi że jestem głupia że zapłaciłam za tę kolację bo ja tutaj przyleciałam to na jego miejscu wypadałoby mnie gdzieś zaprosić a poza tym jak zaproponowałam że ja stawiam to facet powinien unieść się honorem i stanowczo powiedzieć że on płaci. Co o tym myślicie?

Gość gość
facet, jakos niezbyt podoba mi sie to feministyczne podejscie kobiet :o od zarania dziejów było tak, ze to facet był od ciezszych prac i zalatwiania spraw finansowych/honorowych

Gość gość z Paryża
Kobieca logika, mówi jedno, myśli drugie a robi jeszcze co innego...

Gość gość z Paryża
Gość 21:35 od zarania dziejów ludzie tez żyli w jaskiniach. Może powinni tam zostac?

Gość gość
gość z Paryża dziś Kobieca logika, mówi jedno, myśli drugie a robi jeszcze co innego... x Chyba o sobie mowisz. Nigdy nie byłam za feministkami i kazdy moj znajomy to wie. I kazdemu nowo poznanemu facetowi z gory zapowiadam, ze nie zamierzam być jak tamte. Jakby mi kazal za siebie zaplacic to wiecej by mnie nie zobaczyl ;)

Gość gość
facet powinien zaplacic

Gość gość
Po co gadka,ze ty stawiasz?

Gość gość z Paryża
21:52, nie wiem dlaczego to komentujesz, to było do autorki, która powiedziała że zapłaci myśląc zupełnie coś innego...

Gość gość
Facet stawia a ty obciagasz. Proste

Gość gość
ja jestem feministką od równości w zatrudnieniu ,sprawiedliwości opłacania tych samych stanowisk itd. ,a płacic powinien facet jeśli z nim kręcisz,a jeśli go nie chcesz to ty

Gość gość
Ja pier... sama kogoś zaprasza, zapewnia że stawia a teraz ma pretensje, a inne jej wtórują, no nie idiotki niedorozwinięte? :-P ...bezmózgi!

Gość gość
Płaci ten kto zaprasza, to niby logiczne ale logika kobiet jest często sprzeczna z logiką ogólnie rozumianą, a już roztrząsanie takich rzeczy jest sprzeczne z czymkolwiek. Przykro mi to stwierdzać bo sama jestem kobietą:D

Gość gość
Polki to kretynki.

Gość gość
To nie sprzeczna logika, tylko ordynarne naciąganie żeby nie powiedzieć kur/ewstwo... zapraszasz kogoś zapewniasz że stawiasz i jednak oczekujesz że to on zapłaci :-D ...tak mogłabyś codziennie zapraszać frajerów do najdroższych restauracji a te idiotki wyżej by uważały że jesteś super, mądra i sprytna

Gość szry
autorko, no sama sie zaoferowalas, nie rozumiem czemu nagle pytania stawiasz. tak cie ta twoja kolezanka juz indoktrynuje? a fe... facet to nie bankomat. szczegolnie jesli jest tylko kolega. od partnera moglabys ewentualnie wymagac troche wiecej "rozpieszczania", ale kolezanke to masz po prostu... rozwydrzona. to chyba najblizsze okreslenie. co do niefeministycznie konserwatywnych wypowiedzi, a raczej zachcianek: myslenie wyrachowanych manipulantek, typowo ksiezniczkowo. zawsze, wszedzie, facet ma wszystko robic. WYGODNICTWO i ciagla ROSZCZENIOWOSC, co niby dajecie wzamian? bo towarzystwo? dokladnie to samo dostajecie, wiec niby czemu zawsze facet ma za wszystko placic? LENIE...

Gość gość
Gdybyś Angielce postawiła 2 piwa to by uznała to za zaręczyny ;-)

Gość gość
co do niefeministycznie konserwatywnych wypowiedzi, a raczej zachcianek: myslenie wyrachowanych manipulantek, typowo ksiezniczkowo. zawsze, wszedzie, facet ma wszystko robic. WYGODNICTWO i ciagla ROSZCZENIOWOSC, co niby dajecie wzamian? bo towarzystwo? dokladnie to samo dostajecie, wiec niby czemu zawsze facet ma za wszystko placic? LENIE... x Gdyby nagle wszystko to co robi kobieta znikneło ci sprzed nosa to bys zrozumial jakiego kretyna robisz z siebie tym postem. Jesli dla ciebie bycie leniem to studiowanie robotyki od 7 do 17 na uczelni + praca w weekendy i ogarnianie domu to roszczeniowosc i lenistwo to ja jestem ksiezna Kate :D Facet tylko chodzi do pracy, więc przepraszam bardzo ale chuj cie to jak NORMALNI ludzie dzielą miedzy sobą obowiazki.

Gość gość
Mógł ale nie musiał a pretensje możesz mieć do samej siebie jeżeli cię tak dopa boli z powodu paru funtów... na żonę kiepski z ciebie materiał, chytra jesteś i na dodatek głupia :classic_cool: ...następnym razem spotykaj się ze swoją koleżanką i oczekuj że ona za ciebie zapłaci, to się kur/wa zdziwisz ;-)

Gość szry
gość dziś Gdyby nagle wszystko to co robi kobieta znikneło ci sprzed nosa to bys zrozumial jakiego kretyna robisz z siebie tym postem. Jesli dla ciebie bycie leniem to studiowanie robotyki od 7 do 17 na uczelni + praca w weekendy i ogarnianie domu to roszczeniowosc i lenistwo to ja jestem ksiezna Kate smiech.gif Facet tylko chodzi do pracy, więc przepraszam bardzo ale ch*j cie to jak NORMALNI ludzie dzielą miedzy sobą obowiazki. Y co kobieta niby robi, czego facet nie moze. to wszystko kwestia nauczenia sie/wychowania, nie moja wina, ze ciebie wychowano w tak kretynski sposob, zeby zawsze robic z siebie ofiare/idiotke. nie do mnie pretensje. facet TYLKO chodzi do pracy. no tak, zero obciazenia, wakacje cale zycie. faceci przeciez po gimnazjum maja z********ac.(pewnie twoim pozbawionym wagi zdaniem po to, zeby kase ktora zarobia wypierdzielac na takie zadzierajace nosa nie wiadomoco zapewne i faktycznie nigdy nic z zycia nie miec) bo sie laskawej ksiezniczce zachciewa brac. ale jakos dawac to juz nie. to wlasnie jest roszczeniowosc, wiesz? i jest to cecha uznawana za negatywna. "wszystko co robi kobieta.." - mam nadzieje ze wkrotce zniknie, w koncu bede mial troche spokoju, i brak usychajacych kwiatkow, niemoto, czekam az sie cholernego pasozyta, takiego jak ty, w koncu na dobre pozbede. ogarnianie domu, blagam:D jak i ja, tak kazdy jest do tego zdolny. bijesz teraz "argumentami" sama siebie jak lysy grzywa o kant kuli, moze jeszcze w czasach wczesnej rewolucji przemyslowej faktyczne ogarnianie domu wymagalo wysilku i nakladow czasu, ale teraz? no, chyba ze co tydzien przemalowujesz cale mieszkanie, to sie wtedy z toba zgodze. a wiesz, leniwcu, co to krochmal? nie odpowiadaj jesli wygooglowac musisz.

Gość gość
Powiedziałaś, że stawiasz, więc po chuj teraz drążysz temat.

Gość gość
Bo nie wiem co robić, jak odzyskać stracone pieniądze. Powiedzieć mu że to był żart z tym stawianiem, żeby mi zwrócił to co zapłaciłam? :-O

Gość gość
prócz tego ze zaplacilam to mu jeszcze zrobilam loda i za to też chcialabym odzykać kasę. macie jakies pomysly jak to rozwiazac?

Gość gość
Kolega zaraził mnie chyba opryszczką. Myślicie, że powinien mi zwrócić kasę za zovirax? PS, wiecie może czy zovirax działa na opryszczkę narządów rodnych?

Gość gość
Miałam podobną sytuację z kolegą z Anglii i to on zapłacił za leczenie. Czy kolega z Polski też powinien zapłacić?

Gość gość
Nie musisz kupować, medycyna chińska stosuje zwykłą psią kupę, posmaruj obficie i po problemie :-) Ten kolega z Anglii to rodowity czy nachodźca?

Gość gość
Polskie księżniczki-pasożytki, to jest chore.

Gość twuj stary_13
twuj stary powinien zaplacic ale nie rze ja tylko twuj

Gość gość
Jakby mi kazal za siebie zaplacic to wiecej by mnie nie zobaczyl x No tak, tutaj chcesz po staremu, ale gotować dla siebie i faceta, sprzątać to już pewnie nie? Bo spotykam takie "księżniczki". Wybierają to co im pasuje ze starych czasów, oczywiście same przywileje, ale obowiązków to już nie. Wtedy odzywa się wielka feministka słowami "nikt mnie nie będzie trzymał w kuchni". Bardzo to wygodne.

Gość gość
Jakby mi kazal za siebie zaplacic to wiecej by mnie nie zobaczyl x O, to chłopak miałby szczęście, że pozbył się roszczeniowej kretynki.