Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zrozpaczonajas

Przeprowadzka a karaluchy! :(

Polecane posty

Cześć! Mam pewien problem i chcę się Was poradzić. Może ktoś z forumowiczów też to przechodził... Jakiś czas temu wynajęłam razem z chłopakiem mieszkanie. Okazało się niestety, że mieszkają tam również niechciani "współlokatorzy" - karaluchy. :/ Właściciel mieszkania o niczym oczywiście nigdy nie wspomniał, wiadomo. Popytaliśmy sąsiadów, którzy stwierdzili, że karaluchy są w całym bloku już od dawna. Chcieliśmy je początkowo chociaż trochę "zwalczyć", jednak po dokładniejszych oględzinach okazało się, że jest ich w tym mieszkaniu MNÓSTWO (na samą myśl o ich ilości pod listwą i szafkami jest mi niedobrze). Co ciekawe - mieszkanie wydawało się zadbane, meble były nowe, kto by pomyślał? Sami też oczywiście czystość utrzymywaliśmy. Decyzja zapadła od razu - przeprowadzka. Znaleźliśmy szybko inne mieszkanie w całkiem świeżo wybudowanym budynku, czystym, zapewne bez robactwa. I stąd moje pytanie: jak mam zabrać wszystkie rzeczy bez zabrania tego cholerstwa do nowego mieszkania? Bardzo się boję tego, że jakiś powędruje tam razem z nami (albo jego jajeczka). To by była tragedia. Mieszkaliśmy tam dosyć długo, żeby zdążyły zalęgnąć się w naszych sprzętach. Takie rzeczy jak kubki, garnki, dokumenty da się sprawdzić. A co z książkami? Mam ich naprawdę mnóstwo i nie chcę z nich zrezygnować. Tak samo pluszaki - jest możliwość, żeby wlazły do pluszaków? Szkoda mi też ekranów od komputera, laptopa i głośników, żelazka, miksera, w których są najróżniejsze szpary i dziury. Czy da się je stamtąd w razie czego wykurzyć? smutas.gif Bo z wyrzuceniem mikrofalówki, drukarki i telewizora już się pogodziłam... (tam je widziałam na 100%). Proszę o rady.

Gość gość
Proszek do dezynsekcji?

wszystko co mozliwe wytrzepac dobrze, uprac. w nowym mieszkaniu do razu postawic pulapki na karaluchy

Gość gość
Pułapki nic nie dadzą.Zawsze przed przeprowadzka trzeba dezynsekcje przeprowadzić ,szczególnie że po kimś to nie wiadomo co jest w mieszkaniu.Nie rozsądne jest wogóle nie brac tego pod uwage. Nikt wynajmując mieszkanie nie przyzna się że cos tam jest ,proste .Pułapki , żele czy spraje są nieskuteczne ,wiem z doświadczenia.Pułapki wyłapują tylko te co są już chodzące,a co z larwami? one się lęgną cały czas.Dziewczyno wezwij deratyzatora bo będziecie się męczyć .ja korzystałam z usług http://edddrobak.pl

Gość gość
nałap ich a potem usmaż i zjedz ze smakiem

Gość gość
Jak masz problem z karaluchami lub innymi insektami to nie zwlekaj tylko zadzwoń po fachowców. W Poznaniu są m.in http://pogromcy-karaluchow.pl bardzo skutecznie sobie radzą, u nas w bloku też działali

Gość gość
Znowu sprowadzisz karaluchy do.mego domu? Opowiedz narzeczonej o swoich czynach w szczerych rozmowach o życiu a nie mówicie o tym który jej były jak całował i czy jesteś lepszy:P Szczerość to podstawa związku, niech wie ile zła wyrządziłeś i nadal tworzysz ludziom, jeden pan, któremu kazałes spalić mieszkanie, ale bardzo sprytnie, by wyszlo na instalacje, teraz mówi, że tobie się nie odmawia, ma dzieci, nowy dom, boi się - to prawda o tobie a nie jaki to jesteś troskliwy i dobry ale malomowny w towarzystwie:P